Avatar Jildau de Man

Jildau de Man

Mijn laatste dag van het avontuur is dan toch echt aangebroken

Bericht - 24 mei 2019 om 19:10 uur

9 maanden klinkt heel lang, maar als je eenmaal begint aan die 9 maanden gaan ze toch sneller dan je beseft. Met een gigantische vaart zitten mijn 5 maanden in Barcelona er ook alweer op... Dit is dan ook de laatste blog die ik zal schrijven over mijn ervaringen in het buitenland. 

Vandaag had ik mijn laatste schooldag, waar ik lekker op zijn Spaans met veel knuffels en vele keren gehoord te hebben dat de leerkrachten mij gaan missen afscheid heb genomen van de school. Toch wel raar om te beseffen dat ik morgen in het vliegtuig zit op weg (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Sportief weekje

Bericht - 13 mei 2019 om 19:09 uur

Afgelopen week was het een redelijk sportieve week. Zoals ik iedere week probeer te doen, heb  ik afgelopen week 2 keer een rondje hardgelopen doordeweeks. Daarnaast organiseerde EF als activiteit een wandeling bij Carretera de les Aigües. Met een klein groepje gingen we op pad en hebben we genoten van een mooi uitzicht over de stad en van het lekkere weer. Afgelopen week was het weer namelijk top. Eindelijk heb ik officieel de overstap gemaakt naar mijn zomerjas (yep, ondanks dat het vaak rond de 18  à 20 graden was liep ik nog in mijn winterjas omdat ik het koud (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Afwisselende week in de stad

Bericht - 06 mei 2019 om 18:55 uur

Er is weer een leuke week voorbij gevlogen. Deze week was er namelijk weer bezoek! Malissa en Dionne kwamen donderdagavond aan in Barcelona en zijn tot zaterdagavond gebleven. Super leuk en gezellig om hen weer te zien en om hen 'mijn huidige stad' te laten zien. Donderdag zijn we gelijk naar verschillende bekende plekken gegaan waaronder de Kathedraal van Barcelona, Las Ramblas, Plaza Catalunya, Las Arenas en de magische fontein waar we naar de show hebben gekeken. Daarnaast zijn we gelijk in de Spaanse eetcultuur gedoken door eerst churros met chocola te eten en na de fonteinshow van de tapas (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Barcelona is back (beetje dan)

Bericht - 29 april 2019 om 18:55 uur

Na een paar weken aanrommelen, zaterdag weer een zomers gevoel in Barcelona! Het was toch zuur om te horen dat iedereen in Nederland van de zon kon genieten, terwijl jij in de stad van de zon zit en naar regen en bewolking aan het staren bent. Maar! Zaterdagochtend stapte ik op de fiets voor mijn zaterdagochtend work-out met de grote Spaanse groep op het strand, vanaf dat moment heb ik zaterdag alleen maar zon gezien en was er een heerlijke temperatur! Het sporten was ook weer erg leuk met, voor afwisseling twee andere hoofdtrainers. Gelukkig deden we nog steeds (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Semana Santa is alweer voorbij

Bericht - 22 april 2019 om 19:14 uur

Na vier dagen 'vakantie' te hebben gehad, begint morgen gewoon weer school. Al is het, net zoals afgelopen week, een speciale schoolweek aangezien vele medestudenten deze week nog vakantie hebben. 

Afgelopen week was weer een leuke, afwisselende week. We hebben weer veel nieuwe dingen geleerd en leuke activiteiten gedaan. Donderdag was namelijk een voorbereidingsdag voor morgen, morgen is het namelijk Sant Jordi. Dit is een soort valentijnsdag waar ze twee dingen combineren: liefde en literatuur. Het verhaal gaat dat lang geleden er een draak was die schapen gevoerd kreeg, maar toen de schapen op waren was er een probleem. De (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

'In Spanje is het altijd mooi weer'

Bericht - 15 april 2019 om 16:06 uur

Afgelopen week was een rusige week. Globaal stond de schoolweek uit school en cafés. Het weer zat afgelopen week niet echt mee, ja dat kan echt in Spanje. De zon werd met enige regelmaat afgewisseld met wolken, regen en af en toe een donderslag. Tussen de regenbuien konden we toch nog steeds droog naar school en naar huis fietsen, dus dat viel mee. Het voordeel was dat we onszelf zo zielig vonden dat we vrijwel iedere dag wel in een café belandden voor een warme kop thee/koffie. Helemaal volgens de andere Spanjaarden, want iedereen is hier van suiker dus (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Update uit Barcelona

Bericht - 07 april 2019 om 15:16 uur

Het is 2 weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst, dus hierbij weer even een update!
Het waren weer 2 weken waar ik nieuwe dingen heb gedaan, veel heb geleerd en waar leuke conclusies zijn getrokken.

Vorige week kreeg ik mijn examen terug die ik die week ervoor had gemaakt. Ondanks dat ik niet veel had kunnen leren, waren de resultaten nog steeds erg netjes! Deze week had ik alweer het volgende examen en ik hoop dat ook nu de resultaten weer goede zijn. Volgende week ga ik da namelijk naar niveau A2.2 en als het allemaal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekendje Valencia & bezoek Imke en Vincent

Bericht - 24 maart 2019 om 17:06 uur

Er heeft even een week tussen gezeten, maar hierbij weer een nieuwe update!
Vorig weekend was een erg leuk weekend. Ik ben namelijk een weekendje weggeweest! De bestemming was Valencia, want er was dat weekend Las Fallas. Las Fallas staat in het teken van het begin van de lente, wat groots wordt gevierd. Ik was hier niet alleen, Imke en Vincent waren namelijk ook in Valencia. Vrijdag aan het eind van de middag ben ik met de trein vertrokken naar Valencia.

Zaterdag zijn we met zijn drieën Valencia in gegaan. We waren niet de enigen die de stad dit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De week van reflectie

Bericht - 11 maart 2019 om 19:59 uur

Wat was het een week! Ik weet niet waarom, maar de hele week was ik aan het terugblikken en aan het nadenken over waar ik nu precies ben, wat ik allemaal heb meegemaakt tot nu toe, wat ik allemaal al heb geleerd, wat mij nog te wachten staat en wat ik nog wil doen. Ik kwam tot de bezinning hoeveel Spaans ik eigenlijk al weet, zeker als ik terugdenk aan mijn eerste week waar ik niets begreep. Die realisatie kwam tijdens de les Conferencia op woensdagavond. Ik was aan het luisteren naar de leerkracht en zat opeens te bedenken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ontspannen in Barcelona kan prima!

Bericht - 03 maart 2019 om 19:04 uur

Er is weer een nieuwe week, bijna, voorbij! Niet helemaal een week geleden dat ik de vorige blok heb geschreven, maar dat zien we even door de vingers.

Aan het begin van de week was ik het toeristenleven even zat naast het schoolleven. Mijn luiheid, behoefte aan verwennerij en behoefte aan rust resulteerde in een heerlijke, grote lunch thuis terwijl niemand thuis was. Twee lekkere broodjes, yoghurt en 'Luizenmoeder' waren de ingredienten die ik op dat moment even nodig had. Daarna ben ik gaan zitten om de filmpjes te maken, heb ik mijn huiswerk gemaakt en, om toch een beetje (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3