Avatar Irma Blauw

Irma Blauw

Laatste blog.

Bericht - 14 maart 2018 om 14:40 uur

Inmiddels ben ik al weer een paar dagen terug in Nederland, en weer aardig geacclimatiseerd.
Het kan dan ook zo snel gaan maar de ervaring neem ik voor altijd mee in mijn rugzak.

De terugreis verliep erg soepel. Koffie drinken op de evenaar, souvenirs op de markt gekocht en als kersje op de taart uitwaaien en eten aan Lake Victoria. Ik voel me zo rijk!

In Nederland moest ik toch erg wennen aan de haastige mensen en het gebrek aan echt contact en gevoel van connectie met de mensen die ik groet. Maar als je dan collega's en studenten tegenkomt die mee (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag Kyera College

Bericht - 09 maart 2018 om 17:43 uur

Het is haast niet te geloven, het zit er op. Vandaag hebben de studenten in groepjes hun onderneming en het plan daarvoor gepresenteerd. Docenten en managers kwamen kijken en stelde goede kritische vragen. De opkomst was fantastisch en de studenten hebben, na een week hard werken, prachtige presentaties gegeven. Oegandese studenten zijn niet gewend innovatief te denken, hebben realistische projecten maar kunnen het niet bekostigen. Daarnaast zijn zij niet gewend om ondernemend over financiering, investeringen, kosten en inkomen te denken, laat staan winst maken. Dit hebben zij via de training mogen uitproberen. Hier valt nog veel te doen op dat gebied, daarmee hopen we ook dat hier een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

#trots

Bericht - 07 maart 2018 om 21:29 uur

Oh jongens, wat ben ik trots op onze studenten! één groepje heeft een excursie geregeld naar een boerderij, waar ze onwijs veel hebben geleerd over het verbouwen van gewassen in Oeganda. Anderen zetten enorme stappen in de ontwikkeling naar goede ondernemers en een kansrijke toekomst. Het grijpt me soms zo aan dat wij, westerse mensen, basis zaken zo voor lief nemen. De oegandese studenten zeiden tijdens de evaluatie van de dag; - we are gratefull that we can speak our minds - I learned about the qualities is have and should have, and how to present myself better for a succesful business. - (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Goodmorning

Bericht - 07 maart 2018 om 05:08 uur

Goedemorgen! Eindelijk weer even tijd voor een berichtje. De reis naar Oeganda gaat namelijk niet om leuke dingen te doen maar om samen te werken op 1 van de 2 agrarische scholen in Oeganda. Kyera college of agriculture is de enige private school, opgericht door de kerk en dus niet door overheid geregeld of gefinancierd. Er draaien 3 programma's deze week, 1 voor managers, 1 voor docenten en 1 voor studenten. Die laatste is deze keer helemaal nieuw en daar ben ik bij betrokken. Het ritme van mensen is hier heel anders en ons programma is wel 10x veranderd. Dat kost veel energie. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Avontuur

Bericht - 04 maart 2018 om 20:51 uur

Wauw, ik heb zo veel te vertellen! Maar ok heb geen idee waar te beginnen. Internet is schaars, maar na een leuke safari, tour door de bergen en heuvels van Oeganda zijn we weer terug in Mbarara. De safari was geweldig! Prachtige dieren gezien en de landschappen zijn met geen woord te beschrijven. Ik hoop thuis foto's te kunnen plaatsen. Vandaan een mooie trip naar een meer gegaan waar studenten met lokale mensen via muziek en dans mensen samen brengt. Ik ben zo onwijs aan het genieten! We hebben een wandeling gemaakt van se top van de heuvel (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

"Nog een klein uurtje"

Bericht - 02 maart 2018 om 21:19 uur

Wat een geluk, we zitten in een guesthouse waar ik een grote kamer helemaal voor mezelf heb voor de hele week! Internet is spotty at best, maar zo nu en dan heb ik een beetje bereik. Dus update time! Vanmorgen rustig de tijd gehad om buiten de poort van het Apricot guesthouse te kijken. En wat is dat bizar! We zitten in een dure wijk, maar ik zie alleen maar armoede en dure huizen omringd door hoge muren. Een jongeman waarvan zijn been opvalt door een enorme wond, die rond strompeld maar niet een arts kan bezoeken. Het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Goedemorgen

Bericht - 02 maart 2018 om 08:26 uur

Met een onwijs koude oostenwind vertrokken we naar het warme Oeganda. De reis was lang maar is heel soepel verlopen! En 23:45 lokale tijd kwamen we ongeveer aan in Kampala. Het regenseizoen is overduidelijk begonnen maar het Apricot guesthouse waar we 1 nacht verblijven is prachtig en luxe. Geen warm water maar hé, waar hebben we het over. We zijn in Africa! Vandaag een lange reisdag naar Kiera, het dorp waar we deze week verblijven en werken. Dat waren mijn 5 minuten internet voor vandaag! Hoe is het in Nederland?
5 reactiesPlaats een reactie

Irma Naar Oeganda!

Bericht - 26 februari 2018 om 22:16 uur

Hallo allemaal, 

Wat leuk dat jullie mijn kleine maar intensieve reis gaan volgen.

Aanstaande donderdag vertrek ik, samen met een onwijs leuke groep docenten en studenten naar Oeganda. 
In de uiterst vroege ochtendgloren (04:45am) verlaten we het ijskoude Nederland voor een aangenaam warme Oeganda, Kiera waar het regenseizoen is begonnen. Daar mag ik samenwerken met Oegandese studenten en docenten om het onderwijs te ontwikkelen en van elkaars onderwijs te leren. 
Daar kijk ik ontzettend naar uit, al kan ik mij nog niet helemaal een voorstelling maken hoe dat er uit gaat zien. Natuurlijk hebben wij een programma, wij Nederlanders kunnen dat namelijk erg (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie