Avatar Elisa Kamper

Elisa Kamper

Goodbye Gambia...

Bericht - 09 december 2017 om 22:21 uur

Maandag hebben we weer een drukke dag in het ziekenhuis gehad. De dressings zoals gewoonlijk en nog wat hand en span diensten her en der. Weer veel grote wonden gezien en verzorgd en weer de nodige frustraties gehad. Een vrouw had een ongeluk gehad in de tuin, waarbij er iets op haar been is gevallen. Heel vaag allemaal, maar dit was van t weekend gehecht door een verpleegkundige. Helaas gebeurt hechten hier verre van steriel en de wond wordt vaak amper schoongemaakt. Met als gevolg een grote ontsteking onder de hechtingen.... Zo goed mogelijk schoongemaakt en de volgende dag (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Abaraka - dankjewel!

Bericht - 03 december 2017 om 21:23 uur

Jaja nog twee weken en dan is het weer gewoon Ineke en Elisa... Voor degenen die het nog niet wisten, we hebben hier Gambiaanse namen gekregen. Nu gebruiken we die niet heel veel, alleen als het ons uitkomt en de zoveelste kerel onze naam wilt weten ;). Jafatoe (Ineke) en Kaddy (Elisa) gaan weer bijna naar huis! Nog een warme blog (het is nog steeds warm hier...) van de laatste dagen..  weer veel meegemaakt. 

Dinsdag weer een ochtendje in het ziekenhuis bezig geweest. Er is inmiddels ook een andere vrijwilliger vanuit een project hier in Gunjur. Een dame van 18 (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Niks niet doman doman!

Bericht - 27 november 2017 om 19:39 uur

 Vrijdag hebben we een heerlijk luie dag gehad op de boot. Het leuke is dat je hier een privé gids hebt, dus ook een privé boot! Met z’n tweeën en de gids de boot op om daarna over de rivier Gambia te varen. Enorm mooi natuurgebied met veel vogels, vissen en oesters. Bijzonder! Na een stukje gevaren te hebben zijn we op een groter stuk voor anker gegaan om daar te gaan vissen. Nou Ineke en Elisa met een hengel; zie je het al voor je? Na een paar keer elkaar bijna aan de haak geslagen te hebben, kregen (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Doman doman - Rustig aan

Bericht - 23 november 2017 om 15:47 uur

Alweer ruim een week terug wat van me laten horen. Maar we leven nog hoor! Na Jappineh zijn we allebei ziek geworden van de weersverandering. Ja je leest t goed, de weersverandering. Maarliefst van 35 naar 32 graden ofzo en we worden ziek. Iedereen hier voorspelde het al maar wij lachten ze uit en nu lachen ze ons uit... Dus de rest van de week hebben we rustig aan gedaan; beetje koken, rommelen, patiënten op de compound geholpen en naar het strand. Vrijdags zijn we naar Senegambia gegaan; weer naar Kasumai...

Zaterdag zouden we een event voor weeskinderen hebben, dus (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Njusulata le! - I’m happy!

Bericht - 14 november 2017 om 20:49 uur

 Leuk he die titels? Mijn Mandinka is zo goed! Heb echt een talenknobbel. Nou vergeet t maar; verder dan hoi en hoe gaat het, kom ik niet. Maar zon boekje (Engels-Mandinka) is erg handig! Dus weer wat geleerd; Njusulata le! 
Veel tijd voor mn blog heb ik de laatste dagen niet. We hebben iets te hard geroepen dat we ons verveelden. Dus een beetje laat, maar weer een verslagje van afgelopen week :)

Vorige week vrijdag hebben we nog even afgesloten met een Gambiaans reggae feestje. Was enorm gezellig en weer typisch Gambiaans. De dj zou om 00:00 komen, en kwam (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Cortenante? - Tenante! (Hoe gaat het? -Goed!

Bericht - 03 november 2017 om 19:54 uur

Het gaat toch best snel! Alweer bijna vier weken verder en nog vijf te gaan. De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen doordat we die dagen helemaal volgepland hadden en nu is het aardig wat rustiger geworden, dit is best even schakelen en er zijn dan ook zeker mid(dagen) dat we ons stierlijk vervelen... Maar de komende tijd kunnen we weer wat meer dingen doen en gaan ook wat leuke excursies doen! Maar eerst weer een overzichtje van de afgelopen week....

Afgelopen maandag hebben we weer in het ziekenhuis gewerkt, Ineke heeft op de labor ward gestaan en ik bij (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Georganiseerde chaos

Bericht - 29 oktober 2017 om 17:37 uur

Zowaar wat meer tijd om aan mijn blog te werken! De wonderen zijn de wereld nog niet uit... ;) Vandaag, zondag, zijn we naar de kerk geweest waar we weer hartelijk onthaald werden. Eerlijk gezegd kon ik mijn ogen moeilijk openhouden vandaag, want het was afgelopen nacht erg warm en zelf de ventilator mocht niet baten. De kerkdiensten hier gaan er heel anders aan toe. Het is een katholieke kerk hier en een liturgie (laat staan een beamer 😂) kennen ze hier niet. Er is nog veel respons vanuit de gemeente wanneer de pastor wat zegt, als antwoord op (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Salam maleikum!

Bericht - 24 oktober 2017 om 20:42 uur

Ja we leven nog hoor! De afgelopen dagen hebben we weer enorm veel meegemaakt, gezien en gedaan... Door de enorme warmte (warmer dan normaal in deze tijd) hebben we al onze energie nodig om onze taken te doen en zijn dan ook gesloopt als we een paar uur in het ziekenhuis bezig zijn geweest. Maar weer even en update van de Gambiaanse kant!  

Zaterdag de 14e zijn we naar het health centre geweest om een start te maken met het uitzoeken van de medicijnen. Alles lag door elkaar en nog een groot deel in de dozen. We zijn hier enorm (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Alle indrukken

Bericht - 13 oktober 2017 om 20:08 uur

En dat zijn er nogal wat... Een lange blog vandaag maar er is ook heel wat gebeurd...

Dinsdag 10-10 
Vandaag was het gelijk een drukke dag, naar de fayunka school geweest om de waterput te bezichtigen. Hier zie je weer dat stromend water niet zo vanzelfsprekend is, nog veel vrouwen halen het water met een emmer uit een diepe put. De headmaster Dembo heeft ons alles vertelt over de lessen die hij geeft en hoe het schoolsysteem daar in elkaar zit. 

Hierna zijn we naar zijn huis gegaan want hij had een dochtertje gekregen, dus even op kraambezoek. We hadden een doos (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Welcome to the Gambia!

Bericht - 11 oktober 2017 om 21:20 uur

En of het een welkom is! Wat een drukke twee dagen hebben we al achter de rug. Veel gezien veel meegemaakt en al helemaal veel mensen ontmoet. De mensen hier zijn enorm vriendelijk. Iedereen kijkt op als we langs komen lopen... maar ja wat wil je, vijf blanken die druipend van het zweet door de straten van Gambia slepen. 
“Hello! How are you?” We horen niets anders 😂

Vandaag voor het eerst WiFi in het pannenkoekenrestaurant van Theo en Jolanda. Dus even een korte blog om aan te geven dat het goed gaat en hopelijk binnenkort meer!

Hieronder twee foto’s van de (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2