Avatar Iris & Iris

Iris & Iris

Mzungu!

Geplaatst op 10 februari 2019 om 21:52 uurLieve allemaal,

Hier ons eerste blog vanuit het zonnige Kenia. Afgelopen woensdag begon het grote avontuur dan. Met een volle koffer en rugzak op schiphol afscheid nemen van vrienden en familie. Nog wat traantjes wegpinken richting de gate, maar wat hebben we er zin in! Na een lange vliegreis, waarvan we de laatste vlucht bijna hadden gemist toch goed aangekomen in Kisumu. Hier stonden Jessica en Richard ons al op te wachten. Met onze lange broeken en vesten die we nog aanhadden van de vliegreis was het erg wennen aan de hitte en de Keniaanse cultuur. Gelukkig nam Richard ons mee om boodschappen en een simkaart te halen. Daarna door naar het appartement om even bij te komen van de reis. Het appartement is super en we hebben zelfs een mooi zwembad in de achtertuin. Alkesh (onze landlord) had zaterdag een borrel georganiseerd. Zo leerden we de rest van de bewoners kennen en werden gelijk ondergedompeld in het Keniaanse nachtleven. Wat kunnen ze hier dansen zeg! Komende woensdag gaan we onze 'dans skills' proberen op te krikken door een zumbales te volgen. De dagen ervoor zijn we zelf op pad geweest om Kisumu beter te leren kennen. We moeten nog erg wennen aan alle aandacht die we krijgen. Veel mensen roepen Mzungu naar ons, wat blanken betekend in Swahili. We proberen zelf ook Swahili te leren, maar verder als de basiswoorden komen we nog niet. Sammy onze trouwe tuktuk chauffeur heeft ons al een aantal leuke plekken laten zien, zoals het hippopoint en Dunga Hill waar we op vrijdag gezellig een drankje zijn gaan drinken. De wegen zitten vol met 'hobbeltjes en bobbeltjes' zoals Sammy dat dan lachend verteld. Een sport bh is zeker aan te raden tijdens deze avontuurlijke ritjes haha!
Inmiddels voelen we ons al aardig 'thuis' hier. Tijdens de vergadering met het Keniaanse bestuur van stichting Klaartje Derks hebben we besproken wat we de komende tijd hier gaan ondernemen. Morgen is onze eerste echte stagedag. Wij zijn heel benieuwd en hebben er erg veel zin in. 
In de korte tijd dat we hier zijn hebben we al veel leuke mensen ontmoet en al leuke tripjes op de planning staan. Wij zijn erg aan het genieten en zullen jullie op de hoogte houden van onze avonturen.

Tutaonana!

Iris & Iris 


Reacties

Yvonne
Geplaatst op 15 februari 2019 om 17:00 uur
....en ik maar denken, waar is die blog....gevonden. Hoe gemakkelijk is het en hoe leuk om jullie zo te kunnen volgen. Het klinkt allemaal al heel vertrouwd, de hartelijke ontvangst, de supermooie compound, Sammy....mzungu....de zonsondergang in het Victoriameer...geniet ervan dames.

Jacolijn
Geplaatst op 11 februari 2019 om 22:49 uur
Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe die zoembales zal zijn, haha. Veel plezier daar allebei ????

Riny Kuppen
Geplaatst op 11 februari 2019 om 16:13 uur
Heel veel plezier. Geniet ervan

Plaats een reactie