Avatar Chaim van Rens

Chaim van Rens

Zamzam

Bericht - 21 april 2018 om 12:09 uur

Als er iemand als moeder van de groep aan te wijzen is dan is het wel Zamzam, ze helpt iedereen, is geïnteresseerd in anderen maar wijst mensen ook op zaken als ze het ergens niet mee eens is. Heerlijk om dat te zien. Ze is ontzettend actief, doet aan fitness, hiphop, karate en werkt bij de Waaagh. Maar het liefst leert ze nieuwe mensen en andere landen kennen. Haar droomberoep is dan ook om internationaal journaliste te worden.

Is een lange weg meneer, maar kan toch wel?

Bij Zamzam heb ik er meer dan genoeg vertrouwen in dat dit moet lukken. Ze weet dat het niet makkelijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Abdifatah

Bericht - 21 april 2018 om 12:06 uur

Aan het begin van het studiejaar was de insteek van onze reis dat wij met een groep Entree horeca studenten naar Berlijn zouden gaan. Maar in de periode naar de reis zelf bleek dat wij niet genoeg (geschikte) horeca studenten konden vinden om mee te gaan dus wierpen wij onze netten wat breder uit. Er kwamen plekken vrij voor Entree verkoop studenten. Uiteindelijk zijn het er drie geworden waarvan ik aan het einde van deze dag aan Abdifatah vroeg waarom hij niet voor horeca heeft gekozen. Hij werkt namelijk bij de KFC, kookt thuis vaak voor zijn familie en hij had vandaag ontzettend veel plezier in het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Amjad

Bericht - 19 april 2018 om 08:54 uur

Vandaag was het echt een dag met prachtig weer, insmeren was nodig en we zijn voor de Duitse les naar een park gegaan om te genieten van het lekkere weer. Na de les was er nog even vrije tijd en daar werd gelijk gebruik van gemaakt via de nabijgelegen schommels en andere speeltoestellen. Ook was er een tweetal dames bezig met tafeltennis. Amjad en een paar andere heren wilde eigenlijk ook wel spelen maar vonden het nog lastig om dit te vragen, dus heb ik dit maar voor ze gedaan.

In Syrië heb ik veel tafeltennis gedaan en het blijft leuk, voor Sport op Maat het ik (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Mohammed

Bericht - 18 april 2018 om 09:47 uur

Reizen is leuker met mensen waarvan je houdt, deze jongens zijn als mijn broers.

Mohammed heeft het over zijn kamergenoten waar hij het goed mee kan vinden. Samen Berlijn verkennen, skateboarden, koken en slapen. Hij is er met zijn twee broertjes en een zusje wel aan gewend om een huishouden te moeten delen. Het samen slapen op een kamer is voor hem dus geen probleem. Je had in de pubertijd mijn zus(je) en ik eens twee weken op een kamer moeten laten slapen. Er was er misschien maar eentje levend uitgekomen.

Nu is Mohammed, of Mo voor de rest van de groep, een student die ook echt (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Tessa

Bericht - 17 april 2018 om 00:39 uur

Vandaag werd Tessa’s voorliefde voor de tweede wereldoorlog enorm geprikkeld. Ze heeft er legio boeken van die ze vaak op boekenmarkten koopt of cadeau krijgt van haar moeder en broertje. Later zou ze het liefst ook het leger in gaan. Als kok bij marine, ze heeft er al een heel plan voor hoe ze dit wil bereiken. Terwijl ik deze blog schrijf zit ik al te bedenken welke boeken in mijn boekenkast misschien interessant voor haar kunnen zijn om een keer te lenen.

Wij gingen namelijk een wandeling maken door Mitte Berlijn. Een stukje centrum met allerlei historische ‘hotspots’ zoals het Holocaustmonument, de Hitlerbunker en de Brandenburger (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Van duivelse dillema's tot reddende engels

Bericht - 16 april 2018 om 08:31 uur

Als docent zijn er momenten dat je rust moet uitstralen maar je hersenen ondertussen als en dolleman een oplossing moeten verzinnen. Echter, je kunt nooit alles oplossen en op de dag van vertrek had ik een dergelijk probleem. De ochtend begon goed, ik was ruim op tijd aanwezig en de weersvooruitzichten voor Berlijn waren goed. Er waren geen momenten waarop ik dacht, shit ik ben de treintickets vergeten of ik heb de kat twee weken opgesloten zonder eten en drinken. Niet dat ik een kat heb, maar even voor de beeldvorming.

Op het station in Nijmegen kwam de ene naar de andere student binnendruppelen, soms alleen anderen weer (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie