Avatar Elaine Gijsbertsen

Elaine Gijsbertsen

Blog 7: Back on track

Geplaatst op 10 januari 2019 om 15:09 uurHoi allemaal, 

Aangezien het nu al weer een tijd geleden is dat mijn laatste blog de lucht in is gevlogen (en ik zelf ook), lijkt het me toch wel leuk om weer even het bloggen op te pakken. En als we het nu toch over vliegen hebben, kan ik zeggen dat ik daar nu ook wel veel ervaring in begin te krijgen en m’n angst toch wel afneemt, weer zo’n heerlijk puntje van angsten overwinnen. Leuk feitje tussendoor: tijdens mijn terugreis naar Nederland hebben mijn voeten maar liefst binnen 24uur in vier verschillende landen de grond geraakt. Maar uiteindelijk belandde ik gelukkig in het altijd fijne, vertrouwde en koude Nederland. 

Ik heb echt enorm genoten van de kerstvakantie thuis. Echt gek hoe snel alles weer zo gewoon is en dat je zo snel weer in je oude leven belandt. Maar dat maakte het ook heel fijn, omdat ik juist heel erg verlangde naar de veiligheid van het bekende en de lieve vrienden en familie om me heen. En van die lieve vrienden en familie om me heen heb ik zeker veel gebruik gemaakt! Als ik er zo over terug denk, realiseer ik me dat ik nog nooit zo vaak heb gezegd hoe blij ik ben om thuis te zijn en hoe waardevol ik de mensen om mij heen vind. Dit inzicht vind ik wel belangrijk en mooi en hoop dat ik ook na mijn tijd in Rwanda vaker deze dankbaarheid mag zien en uiten. Zoals ik tegen velen heb gezegd: je kan de meest gave, coole, leuke dingen doen en op de mooiste plekken zijn, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je waardevolle vrienden en familie om je heen hebt staan. 


Eenmaal thuis merkte ik dat er gelijk een soort rust over me heen kwam. De drukte en invloeden van de afgelopen tijd trokken stukje bij beetje uit mijn lichaam. De blije en gezellige Elaine begon weer wat meer leven te krijgen en ik begon oprecht te genieten. Ik heb lekker de tijd genomen om uit te rusten, leuke dingen te doen, voor het eerst gelift en voor het eerst de stad Parijs mogen bezoeken. Ohja, en natuurlijk heeeeel veel genoten van het lekkere eten thuis (frikandel speciaal <3). 

Uiteindelijk vond ik het toch moeilijker dan verwacht om weer terug te gaan naar Rwanda. Aan de ene kant had ik natuurlijk super veel zin in weer het heerlijke zonnige weer, de zomerse temperaturen (wil je niet jaloers maken, maar tis hier echt lekker weer), om het project af te sluiten en ook hier van de mensen en het land genieten. Aan de andere kant had ik nu natuurlijk de sfeer en het gevoel geproefd van het fijne en goede leven thuis. Plus dat ik stiekem ook nog best wel bang (hoevaak heb ik dit woord wel niet gebruikt in mijn blogs..?) was om weer terug te vallen in de negatievere mentale situatie. Maar ik had hoop en ben met goede moed weer naar Rwanda gevlogen. 

En nu zit ik hier alweer een aantal dagen. En ja, ik geniet hier nu van het heerlijke zomerse weer, de gezelligheid en de omgeving. Weer helemaal inkomen in het harde stage leven was nog wel even een uitdaging, maar gelukkig hadden we daar allemaal last van. Helaas zijn we nu voornamelijk bezig met het ultimate kantoorleven te ervaren, omdat we nu vooral al ons werk moeten uitschrijven in een eindverslag en business case. Ondertussen is mijn concentratielevel wel echt zo laag als de rente van mijn spaarrekening, vandaar ook dat ik een blog ging schrijven. Maar dat mag de pret natuurlijk niet bederven en probeer ik er nog een mooie laatste paar weken van te maken! 

Gelukkig is het alweer bijna weekend en kunnen we weer leuke dingen ondernemen, maar wat dat wordt, blijft nog even een verrassing. Klinkt heel spannend, maar eigenlijk weten we gewoon nog niet wat we gaan doen haha. Dus een verrassing voor de volgende blog! Fijne week nog allemaal :) 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie