Avatar Femke van der Schoot

Femke van der Schoot

Dag 33+34: de laatste dagen

Bericht - 29 december 2019 om 02:40 uur

Hey, zoals gezegd ben ik gisteren nog naar het strand gegaan en daarna nog even in de zon gelegen. Toen de wind steeds harder ging waaien en zand over me heen begon te blazen, ben ik terug naar het hostel gegaan. S avonds ben ik nog met 4 meiden gaan stappen, dat was een hele leuke afsluitende avond!! Vanmorgen al mijn spullen gepakt en foto's op mn laptop gezet. Hopelijk kan ik me dan een beetje vermaken in het vliegtuig. Nu zit ik in de bus richting het vliegveld. Over een kleine drie uur staat de eerste vlucht naar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 31+32: 2e kerstdag en tour Philip Island

Bericht - 28 december 2019 om 03:53 uur

Aangezien ik tweede kerstdag niet zoveel bijzonders had gedaan, heb ik toen geen stukje geschreven. Ik heb voornamelijk een beetje in de stad rondgelopen en in wat winkeltjes rondgekeken, aangezien op Boxing Day (2e kerstdag in Australië) altijd alles in de aanbieding is. Gisteren had ik een dag tour naar Philip Island. We vertrokken om 12.15 s middags en kwamen exact zo laat s avonds weer terug. De eerste stop was een wildlife park, Maru, waar je wat kangoeroes en wallabies kon voeren en nog meer dieren kon zien. Daarna hebben we nog twee stops bij stranden gehad en (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 30: 1e kerstdag in Melbourne

Bericht - 25 december 2019 om 13:29 uur

Heyhey, allereerst fijne kerst allemaal! Zoals gezegd heb ik de eerste kerstdag grotendeels op het strand doorgebracht. Ik heb vanmorgen nog wel met 2 meisjes in de botanische tuinen van Melbourne rondgelopen. Daarna in het hostel geluncht en toen door naar het strand. Temperatuur lag best hoog: 28 graden. In de zee kwam ik wat jongens tegen en blijkbaar was er een soort meet-up met allerlei mensen die "alleen" kerst zouden vieren. Niemand kende elkaar daar en dus ben ik daar ook maar gezellig bij gaan zitten. Toch niet kerst alleen gevierd dus. 's Avonds ben ik nog een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 28+29: Tweedaagse tour vanuit Melbourne

Bericht - 24 december 2019 om 12:25 uur

Heey, het is momenteel kerstavond, maar na twee lange dagen ga ik toch maar op tijd slapen zo. Ik heb namelijk net een tweedaagse tour achter de rug. Gisteren gingen we naar de Great Ocean Road. De tour groep was behoorlijk groot, zo'n dertig man, en iets minder leuk dan de groep van Tasmanië, maar alsnog wel gezellige mensen erbij. We hebben een aantal stops gemaakt met uitzichten op de zee en verder waren er tijdens de rit zelf ook genoeg uitzichten te zien. Na het avondeten reden we door naar de Grampians. De laatste anderhalfuur heb ik nonstop (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 27: 2e dag in Melbourne

Bericht - 22 december 2019 om 13:21 uur

Dit was opnieuw een lange dag. Ik ben vanmorgen op tijd opgestaan om met de trein naar Seaholme te gaan. Daar heb ik zo'n 10 kilometer langs de kust gelopen. Veel vogels gezien, waaronder ook pelikanen en zwarte zwanen. Na een lekkere pauze op het strand, de trein teruggepakt naar de stad. Daar ben ik nog naar de State Library van Victoria gegaan en in de Fitzroy Gardens rondgelopen. Deze avond ben ik naar st Kilda pier gegaan om de thuiskomst van de pinguïns te kijken. Het duurde even, maar uiteindelijk toch nog een hoop gezien, miss wel 30 (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 25+26: Reis naar Melbourne en 1e dag in Melbourne

Bericht - 21 december 2019 om 22:12 uur

Heehee, ik ben gisteren helemaal vergeten om mijn stukje te schrijven, maar hier is ie dan alsnog, geschreven vanuit mijn bed :p eergisteren heb ik mijn vlucht vanuit Hobart naar Melbourne gehad. s Ochtends nog wat rondgelopen in Hobart en mijn vliegtuig vertrok om half 2 (met opnieuw flinke vertraging). Toen ik het vliegtuig uitstapte, was er een waas van hitte, want het was maar liefst 44 graden in Melbourne en in de zon was het onmogelijk uit te houden. Snel naar het hostel gegaan voor wat airco, daar kwam ik rond half 5 aan. Ik ben niet meer (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 24: 6e dag in Tasmanië

Bericht - 19 december 2019 om 12:47 uur

Het laatste dagje Tasmanië zit erop helaas. De tour was ontzettend tof, misschien wel het beste van wat ik tot nu toe in Australië heb gedaan. Zoveel natuur gezien en zoveel dieren. Vandaag zijn we nog naar een eiland gegaan: Maria Island. Ze noemen het ook wel de Ark van Noach. Het is beschermd natuurgebied met kangoeroes, wallabies, wombats, Tasmanian devils en nog veel meer. Het was heel leuk en opnieuw heel mooi weer. Er waren ook stranden met wit zand en helder blauwe zee en oranje "vuurrotsen" aan de rand, prachtig. Het was echt heel vet deze week (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 23: 5e dag in Tasmanië

Bericht - 18 december 2019 om 12:57 uur

De reis gaat snel zeg, nog maar één dagje Tasmanië te gaan :( maar vandaag was (ja opnieuw) een super dagje. We hebben met 6 mensen van de tour en de tourgids een berg beklimmen, Mount Amos. Het was een heftige klim, deels ook echt rock beklimmen. Het was in het begin nogal mistig. Het mocht niet regenen voor deze wandeling en teveel hitte en zon was ook niet goed. In dat opzicht was het weer perfect. Prima voor een hemdje en een kort broekje, maar niet te warm. Toen we op de top stonden, klaarde de lucht langzaam (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 22: 4e dag in Tasmanië

Bericht - 17 december 2019 om 13:29 uur

Het is alweer laat, maar hier is mijn verhaaltje nog voor het slapen gaan :) vanochtend zijn we iets eerder vertrokken dan normaal. In plaats van een autorit, begonnen we met een wandeling van zo'n 40 minuten aan de rand van de stad langs een rivier. Daar kwamen we een hele hoop wallabies en pademelons tegen. Het was heel schattig om te zien en het waren er ook echt veel. Daarna hebben we zo'n 2.5 uur gereden en hebben we nog een wandeling van zo'n driekwartier gemaakt. Dit was naar een uitzichtpunt van 360 graden. Supermooi!! Het weer is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 21: 3e dag in Tasmanië

Bericht - 16 december 2019 om 13:29 uur

Vandaag was echt een topdag! We zijn met de bus naar de Cradle Mountains gereden. Flinke reis, maar mooie landschappen. Daar aangekomen is de groep opgesplitst in een deel dat de vlakke route rondom een meer ging lopen en een deel wat naar de top ging via een steile klim. Ik heb natuurlijk voor dat laatste gekozen en dat was fantastisch. De uitzichten waren perfect, veel blauwe lucht, heldere meren en hoge bergen om ons heen. Op de top hebben we ons zelfs even vermaakt in de sneeuw. Fris was het wel, maar door het klimmen was het warm (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3