Avatar Jildau de Man

Jildau de Man

Momenteel is jildau bezig met de reis EF Barcelona. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van jildau

Blijf op de hoogte van de reisblog van jildau door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

'In Spanje is het altijd mooi weer'

Bericht - 15 april 2019 om 16:06 uur

Afgelopen week was een rusige week. Globaal stond de schoolweek uit school en cafés. Het weer zat afgelopen week niet echt mee, ja dat kan echt in Spanje. De zon werd met enige regelmaat afgewisseld met wolken, regen en af en toe een donderslag. Tussen de regenbuien konden we toch nog steeds droog naar school en naar huis fietsen, dus dat viel mee. Het voordeel was dat we onszelf zo zielig vonden dat we vrijwel iedere dag wel in een café belandden voor een warme kop thee/koffie. Helemaal volgens de andere Spanjaarden, want iedereen is hier van suiker dus (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Update uit Barcelona

Bericht - 07 april 2019 om 15:16 uur

Het is 2 weken geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst, dus hierbij weer even een update!
Het waren weer 2 weken waar ik nieuwe dingen heb gedaan, veel heb geleerd en waar leuke conclusies zijn getrokken.

Vorige week kreeg ik mijn examen terug die ik die week ervoor had gemaakt. Ondanks dat ik niet veel had kunnen leren, waren de resultaten nog steeds erg netjes! Deze week had ik alweer het volgende examen en ik hoop dat ook nu de resultaten weer goede zijn. Volgende week ga ik da namelijk naar niveau A2.2 en als het allemaal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekendje Valencia & bezoek Imke en Vincent

Bericht - 24 maart 2019 om 17:06 uur

Er heeft even een week tussen gezeten, maar hierbij weer een nieuwe update!
Vorig weekend was een erg leuk weekend. Ik ben namelijk een weekendje weggeweest! De bestemming was Valencia, want er was dat weekend Las Fallas. Las Fallas staat in het teken van het begin van de lente, wat groots wordt gevierd. Ik was hier niet alleen, Imke en Vincent waren namelijk ook in Valencia. Vrijdag aan het eind van de middag ben ik met de trein vertrokken naar Valencia.

Zaterdag zijn we met zijn drieën Valencia in gegaan. We waren niet de enigen die de stad dit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De week van reflectie

Bericht - 11 maart 2019 om 19:59 uur

Wat was het een week! Ik weet niet waarom, maar de hele week was ik aan het terugblikken en aan het nadenken over waar ik nu precies ben, wat ik allemaal heb meegemaakt tot nu toe, wat ik allemaal al heb geleerd, wat mij nog te wachten staat en wat ik nog wil doen. Ik kwam tot de bezinning hoeveel Spaans ik eigenlijk al weet, zeker als ik terugdenk aan mijn eerste week waar ik niets begreep. Die realisatie kwam tijdens de les Conferencia op woensdagavond. Ik was aan het luisteren naar de leerkracht en zat opeens te bedenken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ontspannen in Barcelona kan prima!

Bericht - 03 maart 2019 om 19:04 uur

Er is weer een nieuwe week, bijna, voorbij! Niet helemaal een week geleden dat ik de vorige blok heb geschreven, maar dat zien we even door de vingers.

Aan het begin van de week was ik het toeristenleven even zat naast het schoolleven. Mijn luiheid, behoefte aan verwennerij en behoefte aan rust resulteerde in een heerlijke, grote lunch thuis terwijl niemand thuis was. Twee lekkere broodjes, yoghurt en 'Luizenmoeder' waren de ingredienten die ik op dat moment even nodig had. Daarna ben ik gaan zitten om de filmpjes te maken, heb ik mijn huiswerk gemaakt en, om toch een beetje (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Het school- en toeristen leven in Barcelona

Bericht - 26 februari 2019 om 10:52 uur

Ik val in herhaling, maar het is ook echt waar: er is weer een week voorbij gevlogen. Zo snel dat ik zelfs vergat om een wekelijkse blog te plaatsen, hierbij dus met enige vertraging weer even een update. 

Vorige week was weer een volle week met verscheidene toeristische uitstapjes en met school. Maandag hebben we een examen gemaakt, omdat we drie hoofdstukken hadden afgerond. Nu gaan we de laatste drie hoofdstukken behandelen van het A1 boek en, als ik het examen niet volledig heb verknald, ga ik volgende week of over twee weken naar niveau A2! Ik leer ontzettend veel (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Gevarieerde week in Barcelona

Bericht - 18 februari 2019 om 21:48 uur

Er is alweer een week en een dag voorbij gevlogen! De hele week stond in het teken van cafes, lunches en Barcelona verder verkennen, en natuurlijk niet te vergeten school want misschien klinkt het niet altijd zo ik ga nog steeds 5 dagen per week naar school.
Vorige week heb ik doordeweeks verscheidene cafes opgezocht samen met anderen van school en/of alleen om huiswerk te maken of om gewoon lekker te genieten van thee/verse zumo de naranja en iets lekkers om te eten. Woensdag ben ik gezond gaan lunchen. We hadden een leuke cafe, waar het lijkt alsof je een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Inwoner van Barcelona

Bericht - 10 februari 2019 om 11:18 uur

Het duurde even, maar na twee weken weer even een update! Er is namelijk weer veel gebeurd! 
Na het Andorra weekend heb ik de schoolweek gebruikt om weer een beetje bij te komen van het intensieve weekend (en om natuurlijk Spaans te leren). Normaal zou je zeggen dat je je weekenden gebruikt om bij te komen van de schoolweek, maar dat was toen en die week erna even omgedraaid. Afgelopen weekend zijn mijn ouders mij namelijk komen opzoeken in Barcelona! Het was heel leuk om mijn huis, gastoma en de stad te laten zien aan hen! We hebben ontzettend veel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 3 in Barcelona

Bericht - 28 januari 2019 om 19:50 uur

Barcelona wordt vertrouwder, de dagen zitten vol leuke activiteiten en ik blijf ontzettend veel leren: het was weer een eslaagde week! 

We hadden lange schooldagen op school, waar ik weer veel nieuwe Spaanse woorden heb gehoord en geprobeerd te onthouden. Daarnaast heb ik pinchos gemaakt tijdens een les en hadden we vrijdag Día Internacional. Vrijdag stond in het teken van verschillende culturen in EF. Alle EF scholen hadden deze dag waar alle studenten hun land presenteren. Ik mocht Nederland vertegenwoordigen samen met de 4 andere Nederlandse studenten. Om te laten zien dat we niet alles in het land om wiet (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

School, eten, stad verkennen en uitrusten

Bericht - 20 januari 2019 om 17:52 uur

Er zit weer een volle, intensieve week op. 
Maandag begon de week met een ochtendje school. In de middag was er daardoor tijd om Barcelona verder te verkennen. Samen met 2 van school zijn we naar la rambla gefietst en hebben we daar de buurt wat beter verkend. Nu valt het nog mee met de toeristen, al zijn er meer toeristen dan ik had verwacht in deze tijd, en konden we overal gemakkelijk lopen zonder in waggelstand te moeten lopen. 
Dinsdag na school zijn we naar Cathedral Barcelona gegaan in de avond. Een prachtige kathedraal en vanaf het dak een heel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2