Avatar Judith Middendorp

Judith Middendorp

Het ziekenhuis

Bericht - 04 april 2019 om 13:14 uur

Wat ik in mijn vorige blog niet heb gedaan en nu wel ga doen is vertellen over de ervaringen in het ziekenhuis tot nu toe. Allereerst moet ik vertellen dat Naomi en en ik nog met z’n tweeën zijn. Joëlle heeft besloten om te stoppen met haar stage en is samen Frank en Lisa, die hun scriptie met succes hebben afgerond, vertrokken naar Sumatra. Ze zal de komende maanden nog rondreizen in Azië en dan terug vliegen naar Nederland.

Naomi en ik hebben vanochtend onze laatste dienst gehad op de ICU (intensive care unit). De weken op Lontara waren niet (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 04 april 2019 om 12:25 uur

De eerste afdeling is afgerond. We hebben in totaal 4 weken op de afdeling “Lontara” stage gelopen. Een afdeling wat een soort van geriatrie moet zijn, maar waar bijna alleen maar jonge mensen liggen. Ten opzichte van mijn vorige blog, 4 weken geleden, is er veel gebeurd waardoor ik niet ben toegekomen aan het schrijven. In het kort samengevat: Frank en Lisa zijn aangekomen in Makassar om hun scriptie te schrijven. We gingen het 2e weekend met z’n allen uit. Naomi voelde zich de volgende dag niet lekker. We hadden het vermoeden dat het ‘gewoon vermoeidheid’ was. Uiteindelijk is (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De eerste stageweek

Bericht - 08 maart 2019 om 09:09 uur

De eerste week zit er op. We zijn voor de eerste 4 weken geplaatst op de afdeling “Lontara” (geriatrie). Er werkt hier 1 verpleegkundige die goed Engels kan. Zij zal ons de komende 4 weken op deze afdeling begeleiden. De afdeling bestaat uit 7 kamers met daarin 4 - 6 bedden. Eén van de eerste dingen die mij opviel was het aantal familieleden bij de patiënt. Het is hier gebruikelijk dat ongeveer 2 familieleden blijven slapen (naast/onder het bed van de patiënt, op de grond). En tijdens bezoektijden zijn er per patiënt ongeveer 5 mensen aanwezig. Een aardige chaos dus. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Introductie week

Bericht - 24 februari 2019 om 16:31 uur

De introductieweken is voorbij. Maandag was het een bijzondere dag, ons geduld werd aardig op de proef gesteld. We moesten er om 10:00 uur zijn had Silvi aangegeven. Toen we aankwamen was er nog niemand aanwezig. Pas rond 10.45 uur kwam er iemand aan. Hij ging Silvi even roepen, zei hij. Na 10 minuten waren ze terug. We moeten gauw door naar de meeting, zei Silvi, het begint al om 11 uur. In het lokaal was de decaan, vice decaan en nog een aantal andere mensen aanwezig. Ze stelde zich allemaal één voor één voor. Daarna deden wij hetzelfde. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 3: Ongemakkelijk

Bericht - 12 februari 2019 om 15:16 uur

Vanmiddag hebben we noedels als lunch gehad. Tijdens het eten kwamen 2 collega’s van Jane om haar nog een afscheidscadeautje te geven. Heel gezellig! Zo gezellig dat we niet in de gaten hadden dat het al half 2 was. We moesten gauw weg, want we hadden namelijk om 2 uur met Silvi afgesproken. Ze heeft ons gisteren uitgenodigd voor een activiteit van de universiteit. We zouden in een winkelcentrum afspreken en er vervolgens samen naartoe gaan. 

We hebben gelijk een taxi besteld en helaas afscheid van Jane moeten nemen. Een beetje te laat en gestresst kwamen wij bij Silvi aan. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 2: Groentje

Bericht - 10 februari 2019 om 19:17 uur

Vandaag begon de dag met een broodje pindakaas. Ja, dat is hier ook gewoon te koop en zelf heb ik natuurlijk ook even een potje Calvé vanuit Nederland meegenomen. Via GOJEK, een app waarmee je eten kunt bestellen en taxi’s kunt boeken, hebben we een taxi naar het centrum besteld.  We ging naar “de boulevard van Makassar”. Dit is vooral niet zo toeristisch als het klinkt. Jane vertelde dat het er tijdens festivals wel heel gezellig en levendig is. Vanaf de bloulevard hadden we uitzicht op een mooie, net nieuw gebouwde moskee.  

Toen we daar klaar waren wilden we een taxi bestellen om (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 1: Cultuur shock

Bericht - 09 februari 2019 om 06:56 uur

Na meer dan 24 uur reizen zijn we eindelijk in Makassar aangekomen. Jane, het meisje die haar 5 maanden stage er bijna op heeft zitten, staat al op ons te wachten. Gelukkige maar, want zij weet ons door de zwaaiende en roepende mensen heen te loodsen (blanke, blonde mensen zijn een hele bezienswaardigeheid). 

De taxi rit vanaf het vliegveld naar huis was een hele belevenis. Wat een chaos! Ik dacht nog, waar zijn we aan begonnen. 
Thuis aangekomen kregen we de sleutels van onze kamers. Er hing een bijzondere geur, daar moeten we morgen maar even wat aan doen. 

We hebben we op (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie