Avatar FerSen GurSan

FerSen GurSan

Taakverdeling

Vastgezet bericht Bericht - 12 november 2019 om uur

De taakverdeling:
Sena Lina Sancak: bericht 1,2 en opdracht 5 gemaakt. De foto's geupload per thema en van info voorzien.
Feriha Gürler: bericht 3 gemaakt.
ieder heeft bij de eigen opdracht(en) de bronlijsten toegevoegd. Verder hebben we er voor gekozen om in bericht 3, de laatste reis toe te voegen. Wat volgens ons de belangrijkste was.
0 reactiesPlaats een reactie

De belangrijkste reis

Bericht - 16 november 2019 om 09:03 uur

Nieuw land

Na mijn succesvolle reis in 1594 werd ik nog enthousiaster om nog een reis te gaan maken, dus besloot ik twee jaren later op 10 mei 1596 een nieuwe reis te maken.
Samen met Jan Corneliszoon Rijp hadden we de leiding over 2 expeditieschepen. We hadden land ontdekt, die ik Het Nieuwe Land (het huidige Spitsbergen) heb genoemd. Een tijdje later hebben we nog een eiland ontdekt, die ik vervolgens als het Veere eiland (het huidige Bereneiland) heb genoemd.
Jan Corneliszoon Rijp keerde bij Bereneiland terug naar Spitsbergen, om een doorvaart tussen Spitsbergen en Groenland te vinden. Ik Willem Barentsz, vaarde met mijn 17 (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De nieuwe route naar China en Indie

Bericht - 10 november 2019 om 16:53 uur

Een nieuwe route


In de zestiende eeuw ging de vaarweg naar China en Indië om Afrika heen. Deze zuidelijke route was heel lang en ook helemaal in handen van de Spanjaarden en de Portugezen. Zij hadden langs de Afrikaanse kust forten gebouwd om hun schepen te beschermen en die van anderen tegen te houden. Portugal en Spanje verdienden goed aan de verkoop van Indische specerijen op de markten in Europa. Nederlandse kooplieden wilden dat ook wel. Daarom ging ik, Willem Barentsz, op zoek naar een noordelijke route, dus niet om Afrika heen, maar via de noordpool.


Het schip

 

Voor de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Biografie Willem Barentz

Bericht - 10 november 2019 om 14:46 uur

Biografie Willem Barentz 

 

 

Mijn naam werd en wordt op verschillende manieren geschreven. Ik  ondertekende zelf soms met Willem Barentszoon of Willem Barentsoen. En soms ook met Wylhem Barents. 

Ik werd geboren rond het jaar 1550 op Terschelling in het dorpje Formerum. Ik ben getrouwd en heb 5 kinderen. In 1594 werd ik officieel burger (“poorter”) van Amsterdam.  

Ik ben verder een gelovige man en genoot door mijn beroepen en functies veel aanzien. Men omschreef mij als onafhankelijk, zelfstandig en ik dreef vaak nogal mijn zin en soms tot ergernissen van bijvoorbeeld de financiërders van bijvoorbeeld de expedities.  

Van beroep was ik ten eerste (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie