Avatar Marleen Barnard

Marleen Barnard

God zorgt voor jou!

Bericht - 12 augustus 2017 om 14:14 uur

Nu ik meer dan een maand in Uganda ben, zie ik steeds meer kinderen en volwassenen hier lijden. In Amecet, waar ik werk, maar ook daarbuiten.
Zoals ik in mijn vorige blog schreef, ben ik een keer in de village geweest waar veel armoede te zien is, maar wel een prachtige natuur. Vorige week ben ik in een andere village geweest, waar ik hetzelfde zag. Het blijft verdrietig om te zien, maar geeft mij tegelijkertijd een dankbaarder hart naar God toe. Hierdoor word ik nl. extra stilgezet hoe bevoorrecht we in Nederland zijn.  

Elke donderdag gaat Els, de directrice van Amecet naar de gevangenis en de afdeling van het (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Kies voor het Leven!

Bericht - 29 juli 2017 om 09:25 uur

De afgelopen weken heb ik weer veel meegemaakt.
Er zijn inmiddels kinderen terug naar hun familie of naar een ander Oegandees gezin wat ze verder op wil voeden en er zijn nieuwe kinderen gekomen.
Vorige week is er een meisje van een paar weken oud door de politie gebracht. Ze was gestolen! Haar moeder is bekend, maar het is de vraag wanneer ze haar komt ophalen. De reden waarom andere kinderen hier gebracht worden of al zitten is schrijnend. De ene moeder is vermoord, de ander tijdens de bevalling overleden, de volgende wilde de baby vermoorden en weer een ander is (...)

Lees verder


7 reacties • Plaats een reactie

In de Schuilplaats van de Allerhoogste!

Bericht - 15 juli 2017 om 18:45 uur

Nadat ik mijn intrek in mijn “eigen” huisje genomen had, voelde ik me daar al snel thuis en op mijn gemak. Mijn huisje staat op hetzelfde terrein als het opvanghuis Amecet (Schuilplaats), waar ik werk. Ook bevindt zich daar het staffhuis. Het is allemaal een paar stappen lopen van elkaar vandaan. Dit alles ligt aan een drukke weg, waar veel auto’s toeterend (in Afrika heel normaal) voorbij rijden.
De eerste week heb ik sommige nachten erg onrustig en dus niet goed geslapen. Dit zal waarschijnlijk gekomen zijn, omdat er aan die drukke weg één of andere club is die in de loop van de avond begint met keiharde muziek (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

De dag breekt aan…

Bericht - 01 juli 2017 om 19:11 uur

Na drukke weken van veel voorbereidingen, brak afgelopen donderdag 29 juni de dag aan…  

De dag om 3 maanden naar Uganda te gaan, stond voor de deur. ’s Morgens rond 6:00 uur reed ik - met mijn ouders die mij naar Schiphol brachten - weg uit mijn straat en dorp. Dan denk je vroeg op Schiphol te zijn en dat het met de drukte wel mee zal vallen, maar er stond een gigantische rij om in te checken. Mijn geduld werd dus al gelijk op de proef gesteld. Nadat ik uiteindelijk ingecheckt had, heb ik mijn ouders gedag gezegd en ben ik door de douane gegaan.
Om 10:35 uur (...)

Lees verder


9 reacties • Plaats een reactie

Nieuwe Missie

Bericht - 08 juni 2017 om 16:36 uur

Nadat ik een geweldige tijd in Zambia gehad heb, heb ik mij de afgelopen maanden op God gericht met de vraag 'wat mijn volgende stap mag zijn.' Hiervoor ben ik o.a. naar de conferentie 'Bidden & Vasten' van Herman Boon geweest. Voordat ik naar de conferentie ging, had ik het land Uganda op mijn hart om naar toe te gaan, wat God tijdens deze conferentie duidelijk bevestigde. Op een bijzondere manier heeft God ook het project duidelijk gemaakt en bevestigd. Daarom breekt er binnenkort een 'nieuwe' periode voor me aan en ga ik 3 maanden naar Uganda toe. Ik geloof dat God me daar nieuwe dingen wil (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

De laatste week....

Bericht - 21 november 2016 om 16:14 uur

Nog 1,5 week en mijn tijd in Zambia zit erop. Wat zijn de drie maanden voorbij gevlogen!


De afgelopen week was voor mij meer een vakantieweek, dan een werkweek.


Vorige week zaterdag heb ik samen met de kinderen en een deel van het personeel van Mercy House genoten van een safari.

We hebben verschillende dieren gezien en heerlijk gepicknickt met elkaar.

Het was een leuk dagje uit.


Afgelopen woensdag ben ik een paar dagen met vier anderen van OM naar de meest toeristische attractie van Zambia geweest, de Victoria Falls in Livingstone.

We hebben de Victoria Falls zowel van de Zambiaanse kant als van de (...)

Lees verder


7 reacties • Plaats een reactie

Gods Genade is genoeg!

Bericht - 29 oktober 2016 om 20:07 uur

De afgelopen tijd heb ik mogen zien hoeveel werk er verricht wordt in Mercy House. Geweldig mooi en goed om te zien!


Doordat één van de kinderen de afgelopen week niet lekker was, mocht ik een kijkje nemen in haar huis in Makalulu. Toen ik zag hoe klein het huisje was, waar ze met haar moeder en broertjes en zusjes in woont, vond ik dat verschrikkelijk om te zien. Daarnaast heeft het gezin weinig tot niets te eten en kunnen de meeste kinderen niet naar school, wat ik eveneens triest vond om te horen. Als ik zie wat Mercy House (...)

Lees verder


9 reacties • Plaats een reactie

Niemand is minder, niemand is meer!

Bericht - 14 oktober 2016 om 12:31 uur

Nu ik ruim een maand in Zambia ben, zijn mij al veel cultuurverschillen opgevallen.


Wat mij opvalt aan de hele bevolking van Zambia, is dat waar ik ook ben in Zambia, op de basis, bij Mercy House of in het centrum, elke Afrikaan (zelfs kinderen) me gedag zegt en erachteraan vraagt hoe het met me gaat of waar ik vandaan kom. Veel mensen gaan een gesprekje met me aan. Ik vind het een hele vriendelijke bevolking die heel snel voor je klaar staat. Ook al ben je blank, lopen ze niet voor je weg, ze houden juist van je. Ik (...)

Lees verder


11 reacties • Plaats een reactie

Blij en vol zijn van Jezus!

Bericht - 29 september 2016 om 17:10 uur

Na ruim 2 volle weken meegedraaid te hebben bij Mercy House voel ik me er ‘thuis’ en heb ik er steeds meer plezier in om daar te mogen dienen, wat ik ook steeds meer als een voorrecht ervaar.
De eerste dagen zag ik er nl. wat tegenop en vond ik de dag wat langzaam gaan, maar daar heb ik helemaal geen last meer van. Wel blijven het lange en mede door de hitte, vermoeiende dagen. Het is hier nu nl. zomer, waarbij het 35 graden of meer is. Maar de vreugde van de Heer is en blijft mijn kracht!


Wat het (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie

Het leven op de basis van OM ....

Bericht - 17 september 2016 om 16:35 uur

Nadat ik aangekomen was op de basis van OM Zambia in Kabwe waren de eerste dagen rustig en kon ik de basis goed leren kennen en aan veel dingen wennen. Het leven op zo’n basis is nl. niet alles. Er zijn veel regels waar je je aan moet houden. Zo moet ik bv. toestemming vragen aan één van de leiders om van het het terrein af te mogen. Na ruim een week ben ik hier gelukkig gewend aan geraakt. Dit geldt eveneens voor het ritme wat er is voor het ontbijt, de lunch en het diner. Het ontbijt is (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2