Avatar Manon Rijkens

Manon Rijkens

Dag 33: vis snijden en op avontuur

Bericht - 08 november 2019 om 17:37 uur

3 keer in de week wordt er bij de schildpaddenopvang vis gesneden en gevoerd aan de schildpadden: op maandag, op woensdag en op vrijdag. Dat betekent dus ook vandaag, op mijn laatste dag. Ik had vandaag de 2 middaguurtjes (van 14tot16) vrijgevraagd, zodat ik nog even wat rond kon kijken in Ambalangoda en souvernirtjes kon kopen. In de ochtend begonnen we dus vis snijden. Aangezien dit al de derde keer was dat we dit deden, ging het een stuk sneller dan de eerste keer. Net als de vorige twee keren waren er weer drie katten aan het schooien voor (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 33: watertanks schoonmaken

Bericht - 07 november 2019 om 17:56 uur

Op het programma van vandaag stond het schoonmaken van de watertanks/verblijven van de schildpadden Het schoonmaken bestaat uit een paar stappen: allereerst laat je de watertank leeglopen, daarna probeer je al het grove vuil (zand, resten waterplantjes en poep) uit de tank te scheppen, vervolgens maak je de tank met water nat en begin je met schrobben. Aangezien elke tank ongeveer om de week schoongemaakt wordt, is het best wel wat boenwerk om de tank goed schoon te krijgen. Vervolgens spoel de hele tank nog een keer na met water om er zeker van te zijn dat alles schoon (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 32: visjes voeren en schildpadden schoonmaken

Bericht - 06 november 2019 om 15:35 uur

Ondanks dat we elke dag pas om 9:30 beginnen, ben ik rond 7:30 al wakker. Meestal blijf ik dan nog even liggen, appjes van gisteren beantwoorden, muziek luisteren. Vanaf 8:00 is het onbijt klaar, dus rond die tijd ga ik m'n bed uit. Daarna is het nog even rustig aandoen en om 9:30 lopen we richting de schildpaddenopvang zo'n 200 meter verderop. We begonnen net als maandag deze dag weer met een grotr hoeveelheid vis snijden en voeren aan de schildpadden. Dit nam de hele ochtend in beslag. Na de lunch zijn we verder gegaan waar we gisteren mee (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 31: op zoektocht naar waterplantjes

Bericht - 05 november 2019 om 14:56 uur

In plaats van vis snijden en voeren aan de schilpadden, begon de dag vandaag met een zoektocht in de zee: op rotsen in de zee groeien bepaalde waterplantjes die de schildpadden eten. Deze rotsen zaten soms een aantal meters in de zee waarbij je tot aan je bovenbenen in het water stond. Ook was het beklimmen van de wat grotere rotsen soms best gevaarlijk en glad met alle mosachtige plantjes die erop groeien. Eenmaal als je op de rots stond, moest je de plantjes gaan plukken en in een emmer gooien. Ook dit was niet zonder gevaar: bij elke (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 30: eerste werkdag in Ambalangoda

Bericht - 04 november 2019 om 15:12 uur

Vandaag was mijn eerste dag als vrijwilliger bij de schildpaddenopvang, rond 8:15 ging ik ontbijten. Het ontbijt bestaat hier uit thee, een gebakken ei, toast met jam en/of boter en twee soorten fruit. Erg lekker en een uitgebreid ontbijt om de dag mee te starten. Om 9:00 kregen we een algemeen introductue praatje van onze coördinator, dit is ook de man die de accomidatie runt en de broer van de twee zussen die hier als housekeeper en kok werken. Zijn praatje was erg persoonlijk en benadrukte dat ze niet verantwoordelijk zijn voor dingen die je in je vrije tijd (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 29: van Colombo naar Ambalangoda

Bericht - 04 november 2019 om 04:05 uur

De laatste paar weken is het telkens het geval dat ik rond een uur of 7 wakker wordt en zo ook vandaag. Ik moet vandaag met de bus naar Ambalangoda rond 11:00, dus ik heb nog alle tijd om even rustig aan te doen en in mn bed te blijven hangen. Rond 9 uur zijn we met z'n 4en de deur uitgegaan om ergens te lunchen, dit was nog iets lastiger dan verwacht, want de sri lankaanse eettentjes verkopen vaak alleen maar vette bladerdeeg hapjes met vis of vlees. Daarom gingen we ontbijten bij een ietwat westers koffie/theehuis met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 28: op weg naar Colombo

Bericht - 02 november 2019 om 18:43 uur

Om 4:50 ging de wekker vanochtend, omdat we weer eens met de vroege bus op pad gingen, dit weekend staat Colombo oo de planning, aangezien 1 vrijwilliger naar het vliegveld moest, 3 mensen moeten maandag hun visum verlengen en ik moet zondag in Ambalangoda zijn voor de schildpaddenopvang waar ik de laatste week ga werken. Ambalangoda is ongeveer 2 a 3 uur van Colombo vandaan en aangezien het gezelliger is om samen te reizen ging ik mee. Vanaf de accomodatie naar Colombo is een reis van ongeveer 7 uur: 3.5 uur met de bus naar Kandy en 3.5 met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 27: laatste dag olifantenproject

Bericht - 01 november 2019 om 16:28 uur

Vanochtend was ik toevallig weer even rond 5:45 wakker, dus heb ik weer mogen genieten van een geweldige zonsopgang. Dit keer was het minder bewolkt en daardoor was de lucht nog mooier gekleurd. Vervolgens heb ik nog voor een uurtje geslapen en toen ben ik toch aan m'n laatste dag bij dit project begonnen. In de ochtend stond het checken van omheiningen op het programma, anders dan de andere 2 keer was er vandaag wel van alles met de omheining aan de hand: sommige palen waren helemaal omgegooid, het draad was niet aangespannen en op diverse plekken waren er (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 26: de zonsopgang

Bericht - 31 oktober 2019 om 15:26 uur

Elke nacht wordt ik in ieder geval 1 keer wakker, maar meestal wel vaker. Dit komt doordat ik soms te veel water gedronken heb en naar het toilet moet of dat de katten door de slaapkamer rennen en miauwen of dat er buiten geluiden hoorbaar zijn. Vanochtend werd ik wakker om 5:50 en toen ik om me heen keek zag ik dat het niet zo extreem bewolkt was dan andere dagen. Daarom heb ik m'n camera gepakt en ben ik naar buiten gegaan, want de zon komt elke dag rond 6 uur op. Ondanks dat er nog steeds niet (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 25: the elefriendly bus

Bericht - 30 oktober 2019 om 15:34 uur

Vanochtend ging mijn wekker als enige om 5:50, ik moest namelijk om 6:10 klaarstaan om mee te gaan met de elefriendly schoolbus. Dit is één van de weinige projecten hier waar de vrijwilligers niet aan mee werken, maar als je wilt zien wat ze doen of wilt weten hoe het is mag je wel een keer meerijden. Dat deed ik dus vanochtend. Hier in Sri Lanka heb je veel thematische bussen die aan de binnenkant volgeplakt zit met stickers. In dit geval was het volgeplakt met olifanten stickers en instructies hoe je ermee om moet gaan. Kinderen worden met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4