Avatar Nancy Hoedemaker

Nancy Hoedemaker

Dag 12!

Bericht - 28 juni 2017 om 02:22 uur

Vandaag via de dorpjes en bossen naar LaCrosse. Eerst ontbijten met toast en havermout. En voordat wij op weg kunnen eerst met Budget rental cars gebeld. Het systeem gaf een olie melding van 75%, in de loop van de reis teruglopend naar 5% en dan de melding olie verversen. Nu was het oliepeil oké, dus toch maar even melding gemaakt dat wij het systeem hadden gereset en nu weer 100% was. Wij zouden terug worden gebeld, maar dat moet nu nog gebeuren, dus om 08.45 uur zaten wij pas in de auto. Weer een hele mooie reis, dwars door de (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 11!

Bericht - 27 juni 2017 om 03:04 uur

Vandaag weer een lekker rustig dagje. Eerst uitgeslapen tot 07.00 uur!!!!! En nog even blijven liggen. Vandaag kon dat gewoon. Hierna toch maar aankleden en ontbijten. Tijdens het ontbijt zaten er nog twee Nederlanders. Zij waren een rondreis van een maand aan het maken en waren ook nog richting de grote parken in het westen geweest. Misschien voor ons nog eens in de toekomst. Hierna op weg naar Big Rib Mountain en rond 10.00 uur in het Nine Miles State park aangekomen. Een gigantische parkeerplaats met één auto. En de onze! Dit is een hier bekende wintersportplaats met een mooie (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 10!

Bericht - 26 juni 2017 om 01:27 uur

Zijn alweer over de helft, maar vandaag weer vroeg in de auto op weg naar Wausau. Eerste stop na vijf minuten de Walmart. Ham, donuts en wasmiddel staat op het lijstje. Hierna gelijk weer in de auto om weer vele kilometers te rijden. Onderweg komen wij weer over de stateline en zijn in staat nummer acht. Wisconsin. Hier wilden wij bij de falls van Chippewa Falls kijken, maar die waren er dus niet. Verder op de route komen wij langs de first City of Wisconsin, Abbotsford. Wij dus weer kijken, maar is het the first city (het oudste stadje) of the first (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Dag 9!

Bericht - 25 juni 2017 om 03:54 uur

Jaaaaa, en weer zitten wij om 08.00 uur al in de auto. Vandaag aardig wat kilometertjes voor de boeg. Walnut Grove ligt wel op de route van Minneapolis, maar daarvoor rijden wij wel twee uur om. In de auto ontbeten met wat fruit. En al snel laten wij Sioux Falls achter ons en bevinden wij ons op een rustige weg, dwars door de graslanden. 150 Jaar geleden zou het de prairie zijn geweest. Na een kleine 2,5 uur rijden komen wij in Walnut Grove aan. Er is een Laura Ingalls museum en er zijn wat huisjes te bezichtigen. Omdat (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 8!

Bericht - 24 juni 2017 om 02:30 uur

Vandaag maar eens uitgeslapen, zodat wij pas om 08.45 uur in de auto zaten. Onderweg bij een supermarkt broodjes gekocht, zodat wij lekker in de auto konden ontbijten met broodjes ham en Nutella. Ja, ja, wij worden al echt Amerikaans! Hierna twee uurtjes rijden om in De Smet te geraken. Voor alles wat wij hier willen zien moeten wij 'even' in de auto zitten. In Nederland zijn wij dan al aan de andere kant van het land! 😏 In De Smet woonden de Ingalls. Laura met haar hele familie. De schrijfster van "the little house on the prairie". De tv serie (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 7!

Bericht - 23 juni 2017 om 01:58 uur

En weer op tijd op weg. 08.00 uur. Alvast de eerste kilometers richting Sioux Falls. Halverwege even ontbijten, met natuurlijk een ommeletje met toast. Tanken en weer door. Ohw ja, dat is hier ook zo leuk. Voor $ 20,-- heb jij een volle tank!!! Aangekomen in Sioux Falls eerst door naar de watervallen, waar Sioux Falls zijn naam aan te danken heeft. Duizenden jaren geleden uitgesleten doordat er een ijsvlakte op de Big Sioux River lag. Een geweldig stuk natuur, met klaterend water. Gelukkig hebben wij de ergste hitte achter ons gelaten en is het een aangename 23*. Hierdoor is (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 6!

Bericht - 22 juni 2017 om 02:58 uur

Al om 07.30 uur op pad, om er weer een lange dag van te maken. Vandaag staat Omaha (Nebraska) op het programma. Onderweg ontbeten, want die pancakes kwamen onze neus uit. Gewoon bij een tankstation bij Apple Bros. Heerlijk een omelet met toast en een kopje thee. Huub had lekker twee gebakken eitjes (waarvan het wit nog niet helemaal getold was! Yek), hash browns (soort rösti), bacon en toast. Was heerlijk! Even het oliepeil gecheckt en weer verder. Ondertussen Missouri verlaten en via Iowa richting Nebraska. Onze eerste stop in Omaha was de Bob Kerrey Pedestrian Bridge. De loopbrug verbindt (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Dag 5!

Bericht - 21 juni 2017 om 01:57 uur

Vandaag 08.30 uur richting Kansas City. Midden in de stad in een parkeergarage de auto geparkeerd. Wij hebben hier echt rondgelopen als toeristen. Wat een prachtige gebouwen hebben zij hier. Mooie oude, maar ook mooie kerken en hele nieuwe futuristische, zoals het center of the performance arts. Net een grote pissebed! Na een paar uur wandelen en een stop bij Denny's voor een toast met fruit, weer in de auto gestapt om een stukje door Kansas City te rijden. Verder doorgereden naar de buitenwijken. Gewoon maar eens zo'n wijk ingereden. Wat een mooie huizen stonden hier. De één nog mooier (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 4!

Bericht - 20 juni 2017 om 02:29 uur

Rond 07.30 uur alweer in de auto, na een ontbijt met wafels en havermoutpap! Vandaag richting Kansas City. Een rustige rit met onderweg een pauze om een appeltje te eten en wat te drinken. De auto weer in en na een paar kilometer stond een bord met Blackwater - Historical town. Doen? Ja, laten wij maar even gaan kijken. Een paar kilometer van de snelweg af, wanen wij ons in een heel andere wereld. Wat een leuk plaatsje. Main street is nog helemaal zoals het in 1887 is gebouwd. Een oude vrouw kwam ons gelijk het één en ander vertellen (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 3

Bericht - 18 juni 2017 om 23:41 uur

Heerlijk geslapen en ontbeten. Rond 08.00 uur onderweg naar St. Louis. Wij willen vandaag de Arche bekijken. De serveerster heeft ons gisteren wijsgemaakt, dat het heel druk zou worden in St. Louis i.v.m. een honkbalwedstrijd van de Cardinals. Niemand te zien! Alhoewel? Onderweg door de ghetto. Wat een bouwvallen allemaal. Gewoon zonde van die leuke huisjes. Dan parkeren en de parkeergarage stond gewoon open (?!?!). Geparkeerd zonder ticket, dus wij zouden wel zien. Eerst naar de Arche. Een karakteristiek herkenningspunt van St. Louis. Met de lift kan men naar boven en dan heeft men een prachtig uitzicht op 192 meter hoogte. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2