Avatar Frederique, Willem & Marlon

Frederique, Willem & Marlon

Fukuoka

Bericht - 09 mei 2019 om 07:05 uur

Gister aangekomen in het sjieke Hilton hotel in Hukuoka. Hotelkamer op de 30ste verdieping. Gelukkig want ons doel was elke locatie een etage hoger te zitten. Mooi uitzicht over de stad en het honkbal station. Strandwandeling gemaakt naar het centrum en heerlijk gegeten bij de plaatselijke sushi tent. Vandaag laatste dagje: Heerlijk uitgebreid ontbeten in het hotel en Daarna door het ohori park gelopen. Nu zwemkleding aan en een duik nemen in het zwembad. Morgen om 5uur in de ochtend staat namelijk de taxi klaar voor onze teugreis. Tot in Nederland! Xx
1 reactiesPlaats een reactie

Hiroshima

Bericht - 07 mei 2019 om 14:51 uur

Vandaag een heerlijke zonnige dag. Begonnen met een heerlijk ontbijtje, keer wat anders dan rijst en noedels ;-) Daarna door het national park gelopen om de gedenkplaatsen en monumtenten. Ook niet te vergeten de dom die na de atoombom nog voor een deel overeind is gebleven. Indrukwekkend! Nu op de hotelkamer en klaarmaken voor de volgende en laatste reis naar Fukuoka.
0 reactiesPlaats een reactie

Hiroshima - museum

Bericht - 06 mei 2019 om 15:26 uur

Vandaag indrukwekkend museum bezocht over de atoombom ramp. Mooi verhaal was o.a.: In 1943 viel er een atoombom op Hiroshima. Het Japanse meisje Sasaki Sadako woonde daar vlakbij. Toen zij 11 jaar was, werd bij haar leukemie geconstateerd, een gevolg van de atoombom. Een vriend vertelde haar dat als zij, volgens een oude legende, duizend kraanvogels zou vouwen, zij een wens mocht doen. In het ziekenhuis begon zij hiermee en volgens een van de verhalen vouwden zij meer dan die 1000 kraanvogels maar volgens een ander, meer gehoord, verhaal vouwde zij 644 kraanvogels, voordat zij op 25 oktober 1955 stierf.
0 reactiesPlaats een reactie

Kobe

Bericht - 05 mei 2019 om 14:27 uur

Vandaag Kobe bezocht. De stad die bekend staat van de aardbeving in 1995 op Marlon zijn verjaardag. Indrukwekkend museum en mooi om dit gezien te hebben. 'S avonds heerlijk gegeten op de grond en natuurlijk schoenen uit, aan de Kobe beef. Morgen weer vertrekken naar locatie 5: Hiroshima.
0 reactiesPlaats een reactie

Osaka

Bericht - 04 mei 2019 om 15:38 uur

Vandaag aangekomen in het zonnige Osaka. Prachtig weer maar jammer dat wij met zijn 3en op vakantie zijn ;-) Prachtig hotel op de 5de verdieping. Qua hotels zijn we rising (we klimmen qua verdiepingen), maat qua restaurants zijn we gecrasht. Vandaag helaas wat minder gegeten: miso soep met een hele vissenkop (oog zat er nog in). Marlon kwam er nog achter naar Fred daarintegen..... De dag afgesloten in een grijphal, waar Wim wel even een knuffel zou gaan winnen...je weet het dus al, 0,0. Morgen naar de markt en op naar Kobe (aardbeving museum bezoeken) en wagyu beef eten. Hopelijk is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kyoto dag 2

Bericht - 04 mei 2019 om 02:03 uur

Vandaag opnieuw een reisdag, op naar de 4de locatie: Osaka. Gister weer 17 km gelopen door de wijken van Kyoto. Wij begonnen bij de food market waar Willem en Marlon hun eigen sushi stokjes hebben laten graveren. Om de maagjes te vullen belande wij in een sushi tent met draaitafel om vervolgens door te kunnen naar een andere reusachtige tempel. Wat zou Osaka ons weer brengen?
0 reactiesPlaats een reactie

Kyoto dag 1

Status update - 02 mei 2019 om 14:56 uur

Heerlijk geslapen in het 3de hotel op de tatami. Vandaag 21 km gelopen door verschillende wijken van Kyoto. Weer een hele andere, mooie stad met veel tempels. Hoeveel wij er hebben gezien? Geen idee, te veel om op te noemen. Kyoto is een mooie stad met veel oude wijken. Overal lopen geisha's rond. Door de golden week konden wij alleen nergens een restaurant vinden. Alles was gereserveerd voor de echte Japanners. Uiteindelijk heerlijke tempura op met noedels en teriyaki. Nu wassen en voetjes omhoog.

Status update van 01 mei 2019

Status update - 01 mei 2019 om 03:38 uur

Vandaag topje van de Fuji berg gelukkig gezien. Op naar weer een nieuwe locatie, namelijk Kyoto. Eerst 5 uur reizen met de Shinkansen trein.

Dag 4 - Fuji/Kawaguchiko

Bericht - 30 april 2019 om 14:01 uur

Vandaag aangekomen in het regenachtige Kawaguchiko. Mooi, typisch Japans huisje met normaal gesproken uitzicht op de Fuji berg. Helaas zien we door de regen en mist niks. Om in typische Japanse sferen te blijven, gegeten op de grond bij een Okonomijaki restaurant. Nu bed van Marlon klaarmaken op de grond :-)
0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 30 april 2019

Status update - 30 april 2019 om 05:56 uur

Vandaag het regenachtige Tokyo achter ons gelaten. Op naar de tweede bestemming: Kawaguchiko (aan een van de 5 meren met uitzicht op de Fuji berg).