Avatar Peter & Wilna Jacobs

Peter & Wilna Jacobs

Helikoptervlucht

Bericht - 27 juni 2017 om 21:47 uur

Vandaag een lange rit gemaakt van 240 km. Was wel mooi en daarna zijn we naar de camping gegaan. Daar hoorden wij dat je een helicoptervlucht kon maken naar de preikestolen en dat wilde ik (Wilna) wel! De Preikestolen is een klif, die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt. Ik heb de helikoptervlucht gemaakt. Het was in 1 woord GEWELDIG! Ik ben helemaal niet bang geweest. En dat nog wel zonder Peter, want die gaat het lopen morgenvroeg. Ik kan helaas geen filmpje uploaden, maar je kan wel foto's zien in het fotoalbum.
2 reacties • Plaats een reactie

Hardangervidda route

Bericht - 26 juni 2017 om 22:05 uur

We zijn vandaag naar de grootste hoogvlakte van Europa geweest. Dat was geweldig mooi! Er was een heel grote kloof met waterval....zo mooi!!! Dit was het mooiste van de reis tot nu toe, vond ik (Wilna). Morgen gaan we naar de laatste camping van deze reis in Jorpeland. Daar is de prekersstoel. Ik ga niet mee daar naar toe. Morgen meer......
2 reacties • Plaats een reactie

Kinsarvik

Bericht - 25 juni 2017 om 23:06 uur

Weer een dag voorbij, maar niet zonder dat we gisteren avond weer een gezellige avond samen hebben gehad. Vanmorgen alles gepakt en op weg naar de volgende camping.  De wegen waren goed, maar de laatste 10 km was de weg verrekte smal. Soms met de caravan terug uit, naar een uitwijk stuk. Maar we zijn er en alles staat weer. Morgen hier de omgeving onveilig maken en dan overmorgen weer verder.  Groetjes Peter en Wilna
1 reacties • Plaats een reactie

Status update - 25 juni 2017 om 23:00 uur

Er zijn nieuwe foto's geplaatst in het album Kinsarvik!

Bergen

Bericht - 23 juni 2017 om 21:39 uur

We zijn vandaag om 10.00 uur met de bus naar Bergen geweest, waar we een rondleiding kregen van een gids. We kwamen wel erg vaak onze mooie achternaam tegen! Ook zijn we op de vismarkt geweest en Wilna heeft een mooie jas gekocht. Als laatste hebben we een prachtig pianoconcert bijgewoond. We waren pas om 19.30 uur weer op de camping. Foto's hiervan staan in het album Bergen.
3 reacties • Plaats een reactie

Status update - 21 juni 2017 om 20:17 uur

Er zijn een paar foto's toegevoegd in een nieuw album!

Vandaag

Bericht - 21 juni 2017 om 19:48 uur

Vandaag hebben we een sneeuwroute gereden. Martien reed en ik (Wilna) was wel angstig, want we gingen heel erg hoog! Hoe hoger we kwamen, hoe meer sneeuw er lag. De weg werd smaller en smaller. En ook op deze smalle wegen kwamen er tegenliggers. Met gekromde tenen heb ik in de auto gezeten. Maar dat was het uiteindelijk wel waard. Het uitzicht was geweldig en we hebben mooie foto's kunnen maken. 
Daarna zijn we nog naar een zalm-museum geweest en later zijn we uit gaan eten met de hele groep. En wat denken jullie dat er op het menu stond????? Natuurlijk (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Laerdal

Bericht - 21 juni 2017 om 07:21 uur

Vandaag voor de derde dag in Laerdal. Eergisteren zijn we naar een museum geweest. Dat was erg mooi en leerzaam. Het ging over gletsjers en de ijstijd. Ook over die man genaamd Otzi die ze in de sneeuw hadden gevonden in 1991 na honderden jaren.

Gisteren hebben we een hele mooie route gereden. Het was erg koud, vooral bovenop de berg. We liepen in de sneeuw! Kunnen jullie je niet voorstellen hè met 30 graden!
Gisteravond hebben we nog een wandeling gemaakt in het dorp en daarna was er nog muziek op de camping.
Kortom......GENIETEN!

(...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Olden

Bericht - 17 juni 2017 om 20:25 uur

We hebben gisteren een reisdag gehad met regen, zoals de meeste dagen tot nu toe. We hebben wel mooie dingen gezien. Foto's daarvan staan in het fotoalbum. We staan nu op een camping en je raadt het niet.....vandaag scheen de zon!!! Het was heerlijk!!!! De mensen zijn allemaal erg vrolijk. Peter en Martien zijn vandaag met z'n tweeën naar de gletsjer geweest. Wij dames (Petra en ik) hebben een rustdag gehad 😂 Wel nog even de was gedaan, maar daarna lekker genoten in de zon!
7 reacties • Plaats een reactie

Andalsnes

Bericht - 14 juni 2017 om 22:48 uur

Daar zijn we weer....

Vandaag hebben we een schitterende tour gemaakt.
Ik (Wilna) heb veel overwonnen vandaag. We hebben eerst 13 haarspeldbochten gereden, wat ik niet leuk vond.....
Achteraf viel het best mee!
We zouden eigenlijk met z'n 4-en een ferrytocht door de fjorden gaan doen, maar we misten de boot net. We hadden geen zin om 1,5 uur te wachten op de volgende ferry, dus zijn we zelf op pad gegaan. We zijn gaan rijden en kwamen uit in de sneeuw. Wat een mooi uitzicht hadden we. Er waren geen wolken.
Onderweg ben ik ook nog mijn tweelingzus tegengekomen, zie foto in album. Er staan trouwens (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2