Avatar yumi Lee

yumi Lee

Barcelona 2-1 Athletic Bilbao

Geplaatst op 02 februari 2021 om 12:11 uur

De 21e ronde van La Liga in seizoen 20/21 gaat door. In het Nou Camp-stadion versloeg Barcelona thuis Athletic Bilbao met 2-1. Messi opende de score voor de eerste vrije trap, Alba scoorde zijn eigen doelpunt en Griezmann scoorde het winnende doelpunt voor Barcelona.In de eerste helft, in de 5e minuut, dribbelde Griezmann van Barcelona de bal erdoor, Messi duwde de verre hoek vanaf de rechterkant van het strafschopgebied en Simon blokkeerde de bal met één hand. In de 7e minuut scoorde Messi de bal in het midden, schoot Griezmann vanaf de linkerkant van het strafschopgebied en Simon tilde de bal uit de lat. In de 14e minuut maakte Pjanic een krachtig schot vanaf de bovenkant van het strafschopgebied en Messi schoot uit de linkerborst van het kleine strafschopgebied boven de lat. In de 20e minuut nam Messi, nog in het FC Barcelona voetbaltenue nr. 10, een vrije trap vanaf de bovenkant van het strafschopgebied en het voetbal ging rechtstreeks naar de dode hoek van het doel. Barcelona leidt met 1-0! In de 25e minuut passeerde Messi de bal rechtstreeks naar Araujo, die een laag schot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied maakte en de verre paal miste. In de 49e minuut passeerde Raúl Garcia van Athletic Bilbao de bal vanaf links, en Alba verloor zijn zwaartepunt onder druk van DeMarcos en maakte zijn eigen doelpunt. Scheidsrechter Rahos oordeelde dat het doelpunt geldig was, en gaf de tegenstander tevergeefs een doelpunt.In de tweede helft begonnen de twee partijen intenser. In de 54e minuut maakte De Jong een passfout en werd onderschept door zijn tegenstander Williams. Helaas miste hij een doelpunt op 40 meter van het centrum. In de 57e minuut maakte Griezmann een pass van links, kopte Pjanic vanaf de penaltystip en Simon reageerde snel om de bal te redden. In de 59e minuut kreeg Dembélé de bal en passeerde hem van links. Na ontvangst van de bal kopte Griezmann uit het kleine strafschopgebied, maar de voetbal gleed langs het doel. In de 69e minuut werd Dembélé neergeslagen door zijn tegenstander Munia in een Athletic Bilbao-Goedkope voetbaltenues in het strafschopgebied, en Rajos weigerde een strafschop te noemen. In de 74e minuut dribbelde Dembélé de bal opnieuw door het centrum. Mingesa klopte aan de rechterkant. Griezmann scoorde met zijn linkervoet voor het strafschopgebied. Barcelona stond opnieuw met 2-1 voor! In de 88e minuut klopte Munia achterover en schoot Raúl Garcia hoog voor het strafschopgebied aan de linkerkant. Op deze manier kreeg Athletic Bilbao onder de strikte verdediging van Barcelona geen goede scoringskans en verloor de wedstrijd met 1-2.