Avatar Jins Bunt

Jins Bunt

Dag 15

Bericht - 30 juli 2019 om 02:44 uur

Dag 15:We krijgen een stevig ontbijt en nadat enkele durvers nog een plonske namen in het ijskoude meer beginnen we aan de terugtocht naar beneden. Terug bij de busjes laadden we alles in en vervolgen we onze weg door het Tatragebergte naar Polen. Onderweg bemerken we echter een probleem met de linkervoorband van eenvan de busjes. Uit schrik voor een klapband worden de hulpdiensten ingeschakeld. Ons teergeliefd busje wordt weggesleept en we moeten drie uur wachten tot ze weer helemaal opgelapt is. Hierdoor komen we vrij laat aan op onze volgende bestemming: Wroclaw. Aangekomen in het hostel proberen we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 14

Bericht - 30 juli 2019 om 02:37 uur

Dag 14:
We pakken ons boeltje weer in en rijden door naar de grens met Polen. Daar bevindt zich het Tatragebergte. We laten onze busjes nog eens achter en trekken met de rugzak de bergen in. Na een trektocht van 3u komen we aan bij de Chata pri zelenom Plese. De berghut bij het groene meer. We krijgen hier een heerlijk Slovaakse maaltijd en beginnen daarna al snel aan de kleurentotemisatie! Er wordt tot in de vroege uurtjes gediscussieerd over eigenschappen en kleuren waarna we het toch vroegtijdig moeten opgeven vanwege ernstige concentratiestoornissen. 
0 reactiesPlaats een reactie

Dag 12 en 13

Bericht - 30 juli 2019 om 02:36 uur

Dag 12: 
Vandaag gaan we weeral vroeg op pad. We verlaten Hongarije en rijden naar het noorden van Slowakije. Aan het meer Liptovsky Mara zetten we onze tentjes op. En dan breekt het moment aan waar sommige van de leden voor vreesden: totemisatie. Chelsey, Jane, Warre en Demi  worden vandaag getotemiseerd. Savonds volgt de ceremonie al en in de vroege uurtjes wandelen we samen met de vier tevreden sachems terug naar de camping.

Dag 13:
Na het inhalen van wat broodnodige slaap bezoeken we vandaag een waterpretpark. Tatralandia is het grootste waterpretpark van Europa en heeft maar liefst 28 glijbanen. Die moeten we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11

Bericht - 30 juli 2019 om 02:36 uur

Dag 11: We kunnen vandaag wat langer slapen maar staan toch met kleine oogjes op. De leiding heeft nog het een en het ander te bespreken dus de leden krijgen even wat muchneeded vrije tijd om wat kleren te wassen of een dutje te doen. Omdat Joke de avond ervoor al last had van uitslag op haar benen en die vandaag alleen maar erger wordt waardoor ze zelfs blaasjes met vocht op haar benen krijgen, gaat Vache even naar het ziekenhuis om het te laten onderzoeken. Het blijkt een bacteriële infectie te zijn die met wat antibiotica en zalf wel weg (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 9 en 10

Bericht - 26 juli 2019 om 14:38 uur

Dag 9: Weeral wakker worden met een prachtig uitzicht! Jawadde. De beklimming van gisteren moet natuurlijk vandaag terug afgedaald worden, die gaat wel iets sneller als de heenweg. Terug aangekomen op de camping laden we onze busjes terug vol en rijden we door naar Servië. Daar kunnen we overnachten bij de familie van Nina. 

Dag 10: We slapen een beetje uit om dan door te rijden naar Budapest in Hongarije! Daar slapen we in een hostel op een eiland in het midden van de Donau, tussen de stadsdelen Buda en Pest. We genieten van een echte Hongaarse maaltijd. Dennis durfde het zelfs (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

dag 8

Bericht - 26 juli 2019 om 14:35 uur

Dag 8: We worden wakker met een prachtig uitzicht. We zitten op een camping midden in de bergen. We moeten vroeg opstaan want om 9u komen ze ons halen met drie jeeps. Die brengen ons naar de Tara rivier. Op helderblauw water liggen er voor ons twee raftingboten te wachten. De rivier is vrij koud omdat het smeltwater van  de gletsjer er in uitmondt. Maar dat houdt onze jins niet tegen om een plonske te wagen en ook van een rots van wel 5 meter erin te springen!Wanneer we terug op de camping aankomen pakken we onze tenten alweer in want (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7

Bericht - 26 juli 2019 om 13:28 uur

Dag 7:We pakken in in Split en rijden naar het Zuiden van Kroatië naar Dubrovnik. Een oude stad waar de wereldbekende serie Game of Thrones is opgenomen. We verkennen de stad aan de hand van een fotozoektocht. De leden moeten in de scenes van Game of Thrones de echte gebouwen in Dubrovnik herkennen. Na de echte toerist uitgehangen te hebben, knallen we door naar het nationaal park Durmitor in Montenegro. Daar komen we in het donker aan en koken we vrij laat nog ons potje eten.
0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6

Bericht - 22 juli 2019 om 13:26 uur

Dag 6:Nadat we wakker werden door de hitte zoeken we verkoeling in de Adriatische zee. Daarna bewonderen we de mooie historische binnenstad van Split, wat veel weg had van Venetië. Doorheen de rondleiding werd er ook uitleg gegeven door de leiding. De leden wisten echter niet dat ze de deze informatie later op de dag konden gebruiken voor de kookwedstrijd. Per gerecht werden er groepjes gevormd die moesten worden op vragen uit de rondleiding. Hoe meer ze juist hebben, hoe meer budget en tijd ze krijgen in de winkel. De wedstrijd ging savonds van start. Na een uitgebreid diner genoten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5

Bericht - 22 juli 2019 om 13:21 uur

Dag 5: We vertrekken al vroeg verder Kroatië in, of dat dachten we toch. We waren op weg naar een zipline maar hadden het verkeerde adres doorgekregen en reden blijkbaar terug naar Slovenië. Een foutje van de firma. Nadat we het juiste adres hebben ingetikt is het al smiddags. De leden waren heel enthousiast maar sommige toch ook wat angstig om de zipline te doen. Na al die adrenaline kunnen ze weer even uitrusten terwijl we doorrijden naar Split. Daar aangekomen zetten we alweer onze tent op en eten we nog snel een pizzake. 
0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4

Bericht - 22 juli 2019 om 13:21 uur

Dag 4: Vandaag rijden we door naar de Plitvice meren. Volgens Vache een van de zeven wereldwonders en ook door Unesco beschermd. We worden daar wel wat nat want de meren werden volgens Joppe juist bijgevuld zodat de watervallen mooi stromen. Na ons bezoek zetten we onze tentjes op op een camping dichtbij. Onze magen knorren al hard dus besluiten we om te genieten van de balkangrill die de camping ons serveert. Hierna zetten we ons aan de rivier Korana om het begin van de kleurentotemisatie te bespreken. De leden moeten eigenschappen aan een kleur koppelen zodat we in het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2