Avatar Kelly Verberne

Kelly Verberne

De eerste week

Geplaatst op 07 september 2018 om 06:25 uurWat gaat de tijd toch snel! We zijn inmiddels alweer een week verder sinds ik Nederland heb verlaten voor het zonnige eiland Aruba. 

Afgelopen maandag een introductiedag gehad op het werk, waarbij we uitleg kregen over verschillende werkwijzen en inhoudelijke informatie over het ziekenhuis. Een leuke en leerzame dag. Daarnaast was ik ook nog jarig maandag en om dat te vieren zijn we 's avonds lekker gaan uiteten. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk een toetje met daarin 'happy birthday' geschreven met chocoladesaus en een sterrenflikker in mijn brownie. 

Verder heb ik mijn eerste werkdagen gehad, waarbij ik niet meer boventallig stond ingepland. Dinsdag mijn eerste avonddienst gehad, waarbij ik dus mijn eigen patienten toegewezen kreeg. De bezetting was niet heel erg top om mee te beginnen. Of ja eigenlijk gewoon echt niet goed. Hierdoor kreeg ik al een patient extra toegewezen en er stond een student ingepland, waarbij ik ook eindverantwoordelijk was voor haar patienten. Dus ik begon mijn dienst al met drie A4-tjes met waarop al deze patienten stonden.

Het is eigenlijk de bedoeling dat je aan het begin van je avonddienst samen een ronde over de hele afdeling loopt met je collega's om de patienten te begroeten en te zien hoe het met iedereen gaat. Hier had ik al geen tijd voor, omdat ik al aardig wat overgedragen had gekregen van de dagdienst waar ik al druk mee bezig was. Nou hielp het ook niet echt mee dat ik van veel dingen nog echt geen idee heb hoe het hier werkt en hoe ze het hier allemaal regelen/doen. Ik moest bijv. een packed cell (zakje bloed) regelen voor een patient. Daar moest ik een koelbox voor klaarleggen, die een bricadier (iemand van transport) dan komt ophalen en die haalt dan een packed cell voor me op bij de bloedbank. Nou echt geen idee hoe ik een bricadier moet oproepen, of er nog formulieren nodig waren en waar ik de koelbox moest gaan zoeken. Ik wist uberhaupt niet eens dat die patient een packed cell moest gaan krijgen, daar was me namelijk niets van overgedragen.
Daarnaast had ik een patient die met spoed medicatie moest gaan krijgen, die we niet op de afdeling op voorraad hadden. Maar ik wist nog niet hoe ik die dan moest gaan regelen, via wie en waar ik dat dan vervolgens moest ophalen, geen idee. Dus dat begon allemaal vrij rommelig en ik begon dus al met een flinke achterstand. Later op de avond een patient naar OK moeten brengen, dus alles daarvoor geregeld en patient zo snel mogelijk naar beneden gebracht en overgedagen. Vijf min. later belde de OK dat er een spoed OK was gekomen en de OK van die patient dus op dat moment niet doorging en ik diegene weer op moest gaan halen. Het was toen inmiddels 18.30u en mijn pillen van 17.00u moest ik nog doen. Hier had ik gewoon weg nog geen tijd voor gehad, er kwamen steeds andere dingen tussen die prioriteit hadden. Aangezien mijn collega' s het ook ontzettend druk hadden door "een beetje" een magere bezetting, konden zij ook niet veel van me overnemen (al hebben ze wel echt hun best hiervoor gedaan). Na geen pauze te hebben gehad en de benen onder mijn kont te hebben gelopen, kwam er toch echt een eind aan deze 'terror-dienst'. Maar dan wel een uur later dan dat ik eigenlijk klaar was met werken. Dat is normaal niet zo erg, maar de dag daarna had ik weer een vroege dienst....

Na een nacht nauwelijks te hebben geslapen en maar weing uren te kunnen slapen, ging om 5.45u de wekker weer. Ondanks de minder leuke avonddienst, de nieuwe dienst vol goede moed weer begonnen. Met het idee van: het wordt vanzelf 15u en vooral het idee: ik ga gewoon mijn best doen en we zien wel hoe het loopt. Het begin van de ochtenddienst verliep al een stuk soepeler dan de dienst daarvoor. Echter iedere keer als ik dacht dat ik bijna op schema liep, dan kwam er weer iets tussen, waardoor ik weer meteen drie stappen achterliep. Ook scheelt het nu nog ontzettend veel tijd dat ik overal nog veel tijd voor nodig heb om dingen te regelen. Alleen al de juiste papieren vinden in de papieren dossiers en het leren snappen hoe die medicatieopdrachten werken, dat helpt ook niet zo mee allemaal... Maar ook deze dienst is ten einde gekomen, wederom later dan gepland, maar een kleinigheidje blijf je houden. Ik denk nu wel dat ik door deze diensten sneller leer hoe er gewerkt wordt en hopelijk vind ik snel mijn draai hier in het werk. 
Ik heb in ieder geval mijn vuurdoop gehad!

Een enorme troostprijs voor mij: vandaag mijn eerste vrije dag gehad! JEEEJ! Heeeerlijk! 
En wanneer je van je werk naar 'huis' rijdt, dan maken die palmbomen, het weer en die helder blauwe zee alles goed. Alles van eerder die dag ben je alweer bijna vergeten. 
Vandaag lekker op pad geweest, naar Oranjestad geweest en naar zo'n beetje het meest zuidelijke punt van het eiland: Baby beach. Wauw wat een mooi strand! Daar blijf ik me over verbazen, hoe mooi dat kan zijn.
En het aller aller aller beste van alles:
Morgen ben ik nog 1 dagje vrij! 
Reacties

Anja
Geplaatst op 10 september 2018 om 19:55 uur
Sow! Ja dan leer je inderdaad wel snel hoe het er daar aan toe gaat. Niks rustig aan doen.... Hopelijk heb je van je 2e vrije dag net zo genoten als de 1e. Succes met ondertussen alweer je 2e werkweek!

carina en sjef
Geplaatst op 09 september 2018 om 21:20 uur
kelly, knap zoals je het de eerste dagen hebt gedaan. laat ze maar eens zien dat je het kan en dan lekker genieten van het strand

Nieke
Geplaatst op 08 september 2018 om 19:52 uur
Heftig begin zo! Hopelijk heb je gauw je draai gevonden zodat het werken ook wat relaxter kan verlopen! Gelukkig heb je wel heerlijke vrije dagen daar waar je van kunt genieten!

Danielle
Geplaatst op 07 september 2018 om 15:01 uur
Hee Kelly, Dit geeft een goede eerste indruk, hoe het daar dus gaat. Ze hebben je meteen voor de volle 100% in gezet. Gelukkig klinkt het wel als een uitdaging, en geniet je extra van je vrije dagen. En niet te vergeten het mooie uitzicht. Succes verder. Groetjesss

Femke
Geplaatst op 07 september 2018 om 09:36 uur
Zo wat een start, je wordt voor de leeuwen gegooid maar je knokt je er doorheen! Super gedaan en inderdaad zo leer je wel snel de zaken op te pakken. Geniet van je vrije daagjes! Die zijn daar momenteel zo te lezen geen straf!

Ingrid
Geplaatst op 07 september 2018 om 08:33 uur
Heftig!! Geniet lekker van je vrije dag en succes met werken weer. In dit tempo ben je wel snel ingewerkt en dan kun je vast prima mee in de hectisch gang van zaken daar! Xx

Nana
Geplaatst op 07 september 2018 om 06:46 uur
Zo en dan zeggen ze dat ze daar alles rekaxt doen ????????. Wat een hectiek maar wat leer je veel zo te lezen. Heel gaf om je zo te volgen. Geniet van je vrije dag!!

Plaats een reactie