Avatar Hilke Bokdam

Hilke Bokdam

Genieten van mijn vakantie in Su!

Bericht - 17 december 2017 om 21:14 uur

Hallo allemaal !  

Hier ben ik weer !  

Ik ben heerlijk aan het genieten van mijn vakantie hier in het mooie Suriname! In de laatste week op stage mocht ik nog een dag meelopen op de OK en op het lab. Maandag moest ik mij om 7 uur melden op het lab. In de ochtend heb ik meegekeken bij de bloedafname en heb ik ook zelf mogen prikken ! Mijn eerste keer prikken gebeurde wel met trillende handjes, maar het ging goed ! Het is soms wel lastig om bij donkere mensen de aderen te zien en als je ze niet ziet moet je voelen. Dit is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bijna vakantie !

Bericht - 04 december 2017 om 00:12 uur

Hallo allemaal !  

Ik heb bijna vakantie ! Aankomende week is mijn laatste stage-week  (wel een hele leuke) en dan zitten de 13 weken stage er al weer op. De tijd is zo snel gegaan!
 

De afgelopen weken op de kraamafdeling waren net zoals de weken die ik beschreef in mijn vorige blog. Het was vrij rustig op de afdeling waardoor we vaak niks te doen hadden. Ook zijn er weel veel Surinaamse stagiaires bij gekomen waardoor je sowieso met heel veel mensen bent en er dan ook automatisch minder te doen valt.  

Afgelopen week mocht ik eindelijk samen met Karin naar de verloskamers heen. We mochten er (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stage op de kraamafdeling

Bericht - 20 november 2017 om 01:25 uur

Hallo allemaal !  

Het is schandalig eigenlijk hoe lang ik niks meer van mij heb laten horen. Dit komt eigenlijk door het feit dat wij de afgelopen vier weken weinig anders gedaan hebben dan stagelopen en relaxen aan het zwembad haha.  

Zoals ik in mijn vorige blog schreef ben ik begonnen aan mijn stage op de kraamafdeling. Op deze afdeling liggen naast de zwangere vrouwen ook gynaecologie en obstetrie patiënten. Zij komen bijvoorbeeld voor het verwijderen van de baarmoeder of curretage. De afdeling is verdeeld in twee units, unit 1 en unit 2. Op unit 1 liggen in principe alle zwangere vrouwen en op unit 2 de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Laatste week op de kinderafdeling & trip naar Fredberg !

Bericht - 22 oktober 2017 om 18:54 uur

Hallo allemaal, hier ben ik weer !

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen hebben we op zondag 15 oktober een quadtour gedaan. Eerst gingen Karin, Merel en Anouk nog ziplinen en omdat ik niet mee wilde heb ik lekker bij het water liggen chillen. Na dat de dames terug kwamen hebben we geluncht en mochten we dan met de quads weg. Samen met Karin stapte ik op een quad. Na 10  minuutjes uitleg waren we klaar voor vertrek. Ik vond het eerst wel eng om te doen want ik had natuurlijk nog nooit op een quad gereden. Het eerste stuk was gewoon vlak (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Trip naar Nickerie/Bigi Pan, stage & ik mis thuis

Bericht - 13 oktober 2017 om 01:43 uur

Hallo allemaal ! Fawakka?  

Hier ben ik dan eindelijk weer.

Stage weken nummer 4 en 5 zitten er al weer op. Zoals ik al schreef zit ik nu op de kinderafdeling met de ‘grote’ kinderen. Het is vooral nog steeds rustig op de afdeling. Kinderen komen en gaan, met verschillende klachten. Zo hebben we een kindje met een kuitbeenfractuur gehad, een kindje met hepatitis, kindjes met acute gastro-enteritis en kindjes die voor OK moesten. De eerste week bij de grote kinderen was nog wel redelijk actief, ik heb zelf het opnamegesprek van een kindje mogen doen en er was een acute situatie waarin een babytje een hypo kreeg (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Al weer een maand in Suriname !

Bericht - 04 oktober 2017 om 01:04 uur

Hey allemaal, hier ben ik weer !  

Inmiddels al een maand in Suriname ! De tijd vliegt echt voorbij hier.

In mijn vorige blog schreef ik dat we op onze eerste tour naar Brownsberg & Ston Eiland waren geweest. Afgelopen week hebben zijn we daar rustig van bijgekomen haha. Afgelopen week was voor Karin en mij de laatste week op de zuigelingenafdeling. Het was een drukke week, want er lagen best veel patiëntjes op de zuigelingenafdeling en ook voor school moesten we natuurlijk bezig. Ik zou haast vergeten dat ik hier eigenlijk voor school zit en ook nog verslagen moet maken.   Afgelopen woensdag kwam ik thuis van stage. Meerdere (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 3: Trip naar Brownsberg & Ston Eiland !

Bericht - 24 september 2017 om 22:12 uur

Hallo allemaal, daar ben ik weer !  

Alweer een weekje voorbij in het mooie Suriname. Ik zit hier nu al weer drie weken, time flies! 

Deze week was een leuke, afwisselende week. Maandag tot en met donderdag zijn we natuurlijk naar stage geweest. Er waren na het weekend weer een aantal neonaten ontslagen, maar ook weer bij gekomen. Erg leuk dus om te achterhalen waarom ze allemaal waren opgenomen. We hebben kennisgemaakt met onze stagebegeleider van de zuigelingenafdeling. We hebben ook gelijk een afspraak gemaakt voor het inleveren van onze eerste producttoets. Karin en ik gaan beginnen met producttoets 9, wat gaat over groepscoaching. We gaan onze collega’s een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stage, dolfijnentour, Fort Zeelandia/palmentuin

Bericht - 17 september 2017 om 21:10 uur

Hallo allemaal ! Daar ben ik weer.

Het eerste weekje stage in het St. Vincentiusziekenhuis zit er al weer op !  

Zoals ik in mijn vorige blog schreef lopen Karin en ik nu stage op de kinderafdeling. Maandag werden we om 7 uur verwacht op de kinderafdeling. De kinderafdeling bestaat uit 2 gedeeltes. 1 voor de zuigelingen, en 1 voor de grotere kinderen. Wij begonnen op de afdeling voor de grote kinderen. We hebben kennisgemaakt met de collega’s van de afdeling en hebben een beetje algemene uitleg gehad over wat er zoal gebeurde op die afdeling en waar alles stond. Dat was dan ook vrijwel het enige (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Eerste week Suriname !

Bericht - 11 september 2017 om 02:05 uur

Hallo allemaal ! Fawaka?  

Hier is dan mijn eerste blog vanuit Suriname. Nu ik dit schrijf zit inmiddels onze eerste week er al weer op.   Afgelopen maandag (4 september) kwamen we dus aan hier in Paramaribo. De heenvlucht verliep prima, we werden goed verzorgd door de crew van KLM en dankzij de films die we konden kijken ging de tijd dan nog redelijk snel, hoewel 9 uur vliegen toch niks voor mij is. Toen we het vliegtuig uitstapten werden we overspoeld door de hitte. Ik wist dat het warm zou zijn in Suriname, maar zo warm?! Het was 35 graden op dat moment. Maargoed, we hadden nog (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie