Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Half maart: is er al nieuws?

Geplaatst op 15 maart 2021 om 14:45 uurHallo allemaal, ik heb al weer even niks van me laten horen, mijn excuses. Ik merk dat ik het lastig vind om iets te schrijven als er niks leuks is gebeurd, omdat het veel interessanter is om iets op te mogen schrijven als ik iets nieuws heb gezien en daar leuke dingen heb geleerd of gedaan. Maar ik weet ook wel dat jullie gewoon geïnteresseerd zijn in hoe het met mij gaat hier in Schotland, ook als ik niks heb gedaan.

Het is ook niet alsof ik helemaal niks heb gedaan hoor. Toen er bij jullie zo veel sneeuw en ijs lag, heeft het hier ook gesneeuwd. Het kwam niet super gelegen, want ik wilde eigenlijk met de motor weg en dat ging niet door de sneeuw, maar het zag er wel prachtig uit. Ik ben een middagje naar buiten gegaan om gewoon door de sneeuw te wandelen en een sneeuwpop te bouwen en dat was echt ontzettend leuk. (Ik moet wel zeggen dat sneeuwpoppen bouwen heel anders voelt als volwassene, iets met rugpijn van het bukken enzo...) Het heeft daarna niet meer gesneeuwd, en nu begint het hier langzaam lente te worden. Sneeuwklokjes en wat krokussen bloeien al, maar verder gaat het nog niet echt hard. Ook liggen de temperaturen iets hoger, tussen een graad of 6 en 12 afhankelijk van de dag.

Ik heb me wat vermaakt met het bakken van dingen. Zo heb ik chocolate chip cookies gebakken, en een taart die ik versierd heb met fondant, en brownies. Ik moet wel zeggen dat ik bij het maken van die taart eigenlijk vooral de dingen miste die ik in Nederland wel had, maar ook zonder uitstekers en ronddraaiende tafels is het uiteindelijk wel gelukt om een taart te bekleden en versieren. En hij smaakte op zich ook nog prima. Op 16 februari was het ook nog Pancake Day, en toen kregen we van de receptie gratis pannenkoekmix, dus toen heb ik ook nog pannenkoeken gebakken. De gewone mix was op, dus ik had mix met blauwe bessen, dus de pannenkoeken waren lichtblauw, maar goed, ze smaakten wel prima gelukkig.

Ook met mijn stage gaat het verder prima. Iedereen is ontzettend aardig, en sommige mensen hebben al aangeboden om eens een keer te gaan wandelen als dat weer mag. Het daadwerkelijk uitvoeren van mijn stage verloopt niet zonder hobbels, maar dat is de normaalste zaak van de wereld in het onderzoek, dus daar neem ik genoegen mee. Ik heb ook meer dan een jaar over mijn scriptie gedaan, dus dat het allemaal niet van een leien dakje gaat wist ik wel. Ik mocht laatst mijn onderzoeksopzet presenteren, en dat ging gelukkig goed. Ik had best wel last minute (lees: circa 24 uur van tevoren) te horen gekregen dat de spreker die ze eigenlijk bedacht hadden had afgezegd, en vroegen dus of ik niet iets kon zeggen. Dat was behoorlijk stressvol kun je bedenken, maar dat maakte dat ik extra blij was toen ik achteraf complimentjes kreeg over dat mensen het zo goed en duidelijk vonden.

Wat betreft coronamaatregelen zit er nog niet heel veel schot in de zaak. Sinds afgelopen vrijdag mag je hier nu met 3 andere mensen buiten afspreken, in plaats van met maar 1, maar er geldt nog steeds een "stay at home order", dus wat je met die mensen moet gaan doen weet ik ook eigenlijk niet. Verder ken ik ook geen drie andere mensen hier, dus voor mij heeft deze versoepeling niet heel veel effect. We hopen dat eind april de winkels weer open kunnen en dat ik dan bijvoorbeeld ook weer naar de charity shop kan. Ook zouden dan musea en dierentuinen weer open gaan bijvoorbeeld, dus dan kan ik misschien weer een keer naar een kasteel of een ander uitstapje maken. Voorlopig nog even wachten dus..

Ik blijf wel oefenen met rondjes rijden op de motor en filmen met mijn actiecamera. Ik heb gisteren een filmpje geüpload, dus dat zouden jullie moeten kunnen bekijken. Ik had eerder ook al een keer gefilmd, maar toen stond de camera zo ver naar beneden gericht dat eigenlijk alleen de motor te zien was en niet de omgeving, dus die heb ik toch maar niet geüpload... Het blijft trial en error tot ik iets vind dat goed werkt! Ook heb ik wat foto's van de afgelopen tijd geplaatst in het nieuwe album "overig", zo kun je daar een foto vinden van het hondje dat ik uit mag laten!

Ik hoop tot snel, en dat ik dan wel weer iets leuks heb meegemaakt om over te vertellen!


Reacties

Kelly
Geplaatst op 16 maart 2021 om 07:47 uur
Het is altijd leuk om wat te lezen, ook als je niet zoveel leuks te vertellen hebt :) Ik hoop dat de winkels gauw open mogen! X

Peter
Geplaatst op 15 maart 2021 om 17:10 uur
Niet de meest spannende tijd daar, maar wel heel fijn om weer eens iets te lezen van je. Dikke kus, Peter

Plaats een reactie