Avatar Nicole Tiernego

Nicole Tiernego

Aangekomen op Bali! :)

Geplaatst op 14 september 2016 om 19:54 uurSelamat Malam,

Daar zit ik dan, net gesetteld in mijn nieuwe woning in Ubud voor een weekje. Gek idee zo helemaal aan de andere kant van de wereld. Ik zit hier nu te schrijven op het terrasje van mijn kamer. Het is hier pikkedonker en muisstil. Het enige wat ik hier nu hoor zijn allemaal dieren. Rond mij vliegen nu vleermuizen en andere dieren en in mijn ooghoek zie ik drie zwerfhonden lopen. Maar erger vind ik nog de dieren die je wel hoort maar niet ziet, zo loopt er de hele tijd een gekko zijn eigen naam te roepen “gekko” en hoor ik hanen kraaien en andere honden blaffen. Nou weet iedereen wel dat ik gek ben op dieren maar toch kijk ik voor deze dieren nog even uit, je weet toch niet precies hoe de dieren aan de andere kant van de wereld op je reageren.

We zijn hier een paar uur geleden aangekomen in de stromende regen en in het donker dus we weten nog niet precies hoe het hier uit ziet en waar we nou precies zijn. Manon is inmiddels naast mij komen zitten en die had gelukkig nog een paar repen Snelle Jelle meegenomen uit Nederland want we hadden nog geen tijd gehad om avond te eten en om hier nou in het donker rond te gaan struinen om naar eten te zoeken leek ons niet zo’n goed plan. Zeker in het geval van Manon en mij die sowieso niet meer de weg terug hadden gevonden. Pff wat een twee chaoten bij elkaar zijn wij.. op het vliegveld alweer bijna een paspoort kwijt en boardingpas bijna vergeten. We wijzen elkaar erop als we dingen vergeten maar ik ben benieuwd hoe lang dat goed gaat.

Maar goed ik zal even vertellen hoe de reis is verlopen. We waren al vroeg op het vliegveld want stressen hadden we helemaal geen zin in. Onze ouders konden elkaar zo ook even leren kennen. We hebben met zijn allen een hapje gegeten en na een rondje over het vliegveld en op het panorama dak zijn we richting de gate gegaan. Bij de gate stonden als verassing nog wat mensen op mij te wachten, echt super lief! Dat vind ik overigens ook heel bijzonder en een mooie bijkomstigheid van deze hele reis, in eens spreken zo veel mensen hun waardering over je uit en zie je in eens hoe veel je voor ze betekend en ze je echt wel gaan missen. En andersom natuurlijk ook, ik besef mij nu ook wel hoe belangrijk sommige mensen voor mij zijn, iets waar ik soms misschien iets te weinig bij stil sta. Ook op mijn afscheidsfeestje heb ik zo veel lieve woorden gehoord en gelukkig heb ik veel foto’s en lieve kaartjes en berichtjes meegekregen zodat ik dat niet hoef te vergeten. Het afscheid nemen bij de gate viel mij heel erg mee, ik had er niet heel veel moeite mee en dit komt denk ik omdat ik er al zo lang naar uitkijk dat het avontuur begint en nu is het eindelijk zo ver.

Voordat we het vliegtuig in gingen was ik eigenlijk heel relaxt, dit gaf mij goede hoop voor het vliegen. Maar eenmaal in het vliegtuig speelde de vliegangst toch wel weer op. Gelukkig had ik Manon naast mij en achter mij een vrouw die aan tai chi deed en met ademhalingsoefeningen kwam (die ik zelf natuurlijk al lang wist maar altijd fijn om er op dat soort momenten aan herinnerd te worden). Ook de steward was erg lief voor mij en probeerde mij gerust te stellen en kwam telkens even langs om te kijken hoe het ging. Nadat we waren opgestegen zakte de spanning wel en kon ik gaan genieten van alle films en maaltijden die we kregen. Na een korte tussenstop in Singapore vlogen we door naar Bali. De vluchten gingen heel goed en we hadden haast geen turbulentie. Eenmaal op Bali moesten we nog door de douane. Dit hadden we op school nog geoefend en dat was maar goed ook. Ik kreeg heel wat vreemde vragen en blikken op mij maar uiteindelijk mocht ik doorlopen en waren we officieel op Bali. Daar opgewacht door een chauffeur die ons uiteindelijk naar onze Homestay bracht.

Inmiddels lig ik al lekker in mij bedje, nou ja lekker… het is hier heel warm en plakkerig en ik moet heel erg wennen aan de geuren hier. Mijn bed ruikt naar al die bijzondere geuren hier op Bali en daar ben ik nog niet echt aan gewend. Toch ga ik maar een poging doen om te slapen want het is hier inmiddels alweer bijna 2 uur ’s nachts! En bovendien is deze blog alweer lang zat. :)
 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog! :)  


Reacties

Ria
Geplaatst op 15 september 2016 om 22:02 uur
Super om te lezen en mee te beleven!!

Gerben
Geplaatst op 15 september 2016 om 12:14 uur
Geniet ervan

Christel
Geplaatst op 15 september 2016 om 09:23 uur
Hé Nicole, wat een goed verhaal! Super leuk om te lezen! We kijken uit naar je volgende blog! Dikke kus!

Hans
Geplaatst op 15 september 2016 om 07:19 uur
Heey meissie super om te horen da tje goed bent aangekomen geniet van je avonturennop het mooie bali, ik hou je blogs in de gaten. Groetjes hans

Ingrid
Geplaatst op 14 september 2016 om 20:58 uur
Heey lieve schat, fijn dat je goed bent aangekomen op Bali en fijn om te lezen dat de vliegreis toch wel een beetje meeviel, ik bedoel dan met je angst. Wat zal het inderdaad allemaal wennen zijn, maar morgen bij daglicht ziet het er allemaal alweer gelijk anders uit. Ik hoop dat je een beetje kunt slapen vanacht. Leuk dat je gelijk een stukje geschreven hebt, heb veel aan je gedacht hoe het gegaan zou zijn allemaal. Nou schat welterusten en dikke kus van ons. Hvj. Xx

Ingrid
Geplaatst op 14 september 2016 om 20:58 uur
Heey lieve schat, fijn dat je goed bent aangekomen op Bali en fijn om te lezen dat de vliegreis toch wel een beetje meeviel, ik bedoel dan met je angst. Wat zal het inderdaad allemaal wennen zijn, maar morgen bij daglicht ziet het er allemaal alweer gelijk anders uit. Ik hoop dat je een beetje kunt slapen vanacht. Leuk dat je gelijk een stukje geschreven hebt, heb veel aan je gedacht hoe het gegaan zou zijn allemaal. Nou schat welterusten en dikke kus van ons. Hvj. Xx

Plaats een reactie