Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

Een maand verder!

Geplaatst op 30 januari 2021 om 19:02 uurHallo allemaal,

Zo zijn we ineens een maand verder en is het alweer bijna februari. Ik moet zeggen dat het gebrek aan berichtjes voornamelijk komt vanwege de pandemie, die het toch lastig maakt om iets leuks te doen waar ik wat over te vertellen heb. Het feit dat ik mijn huis alleen mag verlaten voor essentiële zaken is nu niet de meest ideale situatie voor het bijhouden van een reisblog.

Ik kan me voorstellen dat jullie net als ik ontzettend coronamoe zijn. De dagen zijn lang en eentonig en hebben weinig ritme. Door het gebrek aan een baan of een drukke studie heb ik vaak weinig te doen. Wat doe ik dan wel? Ik probeer twee à drie keer in de week te sporten, ik speel veel Animal Crossing en ik zit in een digitale boekenclub waarin we elke week twee hoofdstukken van Lord of the Rings lezen. En soms doe ik boodschappen, want daarvoor mag ik dus wel naar buiten.

Maar niet alles is zo saai en moedeloos hoor. Ik ben begonnen met mijn stage - vanuit huis, maar toch - waardoor ik hopelijk langzaam de werkdruk wat kan opvoeren. Voorlopig is het vooral lezen van artikelen en hier en daar wat spelen met zelf gegenereerde data, of het bijwonen van een Zoom meeting. Maar als het goed is wordt het vanaf aankomende maand steeds drukker. Ik ben inmiddels erg enthousiast over mijn project, ik heb een nieuwe analysemethode gevonden die me erg leuk lijkt om uit te proberen, dus ik hoop dat mijn begeleider dat ook vindt. Maar ik zal jullie verder niet vermoeien met de details van statistische analyses en onderzoeksvragen.

Daarnaast mag ik vanaf deze week ook als het goed is voor één middag per week een hondje uit gaan laten. Er is een soort website waar je jezelf kan aanmelden en dan kunnen mensen met een hond zich ook aanmelden en die geven dan aan waar ze voor beschikbaar zijn. In dit geval gaat het om een jonge vrouw die niet thuis kan werken en dus nu elke middag in haar lunchpauze heen en weer fietst om de hond uit te laten. Het is een lieve Cocker Spaniel, nog vrij jong maar hij leek tijdens de kennismaking redelijk braaf. Ik ben blij dat ik op deze manier toch nog een beetje buiten mag komen, en dat ik haar ook wat stress kan ontnemen.

Ik heb er persoonlijk een hard hoofd in dat we op de geplande datum halverwege februari weer uit de lockdown kunnen, dus wanneer ik weer wat leuks te vertellen heb weet ik niet. Wel ben ik vandaag even een rondje met de motor geweest om mijn nieuwe GoPro te testen, daarvan heb ik de video's al geüpload als jullie daar interesse in hebben. Ik moet zeker nog wat oefenen als het op filmen aankomt, maar hopelijk heb ik volgende keer een beter filmpje. Toch hoop ik dat jullie het wel leuk vinden om af en toe iets te zien van het landschap of wat ik hier zoal meemaak!

Reacties

Patrick van Eijk
Geplaatst op 03 februari 2021 om 15:36 uur
Wat mooi om te lezen en de video's dan krijg je een iets beter beeld van schotland wat fijn dat het ondanks de omstandigheden zo goed gaat met je

Marianne van Wilgenburg
Geplaatst op 30 januari 2021 om 22:45 uur
Wat tof dat je de hond mag uitlaten. Dat is 2 vliegen in één klap. En wat een leuke filmpjes. Je hoort het geluid van de motor, dus vroeg ik me af of je ook (hoorbaar) kunt zeggen waar je bent?

Bep Rosing-Punt
Geplaatst op 30 januari 2021 om 20:28 uur
Dank voor je verhaal, Nikki. Ik vind het vooral leuk dat je een hondje hebt gevonden. Je weet dat ik tot LarryB altijd cockers heb gehad. Pittige hondjes. Groetjes en tot je volgende brief.

Plaats een reactie