Avatar Chaim van Rens

Chaim van Rens

Alles is eindig

Bericht - 27 april 2018 om 21:35 uur

Ik ben thuis aangekomen, de tas is uitgepakt en de was draait al. Vandaag was puur gereserveerd voor het reizen. Als je je eenmaal ingesteld hebt op naar huis gaan dan wil je er ook snel naar toe. Althans, zo denk ik er over. Maar de reis verliep, gevoelswijs, vlot. We konden in Deventer zelfs een trein eerder halen dan gepland waardoor we 25 minuten eerder in Nijmegen waren. Heb van alles studenten goed afscheid kunnen nemen en al is de reis voorbij, ik heb er weer prachtige herinneringen bij. Van de mooie plekken in Berlijn, het kennismaken met Daan en Annalie maar vooral de goede sfeer die (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Maria

Bericht - 27 april 2018 om 20:59 uur

Dit was alweer de laatste gehele dag die we in Berlijn verbleven. De studenten mochten een uurtje langer blijven liggen om vervolgens een grote schoonmaak van het appartement te houden. Het ging in razend tempo, nou ja het schoonmaken dan. Opstaan was voor enkelen wat lastiger. Nadien hielden we samen met Annalie en Daan een evaluatie.

Hoe waren deze weken jouw bevallen Maria?

Vond het erg leuk maar ik ben wel blij om terug te gaan. Mis mijn familie, vriend en hond. Gelukkig komt mijn moeder me ophalen.

De studenten waren overwegend positief over de reis. Een enkeling vond dat er af en toe te veel verteld werd, een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Maher

Bericht - 27 april 2018 om 20:54 uur

Na even rustig ontbeten te hebben ging de gehele groep op weg naar het KaDeWe, een groot warenhuis dat voor de val van de muur pronkte met alle artikelen uit het rijkere ‘Westen’. Wij gingen naar de bovenste verdieping om te gaan neuzen bij de vele horeca artikelen met daarbij een kleine uitdaging. Vind het duurste artikel en maak er een foto van. Wat was het duurste dat jij vond Maher?

Duurste was een fles whisky van 23.000 veel geld voor een klein flesje. Maar ze verkopen er wel echt bijna alles.

Je moet het er maar voor over hebben. Daarna gingen we naar het Techniek Museum.

Echt groot meneer, hadden (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Abdulatief

Bericht - 27 april 2018 om 08:06 uur

Vandaag begon met een plek waar eigenlijk maar weinig toeristen komen, namelijk een industrieterrein. Zelfs googlemaps had er moeite mee. We zijn namelijk naar een industriële biologische bakkerij geweest, Markisches Landbrot. Daar kregen we uitleg over de filosofie van het bedrijf, een rondleiding en kregen we een heerlijke lunch van de daar versgebakken broden. Abdulatief had het er in elk geval naar zijn zin.

Heel leuk want er zijn veel soorten brood, mooi dat alles biologisch is. Was ook erg lekker en gezond brood.

Met de magen vol en meerdere broden in de rugzak, alles wat over was mocht mee, liepen wij terug naar de U-bahn halte. We zouden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ediz

Bericht - 24 april 2018 om 18:41 uur

Nu hoorde wij dat het in Nederland al volop aan het regenen was, in Berlijn hadden wij meer geluk. Al waren er in de ochtend wat spetters, de middag en avond waren weer heerlijk warm. We zijn na een stevig ontbijt, sommige studenten bakken bijna dagelijks eieren voor ons, op pad gegaan met Daan om door Annalie opgewacht te worden in de wijk Kreuzberg. Daar gingen we een hele tocht maken langs graffiti kunstwerken om inspiratie op te doen voor een workshop in de middag.

De muur was echt creatief, heb denk ik van bijna alle kunstwerken foto’s gemaakt. Was erg vet. Ging ook nog over rijke mensen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Thomas

Bericht - 24 april 2018 om 17:37 uur

Om 12:00 werd Thomas wakker geschud door Daan om mee te gaan naar Mauerpark. Daan had toestemming gekregen, zo lang er maar koffie klaar stond. Broodnodig want de nachtrust was kort voor Thomas. Een groepje studenten is uitgegaan en naar tweetal clubs geweest, Ava en de Matrix. Vooral de Matrix was goed bevallen met vier zalen die allerlei verschillende stijlen spelen.

Zulke clubs vind je echt niet in Nijmegen.

Het was zo gezellig dat het al licht begon te worden eer ze in bed lagen. Gelukkig weet Thomas hoe het werkt met metro’s dus zijn ze snel thuisgekomen. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Yara

Bericht - 23 april 2018 om 17:15 uur

De zaterdag was er een van ontspanning voor de studenten en wisseling voor de docenten. Studenten kregen de keuze om overdag naar park Tempelhof te gaan maar kozen er allemaal voor om hun eigen plan te trekken. Zo ook Yara, zij is op pad gegaan met een paar Syrische vriendinnen die toevallig in Berlijn wonen. Het was een prachtige kans om bij te kletsen. Echter na een glaasje gin, bleek het bijkletsen wat lastiger.

Als ik wat gedronken heb dan kan ik een stuk gemakkelijker Nederlands of Engels spreken maar word Arabisch juist weer lastiger. Gelukkig kunnen de anderen ook Engels, anders had ik een probleem gehad.

Misschien moet (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Zamzam

Bericht - 21 april 2018 om 12:09 uur

Als er iemand als moeder van de groep aan te wijzen is dan is het wel Zamzam, ze helpt iedereen, is geïnteresseerd in anderen maar wijst mensen ook op zaken als ze het ergens niet mee eens is. Heerlijk om dat te zien. Ze is ontzettend actief, doet aan fitness, hiphop, karate en werkt bij de Waaagh. Maar het liefst leert ze nieuwe mensen en andere landen kennen. Haar droomberoep is dan ook om internationaal journaliste te worden.

Is een lange weg meneer, maar kan toch wel?

Bij Zamzam heb ik er meer dan genoeg vertrouwen in dat dit moet lukken. Ze weet dat het niet makkelijk (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Abdifatah

Bericht - 21 april 2018 om 12:06 uur

Aan het begin van het studiejaar was de insteek van onze reis dat wij met een groep Entree horeca studenten naar Berlijn zouden gaan. Maar in de periode naar de reis zelf bleek dat wij niet genoeg (geschikte) horeca studenten konden vinden om mee te gaan dus wierpen wij onze netten wat breder uit. Er kwamen plekken vrij voor Entree verkoop studenten. Uiteindelijk zijn het er drie geworden waarvan ik aan het einde van deze dag aan Abdifatah vroeg waarom hij niet voor horeca heeft gekozen. Hij werkt namelijk bij de KFC, kookt thuis vaak voor zijn familie en hij had vandaag ontzettend veel plezier in het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Amjad

Bericht - 19 april 2018 om 08:54 uur

Vandaag was het echt een dag met prachtig weer, insmeren was nodig en we zijn voor de Duitse les naar een park gegaan om te genieten van het lekkere weer. Na de les was er nog even vrije tijd en daar werd gelijk gebruik van gemaakt via de nabijgelegen schommels en andere speeltoestellen. Ook was er een tweetal dames bezig met tafeltennis. Amjad en een paar andere heren wilde eigenlijk ook wel spelen maar vonden het nog lastig om dit te vragen, dus heb ik dit maar voor ze gedaan.

In Syrië heb ik veel tafeltennis gedaan en het blijft leuk, voor Sport op Maat het ik (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2