Avatar Nino Van Zanen

Nino Van Zanen

Momenteel is ninovanzanen bezig met de reis De kolonisatie in Zuid Afrika. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van ninovanzanen

Blijf op de hoogte van de reisblog van ninovanzanen door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

zuid Afrikaanse 2e boerenoorlog en koos de la Rey. Victor

Bericht - 28 mei 2020 om 20:56 uur

1 Zuid-Afrika is vanaf de 17de eeuw een gekoloniseerd. Eerst is het land door de VOC in 1652 bezet als het ware en hierna is het na een anderhalve eeuw van Nederlandse kolonisatie bezet door de Britten. Daardoor migreerde veel Nederlandse kolonisten (boeren), met de ‘grote trek’ naar het binnenland en stichtte meerdere boerenstaten, waarvan uiteindelijk de Zuid-Afrikaanse republiek en de oranje vrijstaat de grootste rollen zouden spelen in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Pas in 1902 werden na de tweede Boerenoorlog werden deze boerenstaten verover. In 1910 werd Zuid-Afrika pas compleet verenigd. Het land is daarna door deze geschiedenis nog (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

koos de la rey

Video - 28 mei 2020 om 19:52 uur

paul Kruger in Amsterdam

Video - 28 mei 2020 om 19:51 uur

boerenoorlog

Video - 28 mei 2020 om 19:50 uur

hoe kwamen migrantengoepen tijdens het dekolonisatieproces naar het ‘moederland’ toe? Ronay

Bericht - 28 mei 2020 om 18:21 uur

Na de dekolonisaties van de Britse koloniën in andere landen, gingen veel Britten weer terug naar hun moederland (Groot-Brittannië). De dekolonisaties kwamen door de burgeroorlogen die gevoerd werden in de kolonies. Veel mensen die afstamden uit het originele gebied wouden dat de Britten vertrokken en na een lange boeren oorlog lukte het ze. Als we kijken naar de Boerenoorlog tussen het almachtige Britse rijk en twee kleine Boerenrepublieken in Zuid-Afrika kunnen we zien hoe heftig zo’n oorlog wel dan is. Door deze dekolonisaties vertrokken veel Britten dus uit het gebied en hierdoor konden veel migranten die afstamden van het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Boerenoorlogen, Kruger en nieuwe kolonies. Nino

Bericht - 28 mei 2020 om 13:22 uur

Het boerenrepubliek Nataria werd in handen genomen door het Britse republiek in 1842, maar dat wouden ze helemaal niet.
Het ontstaan van de boerenrepublieken ging niet heel soepel omdat de boeren in transvaal gingen tegen Zoeloestammen.
Daardoor moesten de Britten ingrijpen wat fijn was voor de boeren omdat die nu bescherming hadden van de Britten en die versloegen uiteindelijk ook de Zoeloes. De vicepresident was op dat moment Paul Kruger. Kruger was een sterke en hij starte uiteindelijk een nationalistische campagne. In 1880 ontstond de eerste echte boerenoorlog waar de transvalers onafhankelijkheid wouden met als hun leider Kruger en dat lukte (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie