Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Langzaam richting meer vrijheid

Geplaatst op 11 april 2021 om 18:34 uurHet is 11 april en het zicht op de 26e nadert vlug. Sinds goede vrijdag mag je nu met drie anderen buiten afspreken in plaats van met maar 1, en vanaf tweede paasdag zijn de kappers weer open, evenals een deel van de winkels. Hieronder vallen o.a. meubelwinkels als IKEA, tuincentra, en babywinkels. Ik heb direct een afspraak bij de kapper gemaakt, maar was natuurlijk al veel te laat en moet nu alsnog tot de 26e wachten tot ik mijn afspraak heb...

Maar goed, met het zicht op mogelijkheden doe ik ook mijn best om weer meer buiten te komen. Als ik tenslotte meer hikes wil gaan doen en toch minstens één berg wil beklimmen (to bag a munro heet dat hier), dan zal ik er toch voor moeten zorgen dat ik langer dan een halfuur kan lopen zonder eigenlijk alweer thuis met een voetenbadje te zitten. En dus was ik vandaag in een nieuw park. Dat had ik soort van per ongeluk gevonden bij het scrollen door Google Maps nadat mijn collega vertelde in welke wijk zij woonde. Ondanks dat het de hele week erg koud is, zou de zon schijnen en was het dus heerlijk weer om erop uit te gaan. Na minstens drie keer te verdwalen (hoewel dat één keer kwam omdat er een weg afgesloten was, waarvan Google Maps niet wist dat hij afgesloten was) kwam ik aan bij het park.

Het was een erg mooi park, foto's zijn te zien in het nieuwe fotoalbum Dawsholm Park. Soms schijn je er ook Highland coo te kunnen zien, maar die waren vandaag helaas verstopt. Desalniettemin was het een leuk park om zo'n anderhalf uur rond te lopen. Enige nadeel is dat een kwartier fietsen in Schotland vaak geen kwartier is, omdat die heuvels je snelheid behoorlijk in de weg zitten, zeker als je dus al maanden alleen maar buiten komt voor boodschappen en verder niks. Eenmaal onderweg naar huis verdween de zon en brak er zowat een sneeuwstorm uit, waardoor ik helemaal niet meer kon zien waar ik moest fietsen. Oh, en Google Maps stuurde me langs een route die een trap op en af ging, dat was ook erg fijn met de fiets... Goed, eenmaal thuis gekomen scheen natuurlijk na 10 minuten de zon weer, maar goed, het blijft wel Schotland natuurlijk.

Verder kom ik nog wel regelmatig in het park achter mijn huis om Iroh uit te laten, daar is de foto van onder dit bericht met de prachtige narcissen. Ook gunde ik mezelf laatst eindelijk weer eens de tijd om uitgebreid te koken, waardoor ik lekker lasagne kon eten. Met mijn stage gaat het ook goed, moet nu alleen even wachten tot mijn begeleider terug is op het werk, want die heeft Paasvakantie. Wel heb ik op goede vrijdag vier collega's ontmoet in het echt, toen we een kleine picknick van een uurtje hielden in het park. Iedereen was ontzettend aardig en ik hoop ze vaker te zien in de aankomende tijd.

Ik blijf voor nu nog wel even gefocust op de 26e. Als alles zo doorgaat, dan mogen de winkels weer open zodat ik weer kan vrijwilligen in de charity shop, gaan musea e.d. weer open zodat ik meer leuke dingen kan zien, en mag ik hopelijk ook weer naar de schaatsbaan! Bij de charity shop hadden ze me trouwens een promotie aangeboden tot een soort assistent manager, wat ik echt ontzettend lief vond omdat ik er nog helemaal niet zo lang werk maar ze blijkbaar dus erg over me te spreken zijn, maar die heb ik natuurlijk afgewezen omdat ik hier nog maar vier maandjes ben, en dus niet heel veel voor ze kan betekenen. Maar ik ga met plezier weer in de winkel staan.

Ik hoop dat jullie een beetje mee kunnen genieten van de foto's en ook van de motorfilmpjes die ik recent heb geplaatst, en dan zie ik jullie snel weer!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie