Avatar Kelly Verberne

Kelly Verberne

Update vanuit Bonaire

Geplaatst op 21 januari 2019 om 02:35 uurOlaaaaa,

De laatste keer dat ik een blog heb geplaatst was nog in 2018 net na kerst, dus het wordt weer eens tijd voor een nieuwe update. Ik heb namelijk in de tussentijd niet stil gezeten.

Ik zal weer even bij het begin beginnen... Mijn 2019 is top begonnen met een gezellig feestje op het strand en 1 januari voor het eerst mee gedaan met de nationale nieuwjaarsduik (sommige zien dit als valsspelen gezien het niet echt een uitdaging is om een frisse duik te nemen met de temperaturen van hier. Maar de nieuwjaarsduik was al om 12u en na zo'n nieuwjaarsnacht vond ik het al een hele uitdaging om dan fris en fruitig weer op het strand te staan). Na een lekkere duik ondanks mijn lichte kater, mocht ik gauw weer door naar het vliegveld, want daar mocht ik mijn laatste bezoek gaan ophalen: ons pap en mam! Het was echt heel fijn om ze weer te zien na 4 maanden! We hebben heerlijke dagen gehad samen en ik heb ze alles van het eiland en mijn leven hier kunnen laten zien. Ik heb de rol van 'miss guide' weer mogen vervullen. Maar helaas komt aan alles een einde, dus ook weer aan dit bezoek.

Na afscheid te hebben genomen, heb ik een paar dagen weer flink mogen werken en toen stond alweer het volgende uitje op de planning. Lekker een weekje op vakantie naar Bonaire (ja dat ik nog durf te spreken over op vakantie gaan, terwijl ik eigenlijk al vier maanden in vakantie sferen doorbreng). Ik zou eigenlijk alleen naar Bonaire gaan, maar kreeg eind december ineens het idee van Hilde om samen te gaan, jeeeeeej! Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! We hadden het zo geregeld dat Hilde van zaterdag tot zaterdag zou bijven en ik van maandag tot zondag. Ik heb 's maandags eerst gewerkt en ben daarna naar Bonaire vertrokken.

Wat is Bonaire ontzettend mooi! We hadden een pick-up auto gehuurd die week om het eiland te verkennen, gezien de vele off road wegen en de gaten en kuilen in de weg. En wat bleek... een pick up is echt geen overbodige luxe op Bonaire. We zijn een dagje naar het noorden en het zuiden van het eiland geweest en in zo'n beetje elk beetje water dat op een meer lijkt, zijn wilde flamingo's te vinden. Een zeer leuke bijkomstigheid. De derde dag zijn we naar het nationaal park gegaan en hebben we de hoogste berg van Bonaire 'beklommen' de Brandaris (241m). Dat was wel een avontuur an zich. Het begon met een stevige wandeling in de brandende zon en eindigde in een ware klim met handen en voeten over de rotsen naar het hoogste punt. Het uitzicht wat we op het hoogste punt hadden was elke zweetdruppel waard, wat was dat ontzettend mooi.

Een dag na deze klim, zijn we met enige spierpijn, weer vroeg op pad gegaan voor onze eerste duikles. We gingen voor de eerste keer diepzee duiken. Vooraf kregen we korte uitleg over het duiken, waar je op moet letten en over de uitrusting. Daarna gingen we het water in. Eerst in het ondiepe water wat oefeningen gedaan om te wennen aan het ademhalen onder water. En toen gingen we naar het koraal. Wauw! Wat is de onderwaterwereld mooi! Was echt een hele mooie en gave ervaring!

Toen brak de laatste dag op Bonaire voor ons samen aan en is Hilde al naar Nederland vertrokken. Ik zou een dag later 's ochtends vertrekken (ja zou ja). Ik had namelijk een dag voor mijn vlucht al een vervangende vlucht geregeld gezien mijn vlucht was geannuleerd. Dus ik zondag (vandaag) om 6.30u op het vliegveld om ruim op tijd te zijn voor het inchecken. Na een half uur kreeg ik te horen dat ook mijn vervangende vlucht was geannuleerd. Er zou gekeken worden naar andere opties. Echter na 3 uur kreeg ik te horen dat er een vlucht naar Curaçao werd geregeld en op Curaçao moest ik het dan zelf maar uitzoeken hoe ik naar Aruba zou gaan. Tijdens het inchecken van die vlucht krijg ik te horen dat alle vluchten van de vliegtuigmaatschappij waar ik geboekt had, zijn geannuleerd. Dus als ik naar Curaçao zou gaan, zou ik daar vast komen te zitten. Meegaan met een andere maatschappij was geen optie, want die zaten al vol. Dus na uiteindelijk 6 uur op het vliegveld te hebben gezeten en meerdere keren mijn verhaal te hebben gedaan, heb ik een nieuwe vlucht moeten boeken naar Aruba morgen. Alleen had ik morgen een vroege dienst gepland staan... Dus mijn leidinggevende van het werk gebeld en alles uitgelegd. Oeps...

Op dit moment zit ik dus nog in Bonaire in mijn hotelkamer en hopelijk verloopt het reizen morgen zonder problemen. Het gaat niet altijd zoals gepland en hier zal ik vast wel weer van leren voor een volgende keer. Mijn vakantie wordt er in ieder geval niet minder op, want ik heb ondanks dit gedoe echt een top week gehad!

Als ik morgen weer terug ben in Aruba, is het aftellen om naar huis te gaan echt begonnen. Ik heb dan nog 11 dagen lang leve de lol en dan mag ik weer terug naar huis, naar het koude Nederland. Lekker knuffelen met mijn vriendje en hondje, dat is stiekem toch ook wel heel lekker om weer naar uit te kijken.


Reacties

Carina en Sjef
Geplaatst op 21 januari 2019 om 22:17 uur
Hoi Kelly, Geniet en werk de laatste 11 dagen en dan heerlijk weer naar huis waar je lekker kan kletsen over jou avontuur, want dat is het geweest he Heel veel groetjes Sjef en Carina

Lisette
Geplaatst op 21 januari 2019 om 11:34 uur
Hopelijk lukt de vlucht vandaag wel ???? Aftellen!! Geniet nog van de laatste dagen!????

Anja
Geplaatst op 21 januari 2019 om 09:18 uur
Nog maar 11 dagen Kelly!!!!! Geniet nog maar van die zon daar (en van de rest natuurlijk ????) en dan weer lekker knuffelen thuis. Tot snel!????

Plaats een reactie