Avatar Marleen Barnard

Marleen Barnard

Laatste haven, drukste haven!

Bericht - 28 maart 2018 om 19:52 uur

Eenmaal in Mannheim aangekomen, braken de laatste weken aan op de OM Riverboat. 

Woensdag 14 maart ging de OM Riverboat voor het eerst open in Mannheim en ’s avonds hadden we een gebedsconcert in deze plaats, waar ik naar toe geweest ben. Dit was weer een geweldige avond! We hebben God grootgemaakt in lofprijs en aanbidding en veel gebeden laten opstijgen naar Hem.
Ik geloof dat gebed de belangrijkste motor is in elk mensenleven! Gemeenschappelijk volhardend gebed heeft het meeste kracht! Is gebed ook een onderdeel van jouw leven?

In de afgelopen twee weken hebben we drie keer met Stichting Gideon, Bijbels uitgedeeld bij het centraal station in Mannheim. We deden (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Straatsburg hoort het Evangelie!

Bericht - 13 maart 2018 om 15:30 uur

Toen we aangekomen waren bij onze vijfde haven in Straatsburg, zaten we inmiddels al weer twee maanden op de Riverboat.  

Na de eerste maand werd door de personeelsmanager besloten wie naar een andere werkplek ging en wie op dezelfde plek bleef werken. Ik ben toen op mijn plek gebleven en heb uiteindelijk twee maanden de gastcabines schoongemaakt en ander schoonmaakwerk op de boot gedaan. Dit heb ik met vreugde en plezier voor God gedaan!
Maar na 2 maanden werden taken weer geswitcht door de personeelsmanager. Daardoor ben ik vanaf woensdag
28 februari in Straatsburg op een nieuwe werkplek begonnen en dat is in het Café.
Doordat het in Straatsburg helaas wat minder druk (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Bid mee voor Europa!

Bericht - 28 februari 2018 om 18:19 uur

Eenmaal in Mainz aangekomen, waren we op de helft van onze Riverboattour. Hier hebben we op onze community dag op maandag 12 februari bij stilgestaan. We hebben met elkaar teruggekeken op de 1,5 maand die we al met elkaar doorgebracht hadden. Hoeveel vrucht had deze tijd al gedragen? Welke geweldige dingen had God al gedaan? Wat had God ons al persoonlijk geleerd?
Wat de afgelopen twee maanden door het schoonmaken van de cabines meer in mijn hart geland is, is dat het er bij God niet om gaat wat je doet, maar wie je bent. Je identiteit en het feit dat je voor Hem leeft is voor Hem (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Carnaval in Bonn

Bericht - 13 februari 2018 om 13:21 uur

Woensdag 31 januari ging de OM Riverboat voor het eerst open in Bonn!
Deze dag mochten we behoorlijk wat gasten welkom heten. Dit waren grotendeels medewerkers van OM uit Duitsland. Maar ook uit wat andere landen waren wat medewerkers van OM aanwezig.
Hierdoor had ik het deze dag erg druk met het schoonmaken van vier gastcabines. De dagen daarna was het een komen en gaan van gasten. We hadden voortdurend gasten aan boord, waardoor ik elke dag minstens één cabine schoon te maken had.  

Vrijdag 2 februari ben ik met Richard Sharp en acht andere bemanningsleden de straat op geweest om te evangeliseren. Doordat het regende zijn we naar een tunneltje (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

'Thuis' met OM Riverboats

Bericht - 01 februari 2018 om 16:11 uur

Maandag 15 januari voeren we naar Dordrecht, waar we in de loop van de middag aankwamen. Tegelijk hadden we deze dag onze community dag.
Op onze community dag welke we één keer in de week hebben, maken we God groot in lofprijs en aanbidding, wordt het Woord van God gedeeld door één van de leiders en bidden we met elkaar voor het project van de Riverboat. In ons ‘eigen’ kleine groepje praten we over dingen door en bidden we voor elkaar.
Elke community dag ziet er weer anders uit. Het is maar net hoe de Heilige Geest alles leidt.
Door deze community dagen groeien we steeds meer naar elkaar toe en (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Uitdagingen genoeg in Arnhem!

Bericht - 13 januari 2018 om 17:14 uur

Eenmaal aangekomen in Arnhem vielen alle taken bij iedereen steeds meer op zijn plaats en werden de laatste dingen op de Riverboat klaargemaakt voordat deze voor het publiek geopend werd. 

De eerste dag dat we in Arnhem waren, ben ik met twee andere bemanningsleden naar het centrum geweest. Lopend er naar toe en bij de winkels mocht ik voor hen regelmatig wat vertalen en vertellen wat we zagen. Ook vroegen ze regelmatig aan me waar ze sommige dingen konden kopen. Hier heb ik hen toen in geadviseerd en antwoord op gegeven.
Vragen van buitenlandse bemanningsleden komen net zo goed naar me toe op de Riverboat.
Tijdens de maaltijden. Wat eten we; (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Tijd aan boord te gaan!

Bericht - 01 januari 2018 om 21:26 uur

Woensdag 27 december jl. was het zover! De dag brak aan om aan boord van de OM Riverboat te gaan.
Dit was al gelijk een roosterwijziging, want in eerste instantie zouden we als bemanning ter voorbereiding op de reis deelnemen aan de conferentie Mission Net in Venray. Omdat deze door de organisatie afgelast was vanwege te weinig deelname, ligt de Riverboat tot 2 januari in Lelystad. Mijn ouders hebben me daar woensdag 27 december jl. ’s morgens naar toegebracht.

Deze eerste dag kwamen de meeste bemanningsleden in de loop van de dag aan.
Zelf was ik één van eerste die aan boord was, waardoor ik met verschillende mensen al kennis kon maken (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

OM Riverboats in Europa

Bericht - 01 december 2017 om 19:14 uur

Nadat ik een goede tijd in Uganda gehad heb, ben ik inmiddels ruim 2 maanden weer terug in Nederland. Toen ik nog in Uganda was, heb ik in mijn 'stille tijd' vaak aan God gevraagd wat mijn 'volgende stap' na die periode zou mogen zijn. Eenmaal terug in Nederland ben ik daar uiteraard mee verder gegaan en zijn mijn ogen door God geopend voor het feit dat steeds minder mensen het Evangelie kennen en horen in Europa en het daardoor meer zendingsgebied geworden is. Daarom geloof ik dat God wil dat ik alle ervaring die ik de afgelopen jaren opgedaan heb, op het gebied van zending/evangelisatie nu (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Het einde is in zicht...!

Bericht - 09 september 2017 om 19:43 uur

Amecet ligt niet ver uit het centrum van Soroti. Maar om er naar toe te lopen is net iets te ver. Daarom is het erg handig dat er een kleine supermarkt naast Amecet is. Hier heb ik regelmatig wat gekocht. Maar ik ben ook vaak in het centrum van Soroti geweest. Ze hebben nl. niet alles in de kleine supermarkt naast Amecet en in het centrum verkopen ze veel meer en is er iets meer te beleven. Met een fietstaxi of motortaxi wat hier een ‘boda’ genoemd wordt, ging ik dan naar het centrum toe. Het is daar echt een Afrikaanse chaos wat betreft het verkeer. Verder (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

God voorziet!

Bericht - 26 augustus 2017 om 14:55 uur

Maanden geleden werd één van de peuters ziek bij Amecet gebracht door haar tante die vertelde dat haar moeder was overleden. Ze dacht ook dat ze HIV had, maar dat is gelukkig niet zo. Het is een prachtig meisje en ze is bijna altijd vrolijk! Een glimlach staat erg vaak op haar gezicht. (zie foto hieronder)  Ook reageert ze snel als haar naam geroepen wordt. We zouden haar hier eigenlijk niet willen missen.
Achteraf blijkt dat de vrouw die beweerde haar tante te zijn, de moeder is. Deze moeder is dus helemaal niet overleden!
Lange tijd bleef de moeder ontkennen de moeder te zijn. Eén van de social workers (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3