Avatar Jan & Jennie

Jan & Jennie

Momenteel is janjenjemima bezig met de reis Huize Jemima . Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van janjenjemima

Blijf op de hoogte van de reisblog van janjenjemima door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Bijzonder zondagmorgen momentje

Bericht - 15 september 2019 om 07:34 uur

Ik(Jennie) had de slaap al vroeg uit en ging stilletjes naar buiten met een koffie. Iedereen sliep nog, behalve de haan. Na een tijdje kwam ook Suzan en daarna Rola, 2 Palestijnse collega’s . We besloten een stukje te gaan lopen en kwamen bij het meer van Galilea. Daar was een plek om te zitten, wat we deden, in de stilte uitkijkend over het meer, de plek waar Jezus zoveel was geweest. Suzan vond deze omgeving, de belangrijkste in de wereld,omdat Jezus hier geboren was. We besloten in de stilte te bidden voor deze dag en ervaarden dat het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Weekendje weg, deel 1

Bericht - 14 september 2019 om 21:25 uur

Vanmorgen was het dan zover, we zouden rond 8 uur bij de woongroepen zijn om te helpen met de laatste dingen. Alle bagage naar beneden slepen, luiers, eten en drinken, veel flessen water, medicijnen, koffertjes met kleding, gitaar, trommel, vlees voor de barbecue, zakken houtskool, 4 rolstoelen, 9 bewoners en 10 begeleiders.Om een uur of 9 kwam de VIP bus, hum, zo te zien niet al te groot. De 4 achterste stoelen gingen plat voor de bagage, zo bleef er in de bus plek voor 15. Moest lukken, maar eerst de bagage, het vlees, de melk, de luiers en houtskool (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Syndromen

Bericht - 13 september 2019 om 20:27 uur

Tja, dat verhaal over mijn tandenborstel was niet alleen “ahum” toen ik er s ’avonds achter kwam, dat mijn tandenborstel verdwenen was!!!
Vandaag waren er 2 kindjes uit mijn groep afwezig en kregen we voor een paar uur een klein jongetje van 4 met syndroom van Down. En hun genen zijn toch wel internationaal: grappig, na-aap gedrag, eigenwijs en ondeugend. Op vrijdag komt de logopediste en er kwam een jongetje van, ik schatte een jaar of 9  (ambulant) voor haar. Zij ging er op onze groep mee aan het werk. Ik twijfelde even of hij ook beperkt was, zijn hoofd was wel wat groot. Toen ze klaar (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

De tandenborstel van Jennie

Bericht - 13 september 2019 om 16:48 uur

 Goed gereedschap is het halve werk. Een waarheid als een koe en wordt des te meer voelbaar, als je dat moet missen en je een beetje aan het aanklooien bent. Het schiet niet op en dreigt je werkplezier te vergallen. Probeer maar eens een klein moertje los te draaien met een grote baco als je de goeie steeksleutel mist. Of een stijf verroeste schroef door te zagen met een ijzerzaag waarvan het blad telkens breekt. Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Bij het verwijderen van kalkaanslag op de onmogelijkste plaatsen rond een kraan met behulp van ontkalker bleek een afwasborstel of spons niet het gewenste resultaat op (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Wie wil mijn sanitaire werk sponseren?

Bericht - 12 september 2019 om 17:08 uur

Na al die verhalen van Jennie ben je geneigd te denken: en wat doet die Jan dan? Nou kijk maar eens op de foto’s. Ik lig nog wel eens op mijn rug, nee niet op een ligstoel op balkon, maar in een aanrechtkastje. En dat is niet altijd een fraaie, schone omgeving. Er druipt nog wel eens wat op je gezicht.  Maar gek genoeg begint het te wennen. Nu na bijna 2 weken begin ik mijn draai te vinden als loodgieter bij Jemima. Het water is vreselijk hard, lang zo zuiver niet als bij ons en dat eist na lange tijd zijn tol op kranen en (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Voor pianoles naar Jeruzalem

Bericht - 11 september 2019 om 19:32 uur

Jan heeft nog geen tijd om te schrijven, ligt nog ergens in het dagcentrum bij een wc pot. Is na 3 uur de beste tijd, omdat er dan niemand is.  Jullie hebben waarschijnlijk het filmpje gezien van Rasja, de blinde, autistische dame, die zo graag piano speelt. Ze mocht vandaag weer naar pianoles in Jeruzalem en omdat het voor de Palestijnse collega’s niet altijd mogelijk is langs het checkpoint te komen, werd ik gevraagd om met haar mee te gaan. David, de bewoner van het 1e uur, ging mee voor de weg, anders zou ik hopeloos verdwalen. Beide spreken Nederlands. We gingen al scheurend met een (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Onze 2e werkweek

Bericht - 10 september 2019 om 21:01 uur

Er staat dus 2e werkweek, maar het voelt alsof we hier al veel langer zijn, vertrouwd. Zoals gebruikelijk werd de dag begonnen met stukje bijbel lezen en gebed. Daarna een overleg over allerlei zaken. Ik (Jennie) verstond alleen het woord: individueel, verder nog niets. Wat een moeilijke taal. Gelukkig spreekt bijna iedereen redelijk Engels. Lana, de manager probeerde zoveel mogelijk voor me te vertalen, om me er bij te betrekken. Yana, ons kleine blinde meisje van 3, had gisteren een moeilijke start en huilde veel. Eten geven gaat moeizaam, steeds kleine schepjes ,maar na bijna een uur had ze een beker Brinta op. Het leek dat ze (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Zondag in Bethlehem

Bericht - 08 september 2019 om 20:54 uur

Samen met Ans gaan we per taxi naar dezelfde kerk in Bethlehem als vorige week. Geen echt herkenbaar kerkgebouw, maar een keldercomplex in een winkelstraat. Je moet het weten, anders loop je er zo aan voorbij. Ook geen naambordje of zo gezien. De dienst begint officieel om 10 uur, maar dan zijn er nog te weinig mensen dus een kwartier later beginnen is ook goed en tot kwart voor 11 lopen er nog steeds mensen naar binnen. De vrouw van de voorganger opent de dienst met een getuigenis hoe ze Gods nabijheid en troost heeft ervaren nadat de verloofde van haar dochter op dramatische wijze zijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Immanuel Kerk in Bethlehem

Video - 08 september 2019 om 20:12 uur

eten en drinken

Bericht - 08 september 2019 om 16:28 uur

Ten 1e even dit, we denken dat jullie van de laatste 2 berichten over het stadje en de geluiden geen melding hebben gehad, maar ze staan wel op het blog.
 We worden in de watten gelegd wat eten en drinken betreft. Theresa, de kokkin van Jemima kookt elke dag mee voor ons, ze bewaart het apart in een verdeelbord met deksel en we hoeven het alleen nog op te warmen. Zondag is haar enige vrije dag, dus krijgen we zaterdag voor 2 dagen. Rijst met sausje en stukje kip, spaghetti met daarnaast Arabische rauwkost , rijst met groente, pizza en zelfs pannenkoeken, allemaal net iets anders (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3