Avatar Jildau de Man

Jildau de Man

Momenteel is jildau bezig met de reis EF Eastbourne. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van jildau

Blijf op de hoogte van de reisblog van jildau door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

De laatste 2 weken in Eastbourne

Bericht - 10 december 2018 om 20:45 uur

Het einde van het Eastbourne avontuur nadert alweer. De laatste twee weken zaten weer vol leuke, uitdagende dingen.

Vorige week moest ik aan het Cambridge examen geloven, een spannende uitdaging. De speaking part was zaterdag 1 we December. Samen met Jonathan, een andere student van mijn klas, heb ik dit deel gedaan. We hebben een kwartier lang veel gesproken, verdeeld in 4 verschillende onderdelen. Ondanks dat ik mijn uiterste best deed en naar mijn idee mezelf redelijk uitte, kregen we aan het einde de opmerking 'good luck with your course'. Of ik dit positief of negatieve moet opvatten, daar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Cambridge, Battle, school

Bericht - 25 november 2018 om 17:35 uur

Er zijn alweer twee weken voorbij gegaan na mijn laatste post. Tijd dus voor een nieuwe update! 
Vorige week vrijdag ben ik met 6 anderen van school naar Cambridge vertrokken. Vrijdag op zaterdag hebben we zoveel mogelijk van Cambridge proberen te zien en wat is het een leuke stad! We hebben veel verschillende universiteiten bezocht en veel in het centrum rondgelopen. Wat mij opviel was dat de mensen veel duidelijker Engels spreken vergeleken met Eastbourne. In Eastbourne slikken ze veel meer woorden in, waardoor Cambridge echt een verademing was als ze praatten. Het filmpje van Cambridge is te zien via (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Good food week in Eastbourne

Bericht - 11 november 2018 om 18:15 uur

Ik zal beginnen met een weer update: vorige week zei ik nog vrolijk dat het Engelse weer nog niet echt Engels was, maar daar is verandering in gekomen. Het regent, waait hard en het is koud: welkom in Engeland. Wat is er dan beter dan binnen zitten met een kop thee? Dat is dan ook wat ik de hele week heb gedaan en dat beviel mij prima! 
Verder stond het in het teken van eten. Deze week heb ik welgeteld 2x bij mijn gastgezin avond gegeten (en vandaag is de 3de keer). Ik was uitgenodigd om 3x bij iemand anders (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eastbourne, winter & rust is aangebroken

Bericht - 04 november 2018 om 16:13 uur

Het winterweer komt langzaamaan op gang in Eastbourne. Het is kouder geworden, wat betekent dat nu nog maar de helft van de inwoners in zomerkleding loopt en er geklaagd mag worden over de kou. De regen laat zich nog niet vaak zien. We hebben nog regelmatig de zon met blauwe lucht. Genieten van dat slechte typische Engelse weer laat dus nog even op zich wachten. 

Naast dat de winter is aangebroken, is er ook meer rust gekomen in 'het leven in Eastbourne'. Mijn lichaam vond het dus een mooi moment om even ziek te zijn. Vorige (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eastbourne en meerdere plaatsen

Bericht - 21 oktober 2018 om 21:23 uur

Je knippert met je ogen en er zijn weer twee weken omgevlogen!
Vorig weekend is Gjalt overgekomen voor een weekendje Londen & Eastbourne. Vrijdagavond ben ik naar Londen vertrokken en Gjalt kwam zaterdagochtend aan. We hadden een heerlijke, zonnige zaterdag waar we verschillende musea en parken hebben gezien. Wat een drukte en wat een gebouwen, was wel weer even een verandering nu ik het rustige Eastbourne gewend ben. Helaas had het weer verzonnen dat het zondag tijd was om te regenen. We hebben daardoor Greenwich met regen en met zon gezien. Doordat we niet naar de openingstijden hadden gekeken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bijna ingeburgerde Eastbourner

Bericht - 08 oktober 2018 om 12:17 uur

Week 3 is voorbij waar ik weer volop van heb genoten! Deze week stond in het teken van school, caf├ęs, sporten en uitjes.  
Het is de tweede week dat ik in de Cambridge klas zit en ik raak al wat meer gewend aan het hoge tempo waarin gewerkt wordt. Naast dat we veel in de lessen doen, krijgen we ook veel huiswerk mee. Ik heb nu het gevoel dat school echt begonnen is. De rustige avonden zijn voorbij. Ondanks dat ik nu harder moet werken voor school, is het erg leuk. De leerkracht is enthousiast, de klas is gezellig en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 2 in Eastbourne

Bericht - 30 september 2018 om 18:19 uur

Week 2 zit er ook alweer op! Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe snel de dagen voorbij vliegen. Deze week was een drukke, gezellige, sportieve dag met een aantal veranderingen. 

De grootste verandering was op school. Ik volgde de eerste week gewone Engelse lessen, maar heb mijn course veranderd naar Cambridge lessen. Gedurende deze lessen werken we naar het Cambridge examen toe, die je op 5 december zou kunnen gaan doen. Ik weet niet of ik het Cambridge examen wil gaan maken, maar ik weet wel dat ik graag uitgedaagd wordt en dat wordt je zeker (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week in Eastbourne

Bericht - 23 september 2018 om 11:52 uur

De eerste week in Eastbourne zit er alweer op, wat is dat snel gegaan! Ik woon in een host family in een ander land, ga naar een nieuwe school, leer heel veel nieuwe mensen kennen en hoor vrijwel alleen nog maar Engels. Kortom, alles is veranderd! 

Van maandag tot en met vrijdag ben ik naar school gegaan. De lessen en leerkrachten zijn erg leuk. De leerkrachten worden naar mijn idee geselecteerd op 2 eigenschappen: praatgraagheid (als dat een woord is) en een beetje gek. Veel praten is handig, omdat je op deze manier veel Engels hoort langskomen. Gedurende een les kan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste dagen als Nederlander die in een Engelse transformeert

Bericht - 18 september 2018 om 19:55 uur

Mijn reis is nu eindelijk begonnen! Afgelopen zondag zijn mijn ouders en ik om 5:00 vertrokken met de auto (en natuurlijk een stuk met de boot). Om 12:00 waren we in Eastbourne en was er tijd om Eastbourne te verkennen. Ondanks dat er veel wind stond was het een mooie dag. Een goede reden om gelijk in de Engelse cultuur te duiken: een high tea als lunch. Na een korte verkenning door het centrum van Eastbourne was het tijd om naar mijn host family te gaan. Een spannend moment, want waar ik precies zou terechtkomen was nog de vraag... (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie