Avatar Elaine Gijsbertsen

Elaine Gijsbertsen

Blog 6 Nara ekele mo

Geplaatst op 14 december 2018 om 10:44 uur42 dagen later en nog 45 dagen te gaan, is het wel tijd voor een positieve blog. Ik realiseer me nu dat we op de helft zitten van de stage, maar deze laatste dagen zullen enorm snel gaan. Vandaag is mijn laatste werkdag voor de kerstvakantie (krijg een week eerder vrij) en maandag vlieg ik al naar Nederland. Wanneer ik weer terug kom in Rwanda hebben we nog maar drie weken te gaan. Dit wetende, wil ik er nog proberen alles van te maken en te genieten voor zover dat lukt. 

Afgelopen maandag ben ik weer begonnen met werken en het was nog wel zwaarder dan verwacht. Ik had natuurlijk weinig energie en zat nog aan de medicatie. Maar stukje bij beetje ging het elke dag weer een stuk beter. Ik begon weer goed te eten en merkte dat mijn lichaam weer sterker werd. Op dit moment ben ik klaar met de antibiotica en ik kon eerder stoppen met de pijnstillers dus ik ben meer dan dankbaar dat het zo snel weer goed gaat met me. Ik probeer het voldoende eten nu ook vol te houden zodat mijn lichaam sterk blijft en ik niet weer terug val. Gelukkig heb ik thuis nog tien extra ogen die me goed in de gaten houden en er ook op letten of ik wel goed eet en voor mezelf zorg. Soms irritant, maar ook wel even goed. 

Daarnaast ben ik ook gestopt met het slikken van mijn malariapillen. Toen ik ziek was, had ik het bewust aan het begin niet ingenomen omdat mijn lichaam niks kon verdragen. Na het gesprek met de dokter en meerdere mensen leek het me wel het proberen waard om ermee te stoppen. Mijn wetenschappelijke aard was een beetje tegen, omdat ik nu meerdere factoren ging veranderen dus niet de oorzaak van mijn mentale situatie kon ontdekken. De reden dat ik gestopt ben met het slikken van de malariapillen was simpelweg gewoon omdat deze pillen dus ook depressie als bijwerking kunnen hebben. Het komt weinig voor, maar omdat ik al beginnende symptomen hiervan had, kan het heel goed dat die pillen het alleen maar versterkte. Ik ben nu heel blij dat ik ben gestopt hiermee, hoewel ik liever ook geen malaria oploop. Ik merk gewoon meer rust en vrede in mijn koppie en of dit hierdoor komt of doordat ik naar NL vlieg over drie dagen, maakt me niet uit, want het gaat gewoon beter :) Ik twijfel nog of ik voor de laatste drie weken wel weer malariapillen ga slikken, gewoon voor de zekerheid en om mijn eigen wetenschappelijke experimentje door te zetten haha. 

Gisteravond ben ik met Marinda naar een worship dienst geweest in de Evangelical Restoration Church in de buurt. Als je alleen al van een gospelkoor wil genieten, moet je er heen gaan. Leuk dat ik dat zeg, maar jullie kunnen er niet zomaar ff heen gaan haha. Het is zo mooi en tof om te zien hoe de mensen hier kunnen zingen en aanbidden. Ik begin zelfs de liedjes te herkennen en ik vond het echt heel heerlijk. Marinda en ik hadden het er ook over dat het ook totaal niet voelt alsof je de enige blanke bent die daar zit. Je hoort er gewoon bij en iedereen ziet elkaar als familie en het is mooi. Echt tof ook om te zien hoe dankbaar en lovend ze zijn ondanks mensen in nare situaties zitten. Onderstaand nummer moet je echt even luisteren, want het is een leuk en tof nummer en kun je een beetje de sfeer meeproeven!

https://www.youtube.com/watch?v=bhZKHBIPYPA

Eind van de dag hebben we een kerstborrel met het hele kantoor. En morgenochtend vertrekken we naar het Westen van Rwanda naar Lake Kivu. Schijnt een enorm mooi en groot meer te zijn en hier gaan we gezellig een weekendje vertoeven. Nog even van het mooie weer en de omgeving genieten voordat ik weer naar het koude kikkerlandje vertrek. Speaking of that, ik ben stiekem wel een beetje bang voor de vlucht. Ik mag dat nooit van papa zeggen en hij wordt altijd boos als ik dat zeg (sorry papa), maar ik ben altijd een beetje bang dat mijn vliegtuig neerstort en ik denk echt in worst case senario's. Maar ik heb ook geleerd om los te laten en vertrouwen, dus dat ga ik nu maar doen/proberen. Dus ik hoop dinsdagavond veilig aan te komen in NL :) 

Voor als ik geen blog meer schrijf in de vakantie wil ik iedereen een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar wensen! Daarnaast wil ik nog steeds zeggen dat ik het super lief en leuk vind dat mensen mijn blog lezen en hier fijne reacties op geven. Echt heel waardevol en ik geniet er oprecht van. Thanks y'all!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie