Avatar Harm Jan Douma

Harm Jan Douma

Dag 30: Lions Head

Bericht - 21 mei 2018 om 11:11 uur

 • Aangezien de voorspelling was dat het bijna de hele dag zou regenen hebben we nog niks concreets op de planning staan. Uiteindelijk valt de voorspelling wel mee. Het is wel erg bewolkt vandaag. Omdat we de meeste dingen in de buurt wel gezien hebben besluiten we om toch maar te gaan hiken. Met de Uber gaan we naar de voet van Lions Head. Samen met Arnoud zet ik de pas er goed in. Zo nu en dan moeten we even op Otto wachten. We belanden al snel tussen de wolken, dus een mooi uitzicht hebben we niet. Na een minuut of 20-30 kunnen we kiezen tussen (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 29: Groot Constantia

Bericht - 21 mei 2018 om 11:09 uur

 • Voor vandaag hebben we eigenlijk niet echt iets voorbereid. Het zou vandaag weer erg warm worden, net als gisteren. We zouden naar Clifton Beach of Bloubergstrand gaan. Het blijft echter een beetje bewolkt en zo warm word het vandaag niet. We wijzigen de plannen en willen dan wel naar Robbeneiland. We komen erachter dat hier tickets voor geboekt moeten worden, en deze zijn al uitverkocht.
 • Uiteindelijk besluiten we om te gaan wijnproeven. Dit willen Otto en Arnoud graag doen. Brian gaat ook mee. Brian is 2 dagen geleden aangekomen in het YMCA, en is ook Nederlands. Met zijn 4en gaan we met de Uber naar Groot Constantia. (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 28: Muizenberg

Bericht - 21 mei 2018 om 11:05 uur

 • Otto heeft vandaag een vrije dag. Arnoud heeft de afgelopen weken sales training gehad bij zijn bedrijf, en moet tussen 10 en 12 een toets maken. Het wordt vandaag ongeveer 27 graden, dus een warme dag. Ik heb vandaag wel gewoon stage. Om 9 uur begin ik, maar erg veel heb ik op dit moment niet te doen. Aangezien ik flexibel ben met mijn uren, neem ik vanmiddag vrij. Na 3 uren op kantoor ga ik om kwart over 12 naar huis. Samen met Arnoud loop ik om 1 uur naar Strubens (een huis met Nederlandse studenten een paar minuten verderop). Vanaf hier pakken we een (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 24-27: Stage

Bericht - 21 mei 2018 om 11:01 uur

 • Deze week weer de hele week stage. Deze week voornamelijk bezig met projectontwikkeling. De tekeningen die we vrijdag hebben gekregen van de projectontwikkelaar gaan we aanpassen. Ik moet een oplossing zoeken voor de duplex-appartementen die getekend zijn. Er zijn teveel 1-slaapkamer appartementen en er moeten een paar 2-slaapkamer appartementen bij. Johan geeft al aan hoe dat eventueel zou kunnen en heeft dit al heel snel geschetst. Ook de kelder en de ground floor moeten aangepast worden. Dit is niet erg handig ingedeeld, waardoor er eigenlijk te weinig parkeerplaatsen zijn. Ik moet me hier mee bezig gaan houden. Op verzoek van mij mailt Johan de ontwikkelaar, zodat wij de (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 23: Open Huis

Bericht - 18 mei 2018 om 12:07 uur

 • Zondag, geen vrije dag voor mij. Om half 1 pikt Andre mij op bij het YMCA. Vandaag geven we een open huis in Bishopscourt. Na een korte stop op kantoor zijn we naar de woning gereden. Woning openen en gereedmaken voor de bezichtiging, en het plaatsen van borden langs de wegen. Om 2 uur begon de bezichtiging. We hebben voor het grootste deel op de stoep zitten te ouwehoeren en te zitten te wachten. Er zijn in totaal een stuk of 6 mensen bij het open huis geweest. Dit waren allemaal mensen uit de straat die niet geïnteresseerd waren in het kopen van de woning, maar (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 22: Kirstenbosch

Bericht - 18 mei 2018 om 12:02 uur

 • Het is weer weekend, Zaterdag. Otto moet helpen bij een sponsordag van zijn franchisevestiging van Just Property. We willen eerst de was wegbrengen. Otto stuurt me vroeg in de ochtend echter een berichtje dat hij zijn was later gaat wegbrengen, zodat hij nog even kan blijven liggen. Ik hoef hierdoor ook niet om 10 voor 9 klaar te staan met mijn was om weg te gaan. Om ongeveer half 10 kom ik van bed en heb ik mij klaargemaakt. Rond een uur of 10 heb ik mijn was naar de laundry gebracht in Observatory, vlakbij de spar. Voor 300 rand heb ik mijn volle voetbaltas daar (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 17-21: Stage

Bericht - 18 mei 2018 om 11:57 uur

 • Het weekend is weer voorbij en de stage begint dus weer. Om een uur of 9 kom ik aan bij Just Property. Na een paar keer op de bel te hebben gedrukt gaat het hek steeds maar niet open. Ik stuur een appje naar een paar van mijn collega’s, maar ik krijg het idee dat de meesten nog in bed liggen. Om 20 voor 10 komt Kari aanrijden, waardoor ik eindelijk naar binnen kan. Er zijn 2 mensen aanwezig op kantoor, maar we komen erachter dat de bel het niet meer doet.

Dag 16: Hout Bay

Bericht - 07 mei 2018 om 15:03 uur

 • In de ochtend eerst rustig uitgeslapen. Rond een uur of 1 heb ik samen met Otto een taxi gepakt naar Hout Bay. Hier kunnen we een boottripje maken naar Seal Island. Onderweg rijden we over rustige wegen tussen de bergen door. We komen onder andere langs Kirstenbosch en township Imizamo Yethu. Onderweg zijn er wegwerkzaamheden en rijdt de Uber Driver nog een keer verkeert, waardoor het een uur of 2 is dat we aankomen. We wilden de boot van 2 uur graag pakken, maar op het moment dat we aan komen lopen bij de pier gooit de boot net de touwen los. De volgende boot gaat (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 15: DHL Stormers

Bericht - 07 mei 2018 om 14:56 uur

 • Vanochtend weer om 9 uur aanwezig in Claremont bij Just Property. Samen met Charlene ga ik een paar bezichtigingen doen. Eerst zijn we naar een pand gereden dichtbij Just Property. Een rustig appartementencomplex waar we meeten met een jong stel. We laten het appartement zien, en ik vind het best een ruim en mooi appartement. Wat ik hier vreemd aan vind, is dat het al 4 maanden te huur staat, voor een prijs van 10.500 Rand. Ter vergelijking, het oude lijk van 2 dagen geleden staat voor 1000 rand meer te huur. De woning waar ik nu ben staat echter in een nettere en duurdere wijk, (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie

Dag 12,13,14: Stage

Bericht - 06 mei 2018 om 23:22 uur

 • Ik houd mijn blog niet altijd meer elke avond bij, maar doe dit eens in de zoveel dagen. Ik heb inmiddels 3 dagen stage gehad, waarbij ik elke dag op kantoor heb gezeten. Verder ben ik meerdere keren mee geweest op bezichtiging. Op woensdag heb ik voor een groot deel met Andre op kantoor omgehangen. Hij is bezig met het bewerken van zijn listing. De foto’s die hij heeft laten maken heeft hij binnengekregen en deze is hij aan het uploaden op Fusion. Verder ben ik mooi met Andre aan het ouwehoeren. Vroeg in de middag vindt hij het alweer prima en gaat hij alweer naar huis. (...)

  Lees verder


  0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3