Avatar Krijn Korver

Krijn Korver

Momenteel is korvest bezig met de reis Reis naar Yunnan. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van korvest

Blijf op de hoogte van de reisblog van korvest door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Wandelen tussen de rijstvelden

Bericht - 22 juli 2019 om 16:49 uur

Vanmorgen hebben we uitgeslapen en pas om half 10 ontbijt gegeten. Daarna nog een poosje op onze kamer met uitzicht gezeten. Vanmiddag een flinke wandeling gemaakt. Eerst langs de weg, daarna via heel veel trappen langs de berghelling naar beneden en dwars door de rijstvelden terug. De rijstvelden hier zijn aangelegd en worden bewerkt door de Hani, een minderheidsgroep in China. De velden zijn 600 jaar geleden aangelegd. Na zo'n wandeling door de velden krijg je diep respect voor het zware werk dat wordt verzet op de steile hellingen. Met machines kun je hier niks. Bij de Hani zie (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De reis naar de rijstvelden

Bericht - 21 juli 2019 om 14:04 uur

We zijn vandaag aangekomen in, om precies te zijn, Longma Special Village. Dat is een klein gehuchtje hoog in de bergen. We hebben kamers met grote ramen en direct uitzicht op het dal en de rijstvelden. Aline voelde zich vanmorgen niet lekker, dus het avontuur met de bus hebben we laten schieten. We hebben weer een auto met chauffeur gehuurd, die ons hier heen heeft gebracht. Het was een rit van 5,5 uur! Het eerste stuk over de snelweg door een midden gebergte met weelderig subtropisch groen. Daarna werden de bergen hoger en de wegen smaller. We reden (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

De laatste dag in Wenshan

Bericht - 20 juli 2019 om 17:31 uur

Vandaag was onze laatste dag in Wenshan. Na de regen van gisteravond was de temperatuur wat aangenamer. We hebben weer veel rondgelopen door de stad en voor Zhong een mooi kleed gekocht (zie foto). Morgen vertrekken we naar Juanyang, een gebied met bijzondere rijstterrassen. Toen we er 5 jaar geleden waren, was het net op de Unesco werelderfgoed lijst geplaatst. Inmiddels waarschijnlijk een stuk toeristischer. Wij zitten niet in het centrale gebied, maar in een guesthouse in een klein dorpje. Het schijnt daar erg rustig te zijn. Oorspronkelijk was het plan daar met een auto met chauffeur heen te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Op zoek in Wenshan

Bericht - 19 juli 2019 om 18:09 uur

Gisteren en vandaag hebben we veel in Wenshan rondgelopen. De stad lijkt anders dan 5 jaar geleden. De modernisering gaat hier in hoog tempo. Vandaag wilden we op zoek naar de plek waar Zhong is gevonden. Dat viel tegen. Op basis van voorwerk op internet hebben we 2 plekken bekeken, maar die herkenden we niet van 5 jaar geleden. Het kan zijn dat onze herinneringen niet kloppen. Het kan ook zijn dar door de vele bouwactiviteiten de omgeving drastisch is veranderd. Aline en Zhong hebben allebei last van hun darmen. Niet zo erg als Ina het had, maar wel vervelend. Toch (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Reis naar Wenshan

Bericht - 18 juli 2019 om 08:56 uur

Lieve volgers, We zijn aangekomen in Wenshan, de plaats waar Zhong vandaan komt. In verband met Ina's toestand en ook de vermoeidheid van de anderen, hebben we het reisschema aangepast. Puzhehei hebben we geschrapt, zodat we een dag langer in Wenshan zijn. Verder hebben we ons door een auto met chauffeur heel comfortabel naar Wenshan laten rijden. Het oorspronkelijke reisplan was: taxi (of lopen) naar busstation, bus naar Kunming (in feite is dat de verkeerde kant op), metro van East coach Station naar Railwaystation Kunming South, trein naar Puzhehei en dan tenslotte nog een lange taxirit. Dat leek ons (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag Shilin

Bericht - 17 juli 2019 om 16:50 uur

Vandaag was onze laatste dag in Shilin. Die verliep anders dan gepland. Ina kreeg afgelopen nacht erge last van diarree en voelt zich niet goed. Ook de anderen zijn moe. We doen misschien teveel, het is warm en we zitten ook op flinke hoogte, Kunming 1900 meter en hier 1700 meter. Dat heb je niet in de gaten, maar het heeft natuurlijk wel invloed. De stemming was vandaag daardoor niet zo goed. Met Aline en Zhong nog wel een eind gewandeld, vooral ook op zoek naar verse groente. Uiteindelijk is dat gelukt. Er is hier een gemeenschappelijke keuken waar we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Stone Forest

Bericht - 16 juli 2019 om 15:52 uur

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Stone Forest. Dat is hier in China een bekende attractie. Stone Forest is een gebied met karst gesteente jn bijzondere vormen. Het wekt de indruk van een stenen woud. Een klein deel van het gebied is toegankelijk voor toeristen. Die toeristen komen danook massaal. Zolang je in de buurt van de ingang bent is het erg druk. Er lopen veel groepen rond onder begeleiding van een gids met een vlaggetje. Jullie kennen het probleem wel dat je zo'n gids moeilijk kunt verstaan. Daar hebben ze iets op gevonden; een microfoontje en een hele (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eten in China

Bericht - 16 juli 2019 om 11:41 uur

We genieten erg van het eten in China. Het bestellen is soms wel ingewikkeld. In Beijing hadden we een restaurant met een kaart in het Engels. Dan is het eenvoudig. Menukaarten met plaatjes zijn oon ook wel te doen. Soms kost het ons moeite het bedienend personeel even weg te sturen, zodat we rustig iets uit kunnen zoeken. Hier in Shilin is het bestellen weer eenvoudig. In het restaurant staat een koelvitrine met groente en vlees en je wijst aan wat je wilt hebben. Alles is hier natuurlijk spicy en Zhong heeft daar de meeste problemen mee. De supermarkten hier (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Ons eerste verblijf in Kunming

Bericht - 15 juli 2019 om 16:37 uur

Op de terugweg staat een uitgebreider verblijf in Kunming op het programma. Nu waren we er 2 nachten. Op de dag van aankomst hebben we vrij lang gezocht naar ons appartement. In het adres stond een straatnaam, maar we moesten in een zijstraatje zijn. Vervolgens was het nog een zoektocht naar het juiste nummer en de ingang. Dat zoeken is de consequentie van niet in een hotel zitten. Je kunt niet afgaan op een naam of ander herkenningsteken. We hadden wel een heel mooi appartement, een loft met een halfopen verdieping, dicht bij het centrum. Wat hebben we gedaan (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Reis naar Shilin

Bericht - 15 juli 2019 om 08:00 uur

Lieve volgers, We zijn net aangekomen in Shilin na een voorspoedige reis. Eerst een stuk lopen. Daarna met de metro naar het East Bus Station. Daar vandaan met de bus naar Shilin. Voor het laatste stukje naar ons overnachtingsadres hebben we een taxi genomen. Was wel te lopen, maar dit was wel lekker comfortabel. Tot nu toe zijn onze ervaringen met het openbaar vervoer prima. De metro's zijn heel goed en makkelijk, de nachttrein was super en ook deze bus was prima. Na ruim een week in grote steden is het fijn om in een meer natuurlijke omgeving te (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2