Avatar Marieke van den Hurk

Marieke van den Hurk

Dag 5 - Matsumoto

Geplaatst op 27 april 2017 om 13:56 uur



06.00 uur... dit was dan mijn voorlopig laatste nachtje in Tokyo. Ik ben blij dat ik hier nog terug kom, want er is nog zoveel te zien! Om 08.15 uur sta ik met mijn spullen netjes bij de bus om te vertrekken richting Matsumoto. Onderweg in de bus heb ik een kort lesje Japans gekregen van een hele lieve vrouw, genaamd Yuki. Zij heeft mij alles uit proberen te leggen over de 3 verschillende schriften die er gebruikt worden in Japan en hoe je de woorden dient te lezen. Ik moet zeggen, ik begin steeds meer wegwijs te raken in de taal. Ik kan mezelf een heel kleine beetje verstaanbaar maken en belangrijker nog, ik begin de bekeefdheidsnormen van het buigen onder de knie te krijgen! Onderweg in de bus vang ik een eerste blik op van "Fuji-san", oftewel mount Fuji! Adembenemend is die berg! Als zij zich laat zien tenminste! (de Japanners noemen haar "shy mountain", omdat ze zich regelmatig verbergt in de wolken waardoor je Fuji niet meer kan zien). Onderweg gestopt bij de wasabi boerderij van Matsumoto. Nooit geweten dat wasabi ook echt lekker kon zijn! Vooral ook geleerd dat wat wij in Nederland Wasabi noemen, geen wasabi mag heten... de wasabi wortel doet er namelijk 2 jaar over, met een intensief arbeidsproces van zacht stromend water over de wortel, om uiteindelijk uit te groeien tot een wasabiwortel voor consumptie. 

'S middags om 15.00 uur kom ik dan aan bij het hotel. Het is weer een heel net hotel midden in het centrum van Matsumoto. Ik drop snel mijn spullen, pak mijn camera en gaan er weer op uit in dit kleine, gezellige stadje. Dit kleine stadje staat bekent om zijn zwarte kasteel "het kraaiennest". Ik heb hier lekker in het park rondgelopen en ben toen nog het museum ingedoken. Helaas was het alweer veel te snel etenstijd en in dit stadje moet je dat op tijd doen, anders is alles al dicht! Matsumoto heeft een zogenaamde "signature dish", namelijk soba noodlening met wilde eend. Dit zijn koude noodles van boekweitmeel, die je dipt in de warme saus van de eend (denk hierbij aan een soort sojasaus), of in een koude dressing die je op smaak brengt met verse wasabi, chillipoeder en radijs. Ik heb besloten naar het beste Soba restaurant in de stad te gaan en heb hier heerlijk van gesmuld!

Morgen door naar Takayama. Een busritten van 2,5 uur door de bergen, naar een geïsoleerd plaatsje in de vallei. Hier is het oude Japan nog echt te zien!

Reacties

Grace
Geplaatst op 29 april 2017 om 12:08 uur
Hou Marieke , bedankt voor het mogen lezen van al jouw belevenissen! Wat een mooie reis tot dusver. Ben benieuwd naar de foto's . Veel plezier

Grace
Geplaatst op 29 april 2017 om 12:07 uur
Hou Marieke , bedankt voor het mogen lezen van al jouw belevenissen! Wat een mooie reis tot dusver. Ben benieuwd naar de foto's . Veel plezier

Plaats een reactie