Avatar Hilke Bokdam

Hilke Bokdam

Trip naar Nickerie/Bigi Pan, stage & ik mis thuis

Bericht - 13 oktober 2017 om 01:43 uur

Hallo allemaal ! Fawakka?  

Hier ben ik dan eindelijk weer.

Stage weken nummer 4 en 5 zitten er al weer op. Zoals ik al schreef zit ik nu op de kinderafdeling met de ‘grote’ kinderen. Het is vooral nog steeds rustig op de afdeling. Kinderen komen en gaan, met verschillende klachten. Zo hebben we een kindje met een kuitbeenfractuur gehad, een kindje met hepatitis, kindjes met acute gastro-enteritis en kindjes die voor OK moesten. De eerste week bij de grote kinderen was nog wel redelijk actief, ik heb zelf het opnamegesprek van een kindje mogen doen en er was een acute situatie waarin een babytje een hypo kreeg (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Al weer een maand in Suriname !

Bericht - 04 oktober 2017 om 01:04 uur

Hey allemaal, hier ben ik weer !  

Inmiddels al een maand in Suriname ! De tijd vliegt echt voorbij hier.

In mijn vorige blog schreef ik dat we op onze eerste tour naar Brownsberg & Ston Eiland waren geweest. Afgelopen week hebben zijn we daar rustig van bijgekomen haha. Afgelopen week was voor Karin en mij de laatste week op de zuigelingenafdeling. Het was een drukke week, want er lagen best veel patiëntjes op de zuigelingenafdeling en ook voor school moesten we natuurlijk bezig. Ik zou haast vergeten dat ik hier eigenlijk voor school zit en ook nog verslagen moet maken.   Afgelopen woensdag kwam ik thuis van stage. Meerdere (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Week 3: Trip naar Brownsberg & Ston Eiland !

Bericht - 24 september 2017 om 22:12 uur

Hallo allemaal, daar ben ik weer !  

Alweer een weekje voorbij in het mooie Suriname. Ik zit hier nu al weer drie weken, time flies! 

Deze week was een leuke, afwisselende week. Maandag tot en met donderdag zijn we natuurlijk naar stage geweest. Er waren na het weekend weer een aantal neonaten ontslagen, maar ook weer bij gekomen. Erg leuk dus om te achterhalen waarom ze allemaal waren opgenomen. We hebben kennisgemaakt met onze stagebegeleider van de zuigelingenafdeling. We hebben ook gelijk een afspraak gemaakt voor het inleveren van onze eerste producttoets. Karin en ik gaan beginnen met producttoets 9, wat gaat over groepscoaching. We gaan onze collega’s een (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Stage, dolfijnentour, Fort Zeelandia/palmentuin

Bericht - 17 september 2017 om 21:10 uur

Hallo allemaal ! Daar ben ik weer.

Het eerste weekje stage in het St. Vincentiusziekenhuis zit er al weer op !  

Zoals ik in mijn vorige blog schreef lopen Karin en ik nu stage op de kinderafdeling. Maandag werden we om 7 uur verwacht op de kinderafdeling. De kinderafdeling bestaat uit 2 gedeeltes. 1 voor de zuigelingen, en 1 voor de grotere kinderen. Wij begonnen op de afdeling voor de grote kinderen. We hebben kennisgemaakt met de collega’s van de afdeling en hebben een beetje algemene uitleg gehad over wat er zoal gebeurde op die afdeling en waar alles stond. Dat was dan ook vrijwel het enige (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Eerste week Suriname !

Bericht - 11 september 2017 om 02:05 uur

Hallo allemaal ! Fawaka?  

Hier is dan mijn eerste blog vanuit Suriname. Nu ik dit schrijf zit inmiddels onze eerste week er al weer op.   Afgelopen maandag (4 september) kwamen we dus aan hier in Paramaribo. De heenvlucht verliep prima, we werden goed verzorgd door de crew van KLM en dankzij de films die we konden kijken ging de tijd dan nog redelijk snel, hoewel 9 uur vliegen toch niks voor mij is. Toen we het vliegtuig uitstapten werden we overspoeld door de hitte. Ik wist dat het warm zou zijn in Suriname, maar zo warm?! Het was 35 graden op dat moment. Maargoed, we hadden nog (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie