Avatar Jildau de Man

Jildau de Man

Momenteel is jildau bezig met de reis EF Barcelona. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van jildau

Blijf op de hoogte van de reisblog van jildau door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Gevarieerde week in Barcelona

Bericht - 18 februari 2019 om 21:48 uur

Er is alweer een week en een dag voorbij gevlogen! De hele week stond in het teken van cafes, lunches en Barcelona verder verkennen, en natuurlijk niet te vergeten school want misschien klinkt het niet altijd zo ik ga nog steeds 5 dagen per week naar school.
Vorige week heb ik doordeweeks verscheidene cafes opgezocht samen met anderen van school en/of alleen om huiswerk te maken of om gewoon lekker te genieten van thee/verse zumo de naranja en iets lekkers om te eten. Woensdag ben ik gezond gaan lunchen. We hadden een leuke cafe, waar het lijkt alsof je een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Inwoner van Barcelona

Bericht - 10 februari 2019 om 11:18 uur

Het duurde even, maar na twee weken weer even een update! Er is namelijk weer veel gebeurd! 
Na het Andorra weekend heb ik de schoolweek gebruikt om weer een beetje bij te komen van het intensieve weekend (en om natuurlijk Spaans te leren). Normaal zou je zeggen dat je je weekenden gebruikt om bij te komen van de schoolweek, maar dat was toen en die week erna even omgedraaid. Afgelopen weekend zijn mijn ouders mij namelijk komen opzoeken in Barcelona! Het was heel leuk om mijn huis, gastoma en de stad te laten zien aan hen! We hebben ontzettend veel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 3 in Barcelona

Bericht - 28 januari 2019 om 19:50 uur

Barcelona wordt vertrouwder, de dagen zitten vol leuke activiteiten en ik blijf ontzettend veel leren: het was weer een eslaagde week! 

We hadden lange schooldagen op school, waar ik weer veel nieuwe Spaanse woorden heb gehoord en geprobeerd te onthouden. Daarnaast heb ik pinchos gemaakt tijdens een les en hadden we vrijdag Día Internacional. Vrijdag stond in het teken van verschillende culturen in EF. Alle EF scholen hadden deze dag waar alle studenten hun land presenteren. Ik mocht Nederland vertegenwoordigen samen met de 4 andere Nederlandse studenten. Om te laten zien dat we niet alles in het land om wiet (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

School, eten, stad verkennen en uitrusten

Bericht - 20 januari 2019 om 17:52 uur

Er zit weer een volle, intensieve week op. 
Maandag begon de week met een ochtendje school. In de middag was er daardoor tijd om Barcelona verder te verkennen. Samen met 2 van school zijn we naar la rambla gefietst en hebben we daar de buurt wat beter verkend. Nu valt het nog mee met de toeristen, al zijn er meer toeristen dan ik had verwacht in deze tijd, en konden we overal gemakkelijk lopen zonder in waggelstand te moeten lopen. 
Dinsdag na school zijn we naar Cathedral Barcelona gegaan in de avond. Een prachtige kathedraal en vanaf het dak een heel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week in Barcelona

Bericht - 13 januari 2019 om 16:13 uur

Twee keer knipperen met je ogen en je zit in een ander land. Ik heb twee heerlijke weken kunnen genieten van Nederland, waar ik mij stiekem wel een beetje toerist voelde. 
Vorige week zondag ben ik alweer vertrokken naar Barcelona! Een zeer grote verandering na 4 maanden Eastbourne, een nieuw avontuur is aangebroken! In de eerste week heb ik al veel dingen gezien, gehoord en gedaan! 

Ook nu zit ik weer in een gastgezin. Dit keer geen grote familie in een huis, maar in gepensioneerde vrouw met 2 katten in een appartement. Het is nu stiller, schoner en ondanks dat het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De laatste 2 weken in Eastbourne

Bericht - 10 december 2018 om 20:45 uur

Het einde van het Eastbourne avontuur nadert alweer. De laatste twee weken zaten weer vol leuke, uitdagende dingen.

Vorige week moest ik aan het Cambridge examen geloven, een spannende uitdaging. De speaking part was zaterdag 1 we December. Samen met Jonathan, een andere student van mijn klas, heb ik dit deel gedaan. We hebben een kwartier lang veel gesproken, verdeeld in 4 verschillende onderdelen. Ondanks dat ik mijn uiterste best deed en naar mijn idee mezelf redelijk uitte, kregen we aan het einde de opmerking 'good luck with your course'. Of ik dit positief of negatieve moet opvatten, daar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Cambridge, Battle, school

Bericht - 25 november 2018 om 17:35 uur

Er zijn alweer twee weken voorbij gegaan na mijn laatste post. Tijd dus voor een nieuwe update! 
Vorige week vrijdag ben ik met 6 anderen van school naar Cambridge vertrokken. Vrijdag op zaterdag hebben we zoveel mogelijk van Cambridge proberen te zien en wat is het een leuke stad! We hebben veel verschillende universiteiten bezocht en veel in het centrum rondgelopen. Wat mij opviel was dat de mensen veel duidelijker Engels spreken vergeleken met Eastbourne. In Eastbourne slikken ze veel meer woorden in, waardoor Cambridge echt een verademing was als ze praatten. Het filmpje van Cambridge is te zien via (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Good food week in Eastbourne

Bericht - 11 november 2018 om 18:15 uur

Ik zal beginnen met een weer update: vorige week zei ik nog vrolijk dat het Engelse weer nog niet echt Engels was, maar daar is verandering in gekomen. Het regent, waait hard en het is koud: welkom in Engeland. Wat is er dan beter dan binnen zitten met een kop thee? Dat is dan ook wat ik de hele week heb gedaan en dat beviel mij prima! 
Verder stond het in het teken van eten. Deze week heb ik welgeteld 2x bij mijn gastgezin avond gegeten (en vandaag is de 3de keer). Ik was uitgenodigd om 3x bij iemand anders (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eastbourne, winter & rust is aangebroken

Bericht - 04 november 2018 om 16:13 uur

Het winterweer komt langzaamaan op gang in Eastbourne. Het is kouder geworden, wat betekent dat nu nog maar de helft van de inwoners in zomerkleding loopt en er geklaagd mag worden over de kou. De regen laat zich nog niet vaak zien. We hebben nog regelmatig de zon met blauwe lucht. Genieten van dat slechte typische Engelse weer laat dus nog even op zich wachten. 

Naast dat de winter is aangebroken, is er ook meer rust gekomen in 'het leven in Eastbourne'. Mijn lichaam vond het dus een mooi moment om even ziek te zijn. Vorige (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eastbourne en meerdere plaatsen

Bericht - 21 oktober 2018 om 21:23 uur

Je knippert met je ogen en er zijn weer twee weken omgevlogen!
Vorig weekend is Gjalt overgekomen voor een weekendje Londen & Eastbourne. Vrijdagavond ben ik naar Londen vertrokken en Gjalt kwam zaterdagochtend aan. We hadden een heerlijke, zonnige zaterdag waar we verschillende musea en parken hebben gezien. Wat een drukte en wat een gebouwen, was wel weer even een verandering nu ik het rustige Eastbourne gewend ben. Helaas had het weer verzonnen dat het zondag tijd was om te regenen. We hebben daardoor Greenwich met regen en met zon gezien. Doordat we niet naar de openingstijden hadden gekeken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2