Avatar Marleen Barnard

Marleen Barnard

Nieuwe Missie

Bericht - 08 juni 2017 om 16:36 uur

Nadat ik een geweldige tijd in Zambia gehad heb, heb ik mij de afgelopen maanden op God gericht met de vraag 'wat mijn volgende stap mag zijn.' Hiervoor ben ik o.a. naar de conferentie 'Bidden & Vasten' van Herman Boon geweest. Voordat ik naar de conferentie ging, had ik het land Uganda op mijn hart om naar toe te gaan, wat God tijdens deze conferentie duidelijk bevestigde. Op een bijzondere manier heeft God ook het project duidelijk gemaakt en bevestigd. Daarom breekt er binnenkort een 'nieuwe' periode voor me aan en ga ik 3 maanden naar Uganda toe. Ik geloof dat God me daar nieuwe dingen wil (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

De laatste week....

Bericht - 21 november 2016 om 16:14 uur

Nog 1,5 week en mijn tijd in Zambia zit erop. Wat zijn de drie maanden voorbij gevlogen!


De afgelopen week was voor mij meer een vakantieweek, dan een werkweek.


Vorige week zaterdag heb ik samen met de kinderen en een deel van het personeel van Mercy House genoten van een safari.

We hebben verschillende dieren gezien en heerlijk gepicknickt met elkaar.

Het was een leuk dagje uit.


Afgelopen woensdag ben ik een paar dagen met vier anderen van OM naar de meest toeristische attractie van Zambia geweest, de Victoria Falls in Livingstone.

We hebben de Victoria Falls zowel van de Zambiaanse kant als van de (...)

Lees verder


7 reacties • Plaats een reactie

Gods Genade is genoeg!

Bericht - 29 oktober 2016 om 20:07 uur

De afgelopen tijd heb ik mogen zien hoeveel werk er verricht wordt in Mercy House. Geweldig mooi en goed om te zien!


Doordat één van de kinderen de afgelopen week niet lekker was, mocht ik een kijkje nemen in haar huis in Makalulu. Toen ik zag hoe klein het huisje was, waar ze met haar moeder en broertjes en zusjes in woont, vond ik dat verschrikkelijk om te zien. Daarnaast heeft het gezin weinig tot niets te eten en kunnen de meeste kinderen niet naar school, wat ik eveneens triest vond om te horen. Als ik zie wat Mercy House (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

Niemand is minder, niemand is meer!

Bericht - 14 oktober 2016 om 12:31 uur

Nu ik ruim een maand in Zambia ben, zijn mij al veel cultuurverschillen opgevallen.


Wat mij opvalt aan de hele bevolking van Zambia, is dat waar ik ook ben in Zambia, op de basis, bij Mercy House of in het centrum, elke Afrikaan (zelfs kinderen) me gedag zegt en erachteraan vraagt hoe het met me gaat of waar ik vandaan kom. Veel mensen gaan een gesprekje met me aan. Ik vind het een hele vriendelijke bevolking die heel snel voor je klaar staat. Ook al ben je blank, lopen ze niet voor je weg, ze houden juist van je. Ik (...)

Lees verder


11 reacties • Plaats een reactie

Blij en vol zijn van Jezus!

Bericht - 29 september 2016 om 17:10 uur

Na ruim 2 volle weken meegedraaid te hebben bij Mercy House voel ik me er ‘thuis’ en heb ik er steeds meer plezier in om daar te mogen dienen, wat ik ook steeds meer als een voorrecht ervaar.
De eerste dagen zag ik er nl. wat tegenop en vond ik de dag wat langzaam gaan, maar daar heb ik helemaal geen last meer van. Wel blijven het lange en mede door de hitte, vermoeiende dagen. Het is hier nu nl. zomer, waarbij het 35 graden of meer is. Maar de vreugde van de Heer is en blijft mijn kracht!


Wat het (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie

Het leven op de basis van OM ....

Bericht - 17 september 2016 om 16:35 uur

Nadat ik aangekomen was op de basis van OM Zambia in Kabwe waren de eerste dagen rustig en kon ik de basis goed leren kennen en aan veel dingen wennen. Het leven op zo’n basis is nl. niet alles. Er zijn veel regels waar je je aan moet houden. Zo moet ik bv. toestemming vragen aan één van de leiders om van het het terrein af te mogen. Na ruim een week ben ik hier gelukkig gewend aan geraakt. Dit geldt eveneens voor het ritme wat er is voor het ontbijt, de lunch en het diner. Het ontbijt is (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

En toen was het zover....!

Bericht - 08 september 2016 om 16:08 uur

Afgelopen dinsdag 6 september was het zover....
De reis naar Zambia ging beginnen!
Mijn ouders hebben me naar Schiphol gebracht waar ik nog gezellig met hen en mijn zusje en zwager gegeten heb. Daarna brak het moment aan om voor drie maanden afscheid van elkaar te nemen. Even een emotioneel moment voor beide partijen, maar we lieten elkaar in vertrouwen los.


Om 20:45 uur vertrok mijn vlucht naar Nairobi. Aan het begin van deze vlucht raakte ik even in gesprek met mijn buurman. Het bleek een Schotse predikant uit Glasgow te zijn. Hij ging naar Malawi om daar in verschillende kerken (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie

Wat neem je mee?

Bericht - 28 augustus 2016 om 22:19 uur

Nog ruim een week en het moment breekt voor mij aan om naar Zambia te vertrekken. Op dit moment ben ik druk bezig met de laatste voorbereidingen. Mijn koffer ben ik ook al voor een deel aan het pakken en ik vind het eerlijk gezegd niet makkelijk om voor 3 maanden een koffer te pakken. Wat neem je wel mee en wat niet? Hoeveel neem je van dit en van dat mee? Wat betreft veel dingen weet ik ook niet wat en hoe ik alles daar zal aantreffen. Ook heb ik nog geen idee hoe mijn week eruit komt (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Hobby omgedraaid in 'roeping'

Bericht - 17 augustus 2016 om 15:50 uur

Waarom 3 maanden naar Zambia? Dit ontstaat natuurlijk niet zomaar.
Terugkijkend zie en ervaar ik dat God hier heel mijn leven al mee bezig is.

Ik ben grootgebracht in een gezin met twee jongere zusjes en de grootste hobby van mijn ouders is reizen.
Hoe ouder wij werden als kinderen, hoe verder wij gingen binnen Europa. Als kind kreeg ik veel van verschillende culturen mee. Reizen werd ook mijn hobby. Toen ik 18 jaar was ben ik zelf gaan reizen, niet alleen binnen Europa, maar ook buiten Europa heb ik veel rondreizen gemaakt. In de maand december zat ik altijd naar de (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie