Avatar Femke van der Schoot

Femke van der Schoot

Momenteel is femkeinaustralie bezig met de reis Rondreis Australië. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van femkeinaustralie

Blijf op de hoogte van de reisblog van femkeinaustralie door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Dag 17: 5e dag in Sydney

Bericht - 12 december 2019 om 10:01 uur

Ik ben gisterenavond gezellig mee uit geweest en vanmorgen iets langer in bed blijven liggen. Aangezien het een beetje lastig was om iets te verzinnen om te doen, ben ik naar de gratis Sydney tour gegaan. Hierbij loop je door de hele stad met een locale gids die alles weet. Ik was overal al wel langs gelopen, maar nu weet ik ook het een en ander over de geschiedenis en wat andere leuke feitjes en verhalen. Rond 1uur was die afgelopen en ben ik nog naar wat musea gegaan. Enige nadeel: ik heb het vrij snel ook weer gehad (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 16: 4e dag in Sydney

Bericht - 11 december 2019 om 09:09 uur

Vandaag weer een nieuwe dag in Sydney met gelukkig wel weer uitzicht vandaag. Wel direct een stuk koeler, maar allang fijn dat de rook ver weg was. Ik ben naar het wildlife park in Sydney geweest, wat weer ontzettend leuk was. Veel dieren gezien en ook een aantal mogen vasthouden en / of voeren. Zo heb ik een "stingy leaf insect" vastgehouden en lorikeets en een cassowary gevoerd. Dat laatste was heel bijzonder en tof. Aangezien het zicht vandaag goed was, ben ik ook nog naar de Sydney Tower Eye geweest voor een 360 graden uitzicht over de stad. Dat (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 15: 3e dag in Sydney

Bericht - 10 december 2019 om 10:43 uur

Ik zit alweer op de helft van mijn tijd in Sydney. Nog 2,5e dag te gaan tot mijn vliegreis naar Tasmanië. Aangezien er vandaag 36 graden en rook voorspeld was, ben ik naar Watsons Bay gegaan en daarna de coastal walk van Bondi Beach naar Coogee Beach gelopen. Het waren mooie tochten, maar de rook was dusdanig erg dus er vrij weinig uitzichten waren. Het werd later wel ietsje beter, maar alles bleef wazig. De zon was ook al vrij vroeg achter de rookwolken, waardoor de wind erg fris werd. Rond half 6 was ik weer in het hostel. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 14: 2e dag in Sydney

Bericht - 09 december 2019 om 09:03 uur

En toen zat dag 2 in Sydney er alweer op. Vanmorgen ben ik naar Sea life gegaan en een hoop vissen, haaien, kwallen en pinguïns gezien. Na een paar uurtjes had ik het wel weer gezien en ben ik wat parken gaan verkennen. In totaal zo'n 15 kilometer gelopen uiteindelijk. Verder valt er niet superveel te vertellen over vandaag. Het weer is er in ieder geval beter op geworden en de rook wordt langzaam maar zeker minder. Dat was het weer voor vandaag, tot morgen!

0 reactiesPlaats een reactie

Dag 13: 1e dag in Sydney

Bericht - 08 december 2019 om 12:06 uur

Daar zijn we weer! Vanmorgen lekker op tijd de trein van Katoomba terug naar Sydney genomen. Rond 11 uur was ik in het hostel en om half 12 alweer op pad. Ik heb eerst de veerboot naar Manly genomen. Daar heb ik vooral wat rondgewandeld en genoten van de rust in de parken. Aan de stranden was het super druk namelijk. Om half 6 heb ik de laatste veerboot weer terug genomen en na een snel hapje eten heb ik rond het Sydney Opera House gelopen. Hij is toch wel erg indrukwekkend en groot. Vervolgens ben ik ook over (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11+12: Blue Mountains tour en walking track

Bericht - 07 december 2019 om 09:45 uur

Heyy, gisteren door een lange dag helemaal vergeten een stukje te schrijven, maar hier is ie dan alsnog. De tour van gisteren startte om 9 uur 's ochtends. In de ochtend gingen we abseilen. Eerst drie keer van niet al te hoge rotsen, daarna van de grote. De gids was superleuk en wist heel erg veel. De uitzichten die we hadden waren echt mega vet. In de achtergrond kon je nog wel de branden en rookpluimen heel goed zien. Een deel van de groep had alleen abseilen gekozen, dus in de middag waren we nog maar met zn voeren over, inclusief (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 10: Blue Mountains

Bericht - 05 december 2019 om 12:18 uur

Vandaag de eerste dag in de Blue Mountains gehad. Ik was er rond half 11 en na het draaien van een was kon ik rond 12 uur vertrekken. Eerst naar de drie zusters geweest, een icoon van de BM. Het uitzicht was prachtig, al waren er wel meerdere rookpluimen te zien die het een beetje verpestten. Wel heel mooi weer en strakblauwe lucht verder. Wat erg jammer was, was dat het hele gebied waar ik zit nu dicht is door bosbranden. Daardoor moest ik met de bus naar een ander dorp verderop, maar het was al erg laat toen ik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 9: fietsen in Newcastle

Bericht - 04 december 2019 om 08:14 uur

Hey hoi! De tweede dag in Newcastle zit er alweer op. Vandaag hebben we met z'n drieën fietsen gehuurd en hebben we de hele stad op de fiets gezien. Er was een route die ons langs een hoop historische punten leidde, te beginnen bij Fort Scratchly. De dag begon erg mooi met blauwe lucht, wel behoorlijk warm. Maar net als gisteren begon het in de middag helemaal dicht te trekken door rook van de bosbranden. Het was deze keer nog veel erger: de lucht werd geel, de stad volledig vervaagd en een vieze brandlucht. Het plan is om dadelijk nog zonsondergang (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8: Blackbutt Reserve and Nobby's Beach in Newcastle

Bericht - 03 december 2019 om 10:03 uur

Heey, De tweede week is begonnen en na gisterenavond laat aangekomen te zijn in het hostel, heb ik vandaag al een deel van Newcastle gezien. Het hostel is ontzettend netjes en schoon, heel fijn! Linde en Martien zitten in een ander hostel, maar we zijn nog wel samen naar het Blackbutt reserve gegaan. Dat is een natuurgebied met een klein wildlife exhibit. Daar hebben we wat rondgekeken en gewandeld. Opnieuw ook veel flying foxes gezien, zo leuk! Daarna via het hostel terug naar de kust en daar naar de vuurtoren en op de pier gelopen. Mooie uitzichten al. Qua bosbranden iets (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7: Coastal Walk Port Macquarie

Bericht - 02 december 2019 om 08:48 uur

En toen was er alweer een week voorbij... Ik kan me niet voorstellen dat ik een week geleden nog in mijn kamer in Brisbane zat, zo snel gaat dit.. Gisterenavond zijn we na een potje poolen nog met een aantal mensen naar het strand gelopen en daar de rest van de avond gechillt. Vanmorgen weer een lekker pancake-ontbijt gehad en daarna vertrokken voor de coastal walk hier in Port Macquarie samen met Linde en Martien weer. In totaal was de route zo'n 8 kilometer en weer veel mooie uitzichten op de stranden en zee gezien. Ook twee grote wilde goanna's (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2