Avatar Dula Brandsma

Dula Brandsma

De laatste "werkdag"!

Bericht - 06 oktober 2017 om 21:18 uur

Vandaag alweer de laatste dag dat we de scholen bezoeken. Vandaag mochten we naar Kinango, een streek hier 2 1/2 uur rijden vandaag. Een prachtige rit met het laatste stuk over een rode weg door het Afril]kaanse landschap.

Vanmorgen waren we op de dovenschool, waar is 2 jaar terug ook geweest ben. Er waren nieuwe gebouwen voor de boarding. Dat zag er een stuk beter uit dan de vorige keer. Er stonden nieuwe bedden, maar de geur was nog hetzelfde. De jonge kinderen zijn soms nog niet zindelijk. Er zijn geen luiers, de natte  bedden worden dan 's morgens buiten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Safari en 2e dag schoolobezoeken!

Bericht - 06 oktober 2017 om 21:01 uur

Woensdag was onze vrije dag en ben ik samen met 20 anderen op safari geweest. Een lange dag, maar wel veel gezien. Veel dieren: olifanten, giraffes, impala's, buffels en nog veel meer en als bijzonderheid een cheeta en 2 leeuwen. Ik heb niet zoveel foto's gemaakt, maar vooral lekker gekeken en genoten!
De terugreis was een wilde rit. Het laatste stuk door Mombassa was een chaos. Over 36 km. hebben we 3 uur gedaan!
Donderdag was weer een heerlijke dag op de scholen. deze dag moesten wij het blog voor de website van T4T verzorgen. Dar doe ik er nu bij!


To (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

schoolbezoeken 1.

Bericht - 03 oktober 2017 om 21:16 uur

Vandaag zijn we begonnen met de coaching on the job! We bezochten 2 scholen. "s Morgens een basisschool met een unit voor kinderen met een verstandelijke beperking. 2 klasjes met ongeveer 10 leerlingen. Ik was bij een leerkracht in de klas met de laagst functionerende kinderen. De nadruk ligt hier toch wel op de cognitieve vakken. In deze klas zat een jongen van 12 jaar die heel braaf de letters aan het schrijven was zonder enig inzicht! 3 kleintjes, waaronder een meisje met Down syndroom, die zeer herkenbaar gedrag vertoonde!! We zagen bijzondere lessen met  zeer gedreven leerkrachten met (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

De 2 workshopdagen

Bericht - 02 oktober 2017 om 22:19 uur

We hebben de twee workshopdagen achter de rug. Zaterdag en vandaag (maandag) hebben we op de Mwasibena primary school de workshops gegeven. Op zaterdag hadden we 17 deelnemers en vandaag 21 van 7 verschillende scholen. Een blindenschool en een aantal scholen of units voor dove kinderen en een aantal verstandelijk beperkt (mentally challenged!)_
Er waren directeuren en leerkrachten. We hebben geïnventariseerd wat hun zorgen, hun dromen en hun verwachtingen waren. Daar kwamen veel facilitaire wensen uit zoals betere voorzieningen voor de kinderen die boarden, waterputten, beter en meer eten voor de kinderen en verbetering aan hun gebouwen. Daar is T4T (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

We zijn begonnen!

Bericht - 29 september 2017 om 21:26 uur

Na een lange reis woensdag en donderdag zijn we na 22 uur aangekomen op resort Baobab aan de kust ten zuiden van Mombasa. Een paradijs vergeleken bij de drukte en armoede van Mombasa! De rest van de middag hebben we "vrij" om ons te installeren op de kamer, even van het zwembad of strand te genieten om daarna om 18.30 uur bij elkaar te komen om de eerste indrukken met elkaar te delen. De eerste indruk is prima, een leuke groep met een deel collega's die al eerder in Kenia geweest zijn, maar ook een groot deel die voor (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Nog 2 nachtjes slapen.......

Bericht - 25 september 2017 om 19:48 uur

Het is bijna zover! Woensdag avond vertrekken we naar Kenia. Deze reis heeft al wat voorbereiding gehad en daar wil ik jullie iets over vertellen. Ik ben 2 keer naar Amsterdam geweest om samen met 35 collega's ons voor te bereiden. Deze dagen staat in het teken van de reis zelf, het kennismaken met de groep en het voorbereiden op datgene wat we daar gaan doen. Veel gaat dan al in het Engels om alvast te wennen. Voor iedereen een spannend avontuur. De helft van de groep gaat voor de eerste keer, de anderen zijn al "ervaren", voor zover (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Voorbereiding!

Bericht - 23 september 2017 om 13:57 uur

Ik ben druk bezig met de voorbereiding van mijn reis. Er staat al een volle koffer klaar met knuffels, die niet verkocht zijn op de Fairverhuizing van de Meerpaal, heel veel tennisballen en een tas vol spullen gekocht bij de Action!
Voor onze workshops hebben we allerlei foto-materiaal en voorwerpen bij elkaar gezocht voor ons Hollandse hoekje".
Een belangrijk onderwerp voor de workshops is "werken met interactieve werkvormen". Die proberen we dan ook zoveel mogelijk in te zetten in de workshops, we gaan veel in groepjes werken en doen energizers tussen door. Een workshop is beslist niet saai!. Verder gaan we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie