Avatar Mabel Verheul

Mabel Verheul

GO SPRINGBOKS!

Bericht - 30 september 2018 om 23:06 uur

Gister en vandaag kreeg ik veel vragen wanneer er een nieuwe blog zou komen. Tranquilo, tranquilo, de laatste blog is pas 2 dagen geleden en ondanks dat ik hier veel meemaak, kan ik niet ieder uur een blog schrijven. Sorry daarvoor, ik doe m'n best ;)
Ik heb werkelijk waar geen idee wie dit allemaal leest, maar vind het wel leuk om te weten, dus reageer vooral of stuur een berichtje oid. :)

Genoeg geslijm, door met schrijven. Gister was dé rugby-wedstrijd hier in Port Elizabeth: Zuid-Afrika vs. Australië. Vrijwel meteen toen we hier arriveerden hadden we al kaartjes gekocht, omdat het een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Ons sal hier onsself vermaak!

Bericht - 28 september 2018 om 16:50 uur

Oftewel: Wij vermaken ons hier wel!

De Afrikaanse taal is echt heel leuk om te lezen/horen. Af en toe hoor je Nederlandse woorden voorbij komen, waaruit je meteen het gespreksonderwerp kan opmaken. Afgelopen dinsdag waren we bij de karaokebar, waar sommige mensen ook een liedje in het Afrikaans zongen. Als je dan de tekst leest, krijg je (ik) jeuk vanwege de spelling. Alles is anders en daar waar ik regelmatig mensen corrigeer op hun Nederlands, is het hier de normaalste zaak van de wereld. 

Vorig weekend was eigenlijk veel te bizar. We hebben zoveel gave dingen in een weekend gedaan dat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Passend onderwijs? Wat is dat?

Bericht - 21 september 2018 om 23:03 uur

Vandaag de dag waar we lang op hebben gewacht... We gingen eindelijk naar een school toe. Weliswaar niet ons eigen project, maar nu hebben we toch een indruk gekregen hoe het daar aan toe gaat. En dat is absoluut een blog waard.
Waarschijnlijk zal ik over een tijdje niet meer op kijken wat hier dagelijks gebeurt, daarom schrijf ik het nu op. 

Vanochtend reden we met de andere meiden mee naar hun project. Ze hadden aangeven dat je niet verkeerd moet rijden, omdat  het daar echt gevaarlijk is. Zodra ze je rondjes zien rijden komen ze achter je aan... (heel fijn, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Ken je de meisjes die woensdag naar hun project zouden gaan?

Bericht - 20 september 2018 om 23:40 uur

Ze gingen niet...

Woensdagochtend zouden wij eindelijk naar ons project gaan en dan zou ik ook meer informatie kunnen geven over wat ik hier nou precies ga doen ( op vakantie vieren na). We hadden een afspraak met de directrice van de school in de ochtend. 

In mijn vorige blog schreef ik dat het kan zijn dat mensen ineens besluiten te protesteren. Op dinsdagmiddag kregen wij dan ook de melding dat ze woensdag zouden protesteren, dus wij mochten het huis niet uit. Dus met 12 meiden eten ingeslagen voor in ieder geval 1 dag, maar je weet nooit hoe lang die (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

PINGUINS!! (deel 1)

Bericht - 17 september 2018 om 22:26 uur

Zondagochtend 8 uur: pinguintime!!!

Nadat we zaterdagavond de verjaardag van een huisgenoot hadden gevierd in de stad, stonden we een paar uur later op om walvissen, dolfijnen en pinguïns te spotten. 

De boottocht zou 2,5 uur duren waarbij we naar een eiland zouden varen waar de pinguïns woonden, en op de heen/terugweg kon het eventueel zo zijn dat we walvissen zouden zien. Na ruim een uur gevaren te hebben, zagen we in de verte water omhoog spuiten, gevolgd door een zwarte bult. Je kan je voorstellen dat als je met 12 meiden op een boot bent, dit voor hysterisch gekrijs zorgt. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Herkansing gehaald ( duurde even maar we zijn er)

Bericht - 15 september 2018 om 15:18 uur

Misschien iet wat hysterisch, twee dagen later nog een blog... Maar dit is studieontwijkend gedrag. Eigenlijk zou ik een motivatie voor stage moeten schrijven en je snapt dat ik mijn prioriteiten heb. 

Donderdag hebben we, na 24 uur wachten, een herkansing van onze vlucht gehad en zijn met vlag en wimpel geslaagd. We stonden als eerste bij de gate en waren, voor de verandering, ook als eersten in het vliegtuig. De vlucht was relaxed, op een jankende baby na. In Johannesburg moesten we onze koffers opnieuw inchecken en stapten we over op onze laatste vlucht, ook dit verliep soepel. 

Gister kwamen we na een 3 (!!) (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 1: een groot avontuur

Bericht - 13 september 2018 om 10:02 uur

Goedemorgen vanuit..... Londen! (nee geen Zuid-Afrika)

Eigenlijk was het plan om te beginnen met schrijven als ik ongeveer een week in Zuid-Afrika was en al van alles had meegemaakt. Maar... er is binnen 1 dag al zoveel gebeurd, dat het wel een verhaal waard is.

Het begon allemaal al op Schiphol, een hoop lieve mensen zwaaiden Anne en mij uit. Inclusief papa, die mij al uitlachte om mijn te zware koffer. Nu deden ze in New York niet zo moeilijk over een te zware koffer, dus ik was van mening dat dat nu ook zo was. Mijn koffer was dus 1,5 (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie