Avatar Krijn Korver

Krijn Korver

Weer thuis

Bericht - 07 augustus 2019 om 18:48 uur

Lieve volgers, We zijn weer veilig in Zwolle aangekomen. Een beetje vermoeid en vol indrukken. Tot gauw, ZAKI
3 reactiesPlaats een reactie

Van Kunming naar Beijing

Bericht - 06 augustus 2019 om 10:22 uur

We zitten nu in een appartement in een buitenwijk van Beijing. Bij het boeken leek dat een goede keus, omdat we hemelsbreed niet ver van het vliegveld zitten. Qua verbindingen is het echter niet handig. Van hier naar de luchthaven met de metro kost meer dan een uur en naar het metrostation lopen ook nog eens 40 minuten. We moeten daar om 8 uur zijn. Om geen enkel risico te lopen gaan we dus om 6 uur een taxi bestellen. De dame achter de balie die de appartementen beheerd wordt liever niet gestoord bij haar activiteiten op de telefoon, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De laatste dagen Kunming

Bericht - 05 augustus 2019 om 03:37 uur

Lieve volgers, Onze reis loopt een beetje op het einde, hoewel er nog heel wat kilometers moeten worden afgelegd. Het is een beetje een 'crappy' site waarop ik deze verhalen schrijf, met veel reclame en weinig ruimte voor foto's. Ik had vooraf betaald voor een betere versie, zonder reclame, maar dat werd ondanks heen en weer gemail vanuit China niet goed geregeld. Verder tik ik op m'n telefoon en ben ik soms mijn verhaal opeens kwijt door slechte verbindingen. We hadden na dag van aankomst nog 2 volle dagen in Kunming. De eerste dag heb ik grotendeels in bed (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Terug naar Kunming

Bericht - 02 augustus 2019 om 11:31 uur

Lieve volgers, Vandaag zijn we met de trein vanuit Lijiang terug gereisd naar Kunming. Kunming voelt al een beetje vertrouwd, voor zover dat kan met zo'n grote stad. Hier waren we in 2004 om Zhong voor het eerst in onze armen te sluiten. In 2014 was Kunming het start- en eindpunt van onze tocht naar Wenshan. Ook nu zijn we onze rondreis door Yunnan hier begonnen en komen we hier ook weer terug. We zitten in dezelfde 'downtown loft', waar we toen ook zaten. De code op de deur was onveranderd, dus we konden zo naar binnen. Vanaf Kunming (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Naar Snow Mountain

Bericht - 01 augustus 2019 om 03:06 uur

Toen we vandaag wakker werden regende het, maar de weerapp was optimistisch. Dus op naar de bus en richting Snow Mountain. Een ritje van een uur bracht ons naar de centrale plek, van waaruit je de bergen kunt bekijken. Uiteraard met de nodige winkeltjes en eetgelegenheden. Wie denkt dat je van daaruit gewoon een wandeling kunt maken, vergist zich. Zo werkt dat niet in China. Je wordt van daaruit naar verschillende lokaties vervoerd, waar je mag kijken, een selfie mag maken en nou ja vooruit, ook een wandelingetje maken. Voor de kabelbaan naar het hoogste punt waren de tickets (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen in Lijiang

Bericht - 30 juli 2019 om 11:58 uur

We zijn intussen alweer 2 dagen in Lijiang. Gisteren he ben we weinig gedaan. We waren ''s morgens wel op pad gegaan, maar het begon algauw stevig te regenen en dat ging de hele dag door. In de middag ben ik met Aline nog op zoek geweest naar een supermarkt. Tevergeefs. Het wemelt hier van de winkeltjes, maar gewoon boodschappen doen ho maar. Je wordt blijkbaar geacht 3 keer per dag in een restaurant aan te schuiven. Sommige winkels noemen zich supermarkt, hebben ook dat formaat, maar verkopen alleen snoep, zoutjes, drank en souvenirs. We zijn ook nog hopeloos (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Reis naar Lijiang

Bericht - 28 juli 2019 om 17:16 uur

Vanmorgen om half 8 stonden we met onze koffers klaar, te wachten op de taxi die ons naar het station zou brengen. Die kwam een halfuurtje later. Gelukkig hadden we ruim gepland, dus we waren goed op tijd voor de trein. Het instappen vergt wat doorzettingsvermogen, want heel veel mensen moeten tegelijk door de toegangspoortjes. Je moet je koffer en je lichaam gebruiken want de Chinezen wurmen zich in ieder gaatje. De treinreis ging prima, maar niet snel. Het landschap wordt steeds leger en de bergen hoger. Lijiang is een oud stadje en ligt op 2400 meter hoogte. Ons (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Onze overnachtingsadresjes

Bericht - 27 juli 2019 om 13:09 uur

Wij hebben al onze overnachtingen vooraf geboekt via trip.com of booking.com. Daarbij hebben we hotels zoveel mogelijk vermeden. Dat heeft ons al op veel bijzondere lokaties gebracht. In Beijing e Kunming zaten we in een appartement, gewoon ergens in een flat dichtbij het centrum. In Wenshan zten we wel in een hotel, omdat daar geen alternatieven waren. Verder zitten we steeds in kleine guesthouses, die allemaal hun eigen sfeer hebben. Hierbij zie je een foto van het kleine binnenplaatsje dat ons guesthouse hier in Dali heeft. Het is een oase van rust in de drukte van de stad. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Ons verblijf in Dali

Bericht - 27 juli 2019 om 12:40 uur

Lieve volgers, Ons verblijf in Dali zit er alweer bijna op. De tegenstelling tussen het boerendorp Longma en het toeristenoord Dali is enorm. Hier in de oude stad wemelt het van de toeristen en van de winkeltjes en stalletjes met soevenirs en etenswaren die daarbij horen. We zien hier ook weer westerlingen, hoewel nog steeds niet veel. Gisteren toen wij gingen eten zagen we een groep Nederlanders op een terras, aan het Belgisch bier, want dat kan hier ook. Toen we terugkwamen van het eten zaten ze er nog. Toch is de oude stad hier nog steeds mooi. Overdag (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De reis naar Dali

Bericht - 26 juli 2019 om 10:28 uur

Het eerste deel van de reis naar Dali verliep voorspoedig. Een auto met chauffeur bracht ons naar treinstation Kunming zuid. Het eerste deel van de rit waren we allemaal misselijk door het geslinger over de bochtige bergweggetjes. Daarna reden we een tijdlang langs de rode rivier, door een ruig berglandschap. Die rivier heet niet voor niets zo. In een groot deel van Yunnan is de aarde rood. Op het laatst nam de chauffeur volgens ons de verkeerde route. Kunming zuid ligt aan de rand van de stad en hij reed te ver de stad in. Het gevolg was dat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3