Avatar Chaim van Rens

Chaim van Rens

Momenteel is entree bezig met de reis Studiereis Entree Berlijn 2018-2019. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van entree

Blijf op de hoogte van de reisblog van entree door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Zonder naam 18-04-2019

Bericht - 19 april 2019 om 09:27 uur

Het onderstaande persoonlijke verhaal is heftig, maar geeft weer dat ellende die voor ons geschiedenis is (en hopelijk zo blijft) voor sommige van mijn studenten onderdeel is van hun leven. Het raakte me flink en ik ben met een collega in overleg gegaan hoe we dit stuk aanpakken. We hebben samen met de student besloten dit verhaal wel te plaatsen maar dan zonder vermelding van de naam van deze student.

Na onze les Duits is het nabijgelegen park gingen we vandaag naar een deel van de voormalige Berlijnse muur. Daar vertelde Dennis, aan de hand van kaarten en fysieke stukken muur, over de bouw van de muur (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Elisa 17-04-2019

Bericht - 18 april 2019 om 20:44 uur

Soms heb je een student en dan denk je, wat een wijsheid, volgens mij heb ik er jaren extra voor nodig gehad eer ik daar was. Dit gevoel heb ik de laatste dagen bij Elisa, zij weet zich prachtig uit te drukken en vandaag was daar een mooi voorbeeld van. Wij begonnen wederom met een les Duits, maar in plaats van losse woorden gingen we al over op kleine zinnen die je kunt inzetten om iemand te leren kennen.

Nu heb ik geen ervaring met Duits dus de zinnen waren moeilijk om uit te spreken. Maar het was wel leuk om zo te doen. Het was ook lekker (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Bart 16-04-2019

Bericht - 17 april 2019 om 19:20 uur

Als je in een ander land bent dan is de taal spreken iets wat het leven een heel stuk makkelijker maakt. Zo ook in Duitsland, de taal lijkt wel op Nederlands maar met alleen kennis van de Nederlandse taal red je het niet. Dus beginnen wij in de ochtenden met een lesje Duitse taal. Nu wist ik dat Bart al wat Duitse woorden kenden dus ik vroeg hem of hij wel iets nieuws had geleerd.

Ja zeker, er zaten woorden bij die ik nog niet kende. Bijvoorbeeld einkaufen en küchen. Maar als ik iets niet weet dan is Google Translate altijd nog makkelijk.

Na de Duitse les (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Matijn 15-04-2019

Bericht - 16 april 2019 om 16:05 uur

Soms geniet je echt van een student omdat je er de streken van jezelf in herkend. Zo ook bij Matijn, zijn grappen (en de frequentie er van) vind ik heerlijk en ik spits dan ook vaak mijn oren als hij in de buurt is.

Ik ben net in Amerika geweest Chaim!
OH? Hoe heb jij dat zo snel gedaan? Daar staat de ambassade, ik heb mijn hand op het gras voorbij het hek gelegd (met een grote grijns op het gezicht).


Matijn is al een keer eerder in Berlijn geweest en meerdere plekken van de rondleiding waren hem dan ook al bekend. De Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Hartelijke groeten en vertrouwen

Bericht - 15 april 2019 om 10:43 uur

Collega’s moet je op kunnen vertrouwen en als je dit bij ons vak niet kunt dan is dat volgens mij binnen no time zichtbaar. Dit is alweer het vierde jaar dat ik met een groep Entree studenten naar Berlijnreis en al is elk jaar anders, dit jaar moest ik meer vertrouwen hebben in de wijsheid van mijn Entree collega’s dan andere jaren. Het is namelijk zo dat er vanuit alle Entree klassen studenten mee mochten gaan en het aan de individuele SLB’ers van een klas was om (soms samen met collega’s) te bepalen welke studenten in aanmerking kwamen.
Sommige studenten was ik al mee bekend, omdat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Alles is eindig

Bericht - 27 april 2018 om 21:35 uur

Ik ben thuis aangekomen, de tas is uitgepakt en de was draait al. Vandaag was puur gereserveerd voor het reizen. Als je je eenmaal ingesteld hebt op naar huis gaan dan wil je er ook snel naar toe. Althans, zo denk ik er over. Maar de reis verliep, gevoelswijs, vlot. We konden in Deventer zelfs een trein eerder halen dan gepland waardoor we 25 minuten eerder in Nijmegen waren. Heb van alles studenten goed afscheid kunnen nemen en al is de reis voorbij, ik heb er weer prachtige herinneringen bij. Van de mooie plekken in Berlijn, het kennismaken met Daan en Annalie maar vooral de goede sfeer die (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Maria

Bericht - 27 april 2018 om 20:59 uur

Dit was alweer de laatste gehele dag die we in Berlijn verbleven. De studenten mochten een uurtje langer blijven liggen om vervolgens een grote schoonmaak van het appartement te houden. Het ging in razend tempo, nou ja het schoonmaken dan. Opstaan was voor enkelen wat lastiger. Nadien hielden we samen met Annalie en Daan een evaluatie.

Hoe waren deze weken jouw bevallen Maria?

Vond het erg leuk maar ik ben wel blij om terug te gaan. Mis mijn familie, vriend en hond. Gelukkig komt mijn moeder me ophalen.

De studenten waren overwegend positief over de reis. Een enkeling vond dat er af en toe te veel verteld werd, een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Maher

Bericht - 27 april 2018 om 20:54 uur

Na even rustig ontbeten te hebben ging de gehele groep op weg naar het KaDeWe, een groot warenhuis dat voor de val van de muur pronkte met alle artikelen uit het rijkere ‘Westen’. Wij gingen naar de bovenste verdieping om te gaan neuzen bij de vele horeca artikelen met daarbij een kleine uitdaging. Vind het duurste artikel en maak er een foto van. Wat was het duurste dat jij vond Maher?

Duurste was een fles whisky van 23.000 veel geld voor een klein flesje. Maar ze verkopen er wel echt bijna alles.

Je moet het er maar voor over hebben. Daarna gingen we naar het Techniek Museum.

Echt groot meneer, hadden (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Abdulatief

Bericht - 27 april 2018 om 08:06 uur

Vandaag begon met een plek waar eigenlijk maar weinig toeristen komen, namelijk een industrieterrein. Zelfs googlemaps had er moeite mee. We zijn namelijk naar een industriële biologische bakkerij geweest, Markisches Landbrot. Daar kregen we uitleg over de filosofie van het bedrijf, een rondleiding en kregen we een heerlijke lunch van de daar versgebakken broden. Abdulatief had het er in elk geval naar zijn zin.

Heel leuk want er zijn veel soorten brood, mooi dat alles biologisch is. Was ook erg lekker en gezond brood.

Met de magen vol en meerdere broden in de rugzak, alles wat over was mocht mee, liepen wij terug naar de U-bahn halte. We zouden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ediz

Bericht - 24 april 2018 om 18:41 uur

Nu hoorde wij dat het in Nederland al volop aan het regenen was, in Berlijn hadden wij meer geluk. Al waren er in de ochtend wat spetters, de middag en avond waren weer heerlijk warm. We zijn na een stevig ontbijt, sommige studenten bakken bijna dagelijks eieren voor ons, op pad gegaan met Daan om door Annalie opgewacht te worden in de wijk Kreuzberg. Daar gingen we een hele tocht maken langs graffiti kunstwerken om inspiratie op te doen voor een workshop in de middag.

De muur was echt creatief, heb denk ik van bijna alle kunstwerken foto’s gemaakt. Was erg vet. Ging ook nog over rijke mensen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2