Avatar Lydia van Zantwijk

Lydia van Zantwijk

Vrijwilliger dag 1

Vastgezet bericht Bericht - 09 maart 2018 om uur

Hoi lieve allemaal,


Hierbij mijn eerste verslag over mijn avontuur in Sri Lanka.

Alvast een kleine opmerking: door een noodtoestand in Kandy zijn alle sociale media  (inclusief whatsapp) afgesloten.  Hierdoor ben ik erg slecht bereikbaar. Verder is de situatie hier helemaal goed, dus geen zorgen. Na vrijdag werkt het waarschijnlijk weer normaal.


Gisteren ben ik aan het einde van de middag aangekomen in een dorp nabij Galle. Hier zal ik de komende twee weken in een vrijwilligerstehuis verblijven. Momenteel ben ik samen met twee andere vrijwilligers:  één Engels meisje van mijn leeftijd, Erin, en een Zweedse jongen. Het huis is bij het huis (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Laatste vrijwilligersdag

Bericht - 20 maart 2018 om 06:46 uur

Gisteren was het alweer de laatste dag als vrijwilliger! 

De laatste ochtend ging ik wederom naar de jonge meiden, met een extra grote tas gevuld met knutselpapier, glitters en koekjes om te trakteren. Er gingen twee Spaanse meiden met mij mee, die in het weekend zijn aangekomen. Echter spraken zij geen woord Engels, wat het 'inwerken' erg gecompliceerd maakte. Jammer genoeg waren er weer weinig meiden in het tehuis, en de sfeer was ook weer erg 'down'. Met een klein groepje hebben we alsnog kaartjes geknutseld. Rond 11 uur kwamen alle andere meiden binnen (blijkbaar hadden die daarvoor iets anders) (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Vrijwilliger dag 6, 7 en 8

Bericht - 17 maart 2018 om 11:50 uur

De sociale media block is trouwens opgeheven! Ik ben dus weer op alle gebruikelijke manieren bereikbaar :-)
Ik heb trouwens ook weer nieuwe foto's toegevoegd aan het album op deze website: https://www.volgmijnreis.nl/profiel/lydinsrilanka&page=fotoalbum

De week waar ik in eerste instantie best wel tegenop zag (in mijn eentje), is voorbij gevolgen!

Dag 6
Op woensdag ben ik in de ochtend naar het meisjestehuis geweest. Helaas was het een sombere ochtend. 
Ik wist dat één van de meiden vandaag 16 zou worden (alhoewel je zou denken dat ze 14 zou worden). Daarom had ik de avond ervoor een klein cadeautje voor haar gekocht, een roze (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Vrijwilliger dag 4 en 5

Bericht - 13 maart 2018 om 11:09 uur

Na een relaxed weekend in Galle (wel met heel veel regen en insectenbeten…) is de tweede week alweer aangebroken. Maandag was helaas Erin’s laatste dag en de rest van de week ben ik hier alleen (de andere jongen is vorige week vrijdag al vertrokken). Dit heeft jammer genoeg wel gevolgen voor de projecten waarbij ik kan helpen, aangezien ik nog niet met alle projecten meegelopen heb en sommigen te heftig zijn in je eentje. Zo zijn er voor het zwemmen met gehandicapte meisjes meer mensen nodig, bij het ouderentehuis ben ik nog niet eerder geweest, evenals bij een weeshuis (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Vrijwilliger dag 3

Bericht - 11 maart 2018 om 09:46 uur

Eerst weer even een algemene opmerking: alle sociale media zijn nog steeds geblokkeerd, dus ik ben nog steeds niet persoonlijk te bereiken. De block van 72 uur is inmiddels voorbij,  dus het zou wel eens lang kunnen gaan duren. Je kunt me wel mailen! :)

Ochtend: The Girls Home
Deze vrijdagochtend begon wederom bij het meisjestehuis. Terwijl ik met een groepje UNO en Memory speelde, gaf de Britse Erin Engelse les aan een paar meiden. Volgens haar zijn ze hier alleen voor in als de sfeer positief en energiek is. Als de meiden down zijn (bijvoorbeeld omdat er een vervelende situatie is voorgevallen), hebben zij hier geen behoefte aan. Dit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Vrijwilliger dag 2

Bericht - 09 maart 2018 om 14:46 uur

Ochtend: The Girls Home & The Nursery School
Mijn tweede dag begon weer met een ochtend in het meisjestehuis, waar Erin en ik voornamelijk UNO gespeeld hebben en Mandala kleurplaten hebben gekleurd. Eigenlijk zouden wij hier maar een halve ochtend doorbrengen om daarna zwemles te geven aan gehandicapte meisjes, maar helaas ging dit last minute niet door.

Om 12.00 uur zijn we samen met vrijwilliger Andreas naar de verpleegstersschool gegaan om International Women’s Day te vieren. De meiden hadden ontzettend uitgepakt! Het klaslokaal was omgetoverd tot een podium. Bij binnenkomst werden wij samen met de drie docenten warm ontvangen met kaartjes en bloemen en mochten wij plaatsnemen op drie (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie