Avatar Rik & Roos Op avontuur

Rik & Roos Op avontuur

van Weissenbach naar Bichlbach

Bericht - 20 oktober 2020 om 12:26 uur

Zo dat is weer even geleden !
Ondertussen is het (zomer) seizoen in Oostenrijk voorbij. Veel hotels, restaurants, horeca enz. houden 2 maanden vakantie om vanaf december fris het winterseizoen te kunnen beginnen. Maar door de corona loopt het allemaal wat anders. Het seizoen is wat eerder gestopt omdat de maatregelen verscherpt zijn… ja ook hier helaas en het winterseizoen is behoorlijk onduidelijk, niemand weet hoe dat gaat verlopen. Diverse hutten of hotels gaan niet eens open.  

Na een aantal gesprekken te hebben gehad met de eigenaren van hotel Florence hebben Rik en ik besloten om onze spullen te pakken en daar te vertrekken. Er was geen werk (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Week ?? Status update tot 15 augustus in Oostenrijk !

Bericht - 15 augustus 2020 om 20:45 uur

Dag 19 03-07-2020
Aangezien wij… of ik (Roos) deze blog zo goed bij houdt heb ik geen idee meer wat we hebben gedaan deze dag. Hoogst waarschijnlijk vanmorgen gewerkt… zoals iedere morgen. De ene dag beginnen we om 08:00 uur en de andere om 09:00 uur. Nog steeds zijn we iedere dag rond een uur of 12 klaar met werken, in het hotel dan tenminste ;)  
Misschien voor de lezers heel leuk om van iedere dag een verhaaltje te lezen, maar voor ons niet te doen, ik ben nooit echt een dagboek persoon geweest ;)

Dus bij deze een verslag van de afgelopen maand.  
Van 12 tot (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Week 2 & 3 Oostenrijk

Bericht - 01 juli 2020 om 19:25 uur

Dag 5 19-06-2020
Verhuizing !!! Uitgecheckt in het hotel, auto weer volgeladen en op naar Weisenbach am Lech. De woning stond al ruim 1 jaar leeg dus er moest genoeg gepoetst worden. Er stonden al diverse meubels van René en Joyce in de woning die wij mochten gebruiken. Er moest nog een salontafel in elkaar worden gezet en een of ander rek. Super mooi allemaal, en het in elkaar zetten van Jysk of Ikea meubels hebben we ook overleefd ;) Op tijd naar bed want morgenvroeg mochten we meteen aan de slag om kamers te poetsen.  

Dag 6 20-06-2020
08:00 uur ging de wekker, wellicht is dit (...)

Lees verder


23 reactiesPlaats een reactie

Eerste week in Oostenrijk

Status update - 17 juni 2020 om 17:22 uur

Gruss Got liebe Leute!
Vanaf deze website kunnen jullie ons volgen in Oostenrijk.
Wij zullen proberen zo vaak mogelijk een foto, video of een klein verhaaltje te plaatsen.


Dag -148 (Nederland) Op deze dag hebben wij besloten om te verhuizen naar Oostenrijk en het leven in Nederland achter ons te laten.
Maar Rik en Roos, jullie kennen elkaar toch pas net en jullie heb toch allebei een goede baan en een eigen huis? Ja, dat klopt. Maar we zijn jong, enthousiast, geen kinderen… bla bla bla.
Die vraag hebben jullie ons zo vaak gesteld, dat we dat verder niet meer hoeven uit te leggen, toch?

Corona:
Het plan was in maart een weekje naar Oostenrijk te gaan om de regio vast te verkennen en hier en daar wat contacten te kunnen leggen. De zondag voor ons vertrek werd duidelijk dat er een lockdown zou zijn en wij de grens naar Duitsland en Oostenrijk niet zouden kunnen passeren.
Na deze saaie, korte intro wordt het nu tijd voor de echte spannende zoetsappige verhalen.
O, en als er over een aantal weken een paar Duitse woorden tussen de verhalen zitten, weten jullie dat het wel goed zit met ons.
   

(Nederland) 12-06-2020 
Hier hebben we afscheid genomen van de familie van Roos in Brabant
Hier werd ouderwets Chinees besteld en bier gedronken in hoe kan het ook anders, Nederlands hondenweer. Na vele lieve woorden en afscheidscadeautjes moest deze avond natuurlijk worden vastgelegd, voor nieuwe foto’s op het nachtkastje.


(Nederland) 13-06-2020
Vandaag hebben wij de auto helemaal ingepakt om op de dag voor vertrek niks meer te hoeven doen. Vervolgens hebben we de dag afgesloten met een gezellige avond bij 'de buren' in Duiven. Wat uiteraard weer later werd dan gepland ;) 

(Nederland) 14-06-2020
Vandaag kwam de familie van Rik op bezoek, allen in lederhose, om nog één drankje te doen, maar bij de familie Kersten blijft het niet bij één drankje. Het was super gezellig en we zijn dankbaar dat iedereen de moeite heeft genomen om ons gedag te zeggen. De foto’s zeggen genoeg, dus extra uitleg is niet nodig…

(Nederland – Oostenrijk) 15-06-2020
Om 4.30 ging de wekker om dan 05.00 te vertrekken naar Oostenrijk…
Na het ‘afscheidsfeestje’ was dat even lastig en met een vertraging van 15 minuten zijn we dan toch echt weggereden.
Zonder file, zonder enige vertraging en met de auto even goed te hebben getest zijn wij om 12.00 aangekomen op onze eerste bestemming. Reutte, Tirol. Hier hadden wij tot en met vrijdag een hotel geboekt en daarna zouden we in aankomende week wel weer verder zien.
 

(Oostenrijk) 16-06-2020
Wat een hondenweer is het hier zeg! Ondanks de regen en de kou vinden we het prachtig en kunnen we toch genieten van de omgeving. Vandaag staat een bezoekje gepland bij Hotel Florence, met deze eigenaren hadden we al eerder contact gelegd in Nederland en vandaag zagen we elkaar dan voor het eerst. We hebben een gezellige kennismaking gehad en onze plannen en doelen een klein beetje verteld, snel zouden wij weer van hun horen.  

17-06-2020
Het was vanmorgen zomaar droog en de zon scheen! Lekker vroeg opgestaan, Rik wilde graag de omgeving laten zien. Wat is het hier ontzettend mooi zeg! De foto’s zeggen genoeg lijkt ons. Aan het eind van de middag een bericht gekregen van hotel Florence of wij morgen weer langs willen komen. Uiteraard! En de spanning zat er bij ons goed in ;)  

18-06-2020 Vanmorgen scheen de zon en hebben we weer een geweldige wandeling van 5 km gemaakt langs de Plansee. Zoals Rik zegt; Wat mensen zogenaamd in Thailand willen zien qua water betreft, nou Roos dat heb je hier ook. En eerlijk… daar heeft hij gelijk in. Prachtige natuur en omgeving. Vanmiddag hadden we ons 2e gesprek bij Hotel Florence… Na 4 uur te hebben gesproken met René en Joyce van hotel Florence hebben we een overeenkomst gesloten. We kunnen daar aan de slag, en toevallig hebben zij ook nog een ontzettend mooie woning naast het hotel wat leeg staat waar wij in kunnen verblijven. Tot zo ver onze week in Oostenrijk, morgen checken we uit in het hotel en trekken we in bij Hotel Florence waar wij ontzettend veel zin in hebben!  

We zien jullie boekingen wel voorbij komen ;)