Avatar Nikki van Eijk

Nikki van Eijk

De eerste sneeuw is gevallen!

Geplaatst op 04 december 2020 om 20:12 uurDit keer weer een kleine normale update over mijn leven, aangezien er niet heel veel spannends is gebeurd. Glasgow is samen met 10 andere regio's sinds 20 november in een soort lockdown, wat inhoudt dat alle winkels dicht zijn en je de regio niet uit mag. Ik heb dus helaas niet heel veel bijzonders meegemaakt.
Bij deze dan dus maar wat kleine updates uit mijn leven: ik heb op 16 november de eindversie van mijn scriptie ingeleverd, waar ik als het goed is voor de feestdagen nog een cijfer voor krijg; ik heb het vak Regression Modelling wat ik van september tot en met november gevolgd heb met een 9 afgesloten; en ik ben bezig met e-mails sturen over mijn stage.

Daarnaast valt het me op dat ik per maand toch wel circa €40 extra uitgeef aan boodschappen dan in Nederland, wat toch een beetje jammer is, maar wel verwacht. Courgettes gaan hier voor 2 pond per stuk bijvoorbeeld, en zelfs diepvriespizza's kosten hier een stuk meer geld. Aan de andere kant zijn postzegels hier dan wel weer goedkoper, en ik kan ook redelijk makkelijk een wenskaart vinden onder de €1. Maar ja, of dat nu noodzakelijke boodschappen zijn...

Verder wandel ik af en toe, zo was ik vorige week weer in het park achter mijn huis om te zien of ik ver over de stad uit kon kijken. De zon scheen namelijk, en ik verwachtte dus een mooi uitzicht. Ondanks de zon bleek het toen ik eenmaal boven op het uitkijkpunt was vrij mistig, waardoor er toch niet zo veel te zien was. Het is hier vaak mistig, wat het zicht in het donker er niet beter op maakt. Het zicht op de weg was sowieso al niet geweldig, zeker niet vanwege opspattend water dat met de regelmatige regenval gepaard gaat. Tel daar dan nog bij op dat de zon al voor vieren onder gaat, en je hebt een snelweg waar je net de honderd meter voor je kunt zien als je geluk hebt. Maar goed, het zorgt er in ieder geval voor dat ik gefocust op de motor zit, want je weet nooit wanneer er ineens een bocht in de weg zit.

Zoals de titel al zegt heeft het hier voor het eerst gesneeuwd. Ik merkte het al afgelopen woensdagavond toen ik op de motor zat dat de regen af en toe over ging in natte sneeuw en hagel, maar toen ik donderdagochtend wakker werd, lag er toch op veel plekken een klein laagje wit (zie de foto). Ik verwachtte dat deze sneeuw in de loop van de dag wel weer zou verdwijnen, maar tot mijn verbazing kwam dat vandaag pas toen het enkele uren geregend had. Ondanks dat ik sneeuw erg mooi vind om naar te kijken, ben ik er nu niet zo blij mee omdat motor rijden in de sneeuw niet echt een goed idee is, maar het openbaar vervoer zoveel mogelijk vermeden moet worden. Hopen op een vrij warme winter dus.

Omdat we nu dus nog tot 11 december in lockdown zitten, probeer ik me zo goed mogelijk te vermaken met dingen die nog wel kunnen. Ook had ik gewoon weer een sinterklaasgedicht te schrijven voor een Zoom versie van 5 december en moest ik op zoek naar kerstcadeautjes. Ik kreeg ook een grote doos met een adventskalender van mijn familie, waardoor ik elke dag iets nieuws open mag maken, dus dat maakt de dagen ook net iets leuker. Ik hoop na 11 december weer wat meer te mogen doen, waaronder eindelijk weer te kunnen schaatsen en weer te werken in de charity shop.

Reacties

Marianne Van Wilgenburg
Geplaatst op 05 december 2020 om 23:52 uur
Zelfs het 'gewone' leven in een ander land is interessanter dan het leven hier in deze Coronatijd, hoor! Dus willen we ook weten of het waar is dat het weer in Schotland over het algemeen slechter is dan in ons kikkerlandje of dat het wel meevalt. En zijn de mensen vriendelijker dan bij ons en zo. Om maar 2 dingen te noemen.

Bep Rosing-Punt
Geplaatst op 05 december 2020 om 10:48 uur
Dank voor je verhaal Nikki. Een saai leven is ook een belevenis, achteraf bekeken. Ankie en Bill vinden het leuk om van jou over Glasgow-today te lezen. Ik ben benieuwd naar een verhaaltje van je over de politieke situatie: Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn anders dan "London". Groetjes en sterkte.

Plaats een reactie