Avatar Denise  Senden

Denise Senden

Momenteel is denisesenden bezig met de reis Minor HBO-V te Meru District Hospital . Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van denisesenden

Blijf op de hoogte van de reisblog van denisesenden door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Week 10!

Bericht - 23 mei 2018 om 14:23 uur

Alweer de blog van week 10! Eventjes wat feitjes op een rijtje... Ik ben vandaag precies 70 dagen in Tanzania en heb nog 77 dagen te gaan in dit prachtige land! Mama, papa & Rick komen over precies 56 dagen, daar verheug ik me erg op! De afgelopen week heb ik een moeilijke week gehad. Wéér last van ziekte en hierdoor heel veel last van heimwee. Ik stond bijna op het punt om een vliegticket naar huis te boeken en eventjes ‘op vakantie’ te komen in Nederland. Ik heb gelukkig veel steun van mijn huisgenootjes hier en zij slepen mij ook wel weer hierdoor heen.  

Donderdag (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 9!

Bericht - 17 mei 2018 om 11:38 uur

Excuses, de blog is iets later dan jullie van mij gewend zijn... Eén keer met je ogen knipperen en de week is alweer voorbij! 
Inmiddels al 2 maanden in Tanzania. Ik geniet van mijn tijd hier en van het feit dat ik steeds meer ‘ingeburgerd’ raak. Ik ben gewend aan het leven hier, aan het openbaar vervoer, een beetje aan de taal en de omgang met de Tanzanianen.  

Donderdag werkte ik weer samen met dr. Lilian. We hebben samen de consulten op de antenatal uitgevoerd. Hier worden controles op alle zwangere vrouwen uitgevoerd. Ik mocht hierbij de handgrepen van Leopold uitvoeren (ligging van het baby’tje), voelen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 8!

Bericht - 09 mei 2018 om 17:00 uur

Vorige week dinsdag had ik het een beetje moeilijk met de samenwerking met de andere verpleegkundigen. Wanneer ik een vraag stelde of om hulp vroeg werd ik totaal genegeerd. Dit voelde een beetje als stank voor dank... Gelukkig was het donderdag wel weer een leuke dag! Ik werkte samen met fijne verpleegkundigen en artsen. Ook werkte ik voor de eerste keer samen met een vrouwelijke arts. Deze gaf eigenlijk direct enorm veel vertrouwen in mij aan. Wanneer ze een verpleegkundige nodig had, voor technische handelingen of om adviezen, riep ze mij in plaats van de verpleegkundigen van de afdeling. Op een gegeven moment hoorde ik haar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 7!

Bericht - 02 mei 2018 om 18:35 uur

En we zijn weer in de maand mei beland. Dat betekent dat ik alweer 7 weken in Tanzania woon, maar ook dat het de laatste maand van het regenseizoen is! Waar ik ontzettend blij mee ben!  

De stage in het Meru District Hospital went steeds meer, maar op een bepaald gebied ook helemaal niet. Zo sterven er hier dagelijks baby’tjes, en dit went natuurlijk nooit. Op donderdag ging ik weer vol goede moed naar het ziekenhuis. Ik ging helaas wat verdrietiger terug naar huis... Er werd een jongetje geboren met slechte reacties en een slechte hartslag. Ik heb toen met verbazing moeten toekijken hoe de verpleegkundigen met zo’n situatie omgaan. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 6!

Bericht - 25 april 2018 om 17:07 uur

Daar is ‘ie alweer, een nieuwe blog! Week 6! Alweer een week voorbij...  

Afgelopen donderdag was een interessante stagedag! Evelien, een Belgische verloskunde studente, begeleidde een bevalling waarbij ik mocht assisteren. Helaas ging deze bevalling niet geheel soepeltjes... Het hoofd van de baby was geboren, maar de schouders zaten klem (schouderdystocie). Aldaar ik de bevalling assisteerde, was het aan mij de taak om op de symfyse te duwen (na instructies van de arts). Hierdoor duw je de schouder onder de symfyse uit en dus werd de baby snel geboren. Helaas had de baby wel enig moment geen zuurstof gekregen. Het hoofd was helemaal blauw en dus waren (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 5!

Bericht - 18 april 2018 om 21:09 uur

Ik schrik, want het is al 21.33u en het is alweer woensdag! Dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe blog...  Time flies when you’re having fun, zullen we dan maar zeggen!  

Afgelopen week had ik een zeer fijne week, want het weekend begon al op woensdagmiddag! Donderdag hebben we namelijk een uitstapje met de huisgenootjes naar de Hotsprings (Moshi) gemaakt. Wat ongelofelijk mooi is het hier zeg! Adembenemend... We hebben genoten van het heerlijke water, van de warme zon en van het leuke gezelschap! Na een gezellige dag keerden de verbrande snoetjes weer terug naar Arusha, waar we ’s avonds het nachtleven weer (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 4!

Bericht - 11 april 2018 om 16:52 uur

Ik ben inmiddels vier weken van huis, maar stiekem voelt het niet eens zo lang. Ik geniet met volle teugen van de temperatuur, van de vriendelijkheid van de Tanzanianen en van alle ervaringen die ik opdoe in het ziekenhuis. Ik geniet trouwens niet van de regenbuien, die soms wel 12 uur kunnen duren! Het regenseizoen duurt t/m mei, dus nog even volhouden! Ik mis thuis nog niet, omdat ik veel contact met iedereen heb en het een beetje voelt alsof ik er gewoon bij ben. Wel mis ik sommige simpele dingen, zoals de vrijheid die je hebt om met je autootje ergens heen te (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 3!

Bericht - 04 april 2018 om 18:32 uur

De tijd vliegt voorbij, want ik ben inmiddels al drie weken in Tengeru. Stiekem voelt het nog steeds een beetje als vakantie, maar toch ben ik al aan het inburgeren. Ik spreek enkele woordjes Swahili, neem op mijn gemak de dala-dala (openbaar vervoer) en begin mijn weg te kennen in omgeving Tengeru en Arusha.   

Helaas heb ik het afgelopen weekend de Limburgse vlaai en het eieren ‘tietsjen’ gemist, maar toch hebben wij ook hier genoten van de Paasdagen! Zondag hebben we het huis van een lokale vriend bezocht en hebben zo kunnen ervaren hoe de inwoners leven. Hierna zijn we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 2!

Bericht - 28 maart 2018 om 16:23 uur

Inmiddels verblijf ik al 2 weken in Tengeru, in het noorden van Tanzania. Ik geniet met volle teugen van mijn leven hier. Ik leer steeds meer vrijwilligers kennen en ben hierdoor een sociaal leven aan het opbouwen.  

Donderdag zijn we met een groep vrijwilligers gaan uiteten en hebben we een 3D-film bezocht. Dat was even zo een moment dat we niet meer beseften dat we in Tanzania zijn. Samen met Belgische vrijwilligers, die ik heb leren kennen in het ziekenhuis, zijn we zaterdag op stap geweest. De Afrikanen hebben toch écht wel betere dansmoves dan de Nederlandse boeren... We hebben ons ontzettend vermaakt!  

Afgelopen zaterdag zijn (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 1!

Bericht - 21 maart 2018 om 10:43 uur

Ik ben inmiddels al een week in het mooie Tanzania. Ik begin steeds meer mijn draai en routine te vinden in het dagelijkse leven hier. Ik kan enkele woordjes communiceren met de bevolking en voel me veilig tussen de inwoners in Tengeru.  

Er is maandagavond nog een nieuwe vrijwilligster gearriveerd en dus zijn we nu in totaal met 4 meiden in huis. Gezellig samen met z’n allen eten en je verhaal kwijt kunnen!  

Maandagmorgen had ik mijn eerste stagedag in het Meru District Hospital te Tengeru. Ik moest om 7.00u op de afgesproken plek zijn, maar om 7.15u was er nog steeds geen kip te bekennen. (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2