Avatar Kelly Verberne

Kelly Verberne

Mijn laatste bericht vanuit Aruba...

Geplaatst op 30 januari 2019 om 02:11 uurJa dit is even een snelle follow up na de laatste blog (vooral voor mijn doen), maar dat is niet zonder reden. Inmiddels ben ik weer terug ' thuis' op Aruba, nadat ik een dag langer "vast zat" op Bonaire (dat klinkt zo nog niet zo slecht).

Toen ik vorige week weer op het werk kwam, was daar dan eindelijk *tromgeroffel* het EPD! Even voor de niet-in-de-zorg-werkende mensen: het elektronisch patiënten dossier. Hetgene waarvoor ze al die flexverpleegkundigen (waaronder ik) hadden laten komen. De blauwe mappen waar de papieren dossiers inzaten zijn deels verdwenen. Ik had nog geen scholing gehad in het EPD en dus was het hele EPD en de werkwijze totaal onbekend terrein voor me. Maar uiteindelijk wijst het wel een beetje voor zich. Die week stond ik op vier verschillende afdelingen, alleen het nadeel was een beetje dat iedere afdeling weer totaal anders omgaat met het EPD. Zo is er een afdeling waarbij de briefjes met het overzicht van alle patienten nog in gebruik was en op een andere afdeling was deze helemaal verdwenen. Dus had je totaal geen zicht op wie er op welke kamer lag en met welke opname indicatie. Naar mijn idee niet handig, maar goed dat is iets wat ze hier willen proberen. Ook is er onenigheid over het wel of niet rapporteren per dienst. Ik ben gewend dat er iedere dienst een rapportage moet worden geschreven, maar op andere afdelingen willen ze weer dat je niets rapporteert, tenzij er bijzonderheden zijn. Dan denk ik: maar wat zijn dan precies bijzonderheden? Als iemand al 3 dagen misselijk is en zijn eten weer uitbraakt vind ik dat wel iets om te noteren, maar het is dan wel maar de vraag of mijn lieftallige collega dat ook vindt. Als die daar anders over denkt, kan het zijn dat je informatie over je patient mist. Maar goed daar moeten ze nog een weg in gaan vinden.
Al met al viel het me wel reuze mee hoe het EPD is geïntegreerd, dit ging een stuk soepeler en beter dan dat ik had verwacht. Ik had niet heel veel tijd en het had ook niet heel veel zin om me volledig te verdiepen in het EPD, want dit was mijn laatste werk week! Jazeker, dit weekend heb ik mijn laatste diensten afgesloten met nachtdiensten en vanaf maandag ochtend was het klaar, finito! 

Vandaag hebben we een afscheidsbijeenkomst gehad bij mijn leidinggevende op kantoor, wat erg leuk was georganiseerd en ook echt gezellig was. Hebben onze ervaringen en ideeën met haar kunnen delen. Daarna was het afscheid nemen van het hospitaal. 

Langzaam aan is het nu beetje bij beetje afscheid nemen van hier. Over drie dagen is het weer tijd om naar huis te gaan en zal ik met het vliegtuig weer naar Nederland vertrekken. 

De afgelopen vijf maanden zijn echt als een malle voorbij gegaan. Ik heb hier zo ontzettend veel geleerd, nieuwe mensen leren kennen, mezelf leren kennen en het vooral zo ontzettend goed naar mijn zin gehad! Ik heb er onwijs veel zin in om Gijs en ons Rebbeltje en natuurlijk alle vrienden en familie weer te zien, maar ik merk dat ik het ook lastig vind om afscheid te nemen van mijn leventje hier. Dus het voelt behoorlijk dubbel, maar het is mooi geweest. Je moet op je hoogtepunt stoppen en dat doe ik nu. Ik ben heel blij dat deze ervaring heb mogen opdoen en zal dit nooit vergeten. 

Nu nog lekker genieten van mijn laatste dagen hier op het eiland en dan vrijdag is het Ayo Aruba! 

Dus mensen tot snel weer in ons koude kikkerlandje dat Nederland heet. Dit betekent dan ook dat dit mijn laatste blog zal zijn vanuit Aruba. 
Reacties

Anja
Geplaatst op 31 januari 2019 om 12:07 uur
Geniet van je laatste dag daar!! En geniet van de zon. Hier is het toch net wat frisser dan daar???? Tot snel Kelly en alvast een hele goeie reis naar huis!!!!????

Lisette
Geplaatst op 31 januari 2019 om 00:27 uur
Top dat je zo'n geweldige tijd hebt gehad!!! Ik kan me voorstellen dat 5 maanden omvliegen. Maar ook leuk en bijzonder mooi dat thuis dadelijk weer thuis is. De ervaring blijft en verrijkt. Fijne laatste dagen en alvast een goede reis!

Lisette
Geplaatst op 31 januari 2019 om 00:27 uur
Top dat je zo'n geweldige tijd hebt gehad!!! Ik kan me voorstellen dat 5 maanden omvliegen. Maar ook leuk en bijzonder mooi dat thuis dadelijk weer thuis is. De ervaring blijft en verrijkt. Fijne laatste dagen en alvast een goede reis????????

Sjef en Carina
Geplaatst op 30 januari 2019 om 15:37 uur
geniet van deze laatste dagen en een goeie terugreis groetjes Sjef en Carina

b.van den eijnden
Geplaatst op 30 januari 2019 om 09:35 uur
Welkom thuis !!!ik zie er naar uit om je weer te zien. 'n hele goede reis gewenst naar huis.

christine
Geplaatst op 30 januari 2019 om 09:02 uur
fijn om je laatste blog zo positief af te sluiten ....en nog fijner om je zaterdag weer te zien

Plaats een reactie