Avatar Maxime Van der Maazen

Maxime Van der Maazen

Eerste week

Geplaatst op 07 februari 2021 om 22:48 uurHi iedereen,

Daar ben ik weer met een update! 
Afgelopen vrijdag hebben wij een workshop gedaan bij Jeneba. Een hele lieve Gambiaanse vrouw. We hebben onze eigen doeken geverfd in een eigen gekozen patroon. Je leert zo de cultuur en hun gewoontes beter kennen. Heel leuk! Ze gaat nog een mooi Afrikaanse jurkje voor ons maken. Heel lief!

Dit weekend hebben we met Petra en Alhagie een wandeling gemaakt door Tanji. Daar kwamen we bij een compound terecht waar drie jongetjes (ong 3jr) kort geleden besneden waren. Dat hoort hier echt bij de cultuur. Het wordt alleen niet in het ziekenhuis gedaan waardoor de jongetjes 2 weken op een matras moeten zitten zodat ze niet alles onder het bloed raakt. Dit is weer zo’n ervaring waar wij ons in NL niks bij kunnen voorstellen! Er zijn hier sowieso heel veel kinderen die allemaal met elkaar op straat spelen. Of nou ja, spelen kun je het niet helemaal noemen want dat is hier natuurlijk niet. Ze spelen met het afval op straat. Wij hebben Alhagie, ja nog een maar deze is een stuk jonger haha, hier op de compound kennis laten maken met sneakers en veters. Dit had hij nog nooit gezien en hij vond het leuk om met de veters te spelen. In NL kijkt een kind hier niet naar om!

Ook zijn we naar de Snake Farm geweest. Hier hadden ze verschillende soorten reptielen die je vast mocht houden. Een hele ervaring!

Dit waren onze vakantiedagen/dagen om te wennen. Nu op naar onze stage waar we heel veel zin in hebben!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie