Avatar reinier van Dis

reinier van Dis

laatste dag

Bericht - 28 maart 2020 om 01:06 uur

Lieve landgenoten, ik zit van een balinese koffie te genieten op dit moment, het is 0700 in de ochtend met een mooie zonsopkomst. De laatste zonsopkomst wel te verstaan. De KL0838 vlucht die ik vanavond om 2130 heb gaat niet geannuleerd worden! Mijn eerste solo reis is een bijzondere geweest. Ik had bewust niets gepland van te voren zodat ik in het impulsieve kon leven. Wat er allemaal is gebeurd hier had niemand kunnen plannen. Deze trip heeft zoveel emoties, het beste, maar ook het slechtste van mensen laten zien. Ik geniet van de momenten dat wildvreemden elkaar omhelzen om even (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 14, happy Nyepi

Bericht - 26 maart 2020 om 03:50 uur

Goodmorning! Na Candidasa ben ik naar Canggu afgereisd. Hier wilde ik tot mijn vlucht verblijven. Na de eerste nacht is dit hostel dichtgegaan en kon ik weer op verplaatsing. Ik ben in een hostel beland waar veel nederlanders zijn. De sfeer hier was goed totdat van iedereen de vluchten werden geannuleerd. Iedereen had haast omdat het de dag erna Nyepi zou zijn. Balinees nieuwjaar vieren ze door eens in de 320 dagen een complete dag binnen te blijven. Geen internet, geen elektriciteit en geen mobiel netwerk. De dag Nyepi hebben we om 10.30 ingeluid met een lekker biertje, en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 10

Bericht - 21 maart 2020 om 07:50 uur

Hallo lieverds, Na een aantal dagen duidelijkheid proberen te kringen in Ubud omtrent de terugvlucht ben ik gisteren naar het plaatsje Candidasa gereden. Deze kant van Bali (oostkust) is minder toeristisch dan de zuid en westkant, maar niet minder mooi! Ik heb maar een scootertje gehuurd en mezelf voorgehouden om een berg op te rijden en maar zien waar ik uit kwam. Dit tropische regenwoud zorgt voor geweldige uitzichten en de lokale bevolking leeft hier hun eigen leventje. Na een uur rijden door de bergen en rijstvelden ben ik bij Virgin Beach gekomen. Dit verborgen pareltje heeft een hagelwit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 6

Bericht - 16 maart 2020 om 02:51 uur

lieve mensen! Gisteren vanuit Ubud naar Sanur harbour gegaan, vanuit daar met een fastboat naar het eiland Nusa Penida. Een enorm verschil wat gelijk opvalt is armoede en rust. Tourisme is hier erg weinig waardoor veel tentjes leeg staan en de straten uitgestorven zijn. Ik ben met 3 nederlanders op pad hier en zijn gaan lunchen in zon leegstaande tent. Enorme honger had ik, maar de kip sandwich die ik kreeg was rijkelijk gevuld met dode mieren en stukjes staalwol.. niet echt mijn smaak, maarja. Daarna een scooter gehuurd en dwars door de bergen en jungle naar T-rex beach (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 4

Bericht - 14 maart 2020 om 12:36 uur

Ha luitjes, gisteren aangekomen in Ubud. Het eerste hostel waar ik slaap! Direct veel mensen leren kennen waaronder een aantal nederlanders. ik heb met hun een tripje gepland om diezelfde nacht om 0200 te vertrekken naar Mount batur om de zonsopgang op de top te bekijken. Dit is een slapende vulkaan die jaren geleden uit is gebarsten. hij is 1.717 hoog en heeft geweldige vergezichten. om 03.30 zijn we aan de klim begonnen. Erg stijl en onherbergzaam terrein met veel rotsen en bomen. Onderweg een aantal keer gestopt zodat de gids een offer kon brengen en kon bidden voor een veilige (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

begin van dag 3

Bericht - 12 maart 2020 om 23:37 uur

Goedemorgen lieve luitjes, Hier is het net 0600 en ben al een uur wakker. De jetlag is goed aanwezig! gisteren om 0300 maar uit bed gegaan omdat slapen er niet in zat. Gisteren een uurtje door Kuta gelopen, het was enorm wennen aan het warme en vochtige klimaat.. drijfnat van het zweet en direct bruin geworden! De sfeer in Kuta vind ik lastig te plaatsen, alles draait hier om toerisme en je kan geen 5 meter lopen zonder dat bepaalde diensten worden aangeboden. Niet echt mijn ding, dus heb ik maar een middagje aan het zwembad gelegen en mezelf (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eerste dag

Bericht - 11 maart 2020 om 16:05 uur

Na een lange maar comfortabele reis heb ik zojuist m'n eerste Bin Tang open getrokken (afbeelding spreekt voorzich). Wat een mooie eerste indrukken zeg! Tot zover alleen maar lieve en behulpzame mensen. Het is hier momenteel 35 graden met een luchtvochtigheidspercentage van 300%, met andere woorden, enorme regen en onweer! Voor onze begrippen code rood, hier is het normaal. Morgen ga ik Kuta verkennen en voor nu hopen dat ik een niet al te erge jetlag heb. Goodnight!
1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 08 maart 2020

Status update - 08 maart 2020 om 23:51 uur

Dit is een test!