Avatar Marieke van den Hurk

Marieke van den Hurk

Dag 6 - Takayama

Geplaatst op 30 april 2017 om 12:57 uur



Matsumoto zit er alweer op! Mijn backpack staat beneden en staat klaar om voor het eerst verstuurd te worden met de "takkyubin". Dit is een fantastisch vervoerssysteem in Japan, waarmee je je bagage vooruit kunt sturen! Zo hoef je dus niet veel mee te sjouwen als je veel in de trein moet reizen (daar is namelijk weinig ruimte voor). 

Vandaag staat er een busrit van 2,5 uur richting Takayama op het programma. Een lange rit, maar wel een heeeeele mooie! Dwars door en over de Japanse Alpen! Heerlijk door de besneeuwde bergtoppen rijden om vervolgens aan te komen in de vallei tussen deze bergen in het kleine plaatsje Takayama. In dit plaatsje ga je gewoon een paar honderd jaar terug in de tijd. Met hele mooie houten Japanse huisjes en een binnenstad(je) dat nog helemaal bewaard is gebleven. Dit stadje is uitermate geschikt om wat meer te leren en in contact te kunnen komen met de plaatselijke bevolking. In Takayama heb je het "Hida folk village". Hier staan nog huizen van vele honderden jaren oud uit het Edo tijdperk die prachtig bewaard zijn gebleven! 

Takayama heeft 1 zeer beroemd gerecht, ofja... vlees. Het Hida beef. Als je denkt dat Wagyu beef het summum is... dit zit daar nog boven! Slecht 1 op de 100 koeien die voor Wagyu beef wordt gebruikt, is goed genoeg voor Hida beef. Het is een delicatesse die voor de meest Japanners onbetaalbaar is en ook voor ons Hollanders is het een behoorlijk bedrag, voor maar echt een heel klein beetje vlees (ongeveer 100 gram). Maaarrr... ik ben hier maar 1 keer! Dus ik ben op zoek gegaan naar een goed restaurant om Hida beef te kunnen eten! Daar aangekomen zat ik aan een tafel met in het midden een soort BBQ. Hida beef bereid je zelf, omdat het namelijk van belang is dat jij als consumer kunt zien hoe de structuur van het vlees is en kunt zien en ruiken dat het ook echt Hida Beef is en niet "normale beef". Nou, geloof me, er is geen twijfel over mogelijk! De structuur van het vlees had ik werkelijk nog nooit zo gezien. Het lijkt een soort marmer door de fijne vetdraadjes door het vlees. Het is overweldigend lekker!! 

Na een toch wel vermoeiende en enerverende dag was ik blij dat ik 's avonds lekker in mijn bedje lag. Ik ben als een blok in slaap gevallen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie