Avatar Denise  Senden

Denise Senden

Week 16!

Bericht - 18 juli 2018 om 16:01 uur

Blog 16, mijn allerlaatste blog! Over enkele uurtjes zullen mam, pap en Rick arriveren in Tanzania en zullen we gaan genieten van onze vakantie hier.  

Afgelopen week was het eigenlijk een week van het afscheid nemen. Zo zijn we op vrijdagavond gaan uiteten met de huisvrouw Manka en bewaker Joshua. Dit om ze te bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Ik zal ze gaan missen!  

Het weekend was ontzettend leuk! Op zaterdag hebben we Lake Chala bezocht met onze lokale vriend Ibrahim. Lake Chala is een prachtig mooi, groot meer op de grens van Kenya en Tanzania. Het was een flinke, maar prachtige hike (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 15!

Bericht - 11 juli 2018 om 17:05 uur

Dit is zo gek! Dit is mijn voorlaatste blog die ik schrijf. De tijd is zo snel gegaan; ik heb nog maar minder dan een maand hier in Tanzania. Over precies een week zullen pap, mam & Rick arriveren en zullen we genieten van de natuur en de dieren in Tanzania en van de parelwitte stranden in Zanzibar. Oh wat kijken we ernaar uit!    

Het is rustiger in het huis. Gregory, Dylen, Tom en Rani zijn namelijk al vertrokken. De jongens hebben nog genoten van een week safari en hierdoor konden we afgelopen vrijdag nog eventjes afspreken. De jongens zijn Belgisch en dus zitten we helemaal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 14!

Bericht - 05 juli 2018 om 10:07 uur

Ik ben zo excited om deze blog te schrijven! Wat een leuke dingen heb ik meegemaakt de afgelopen week!  

Toen ik 2,5e week in Nederland was, heb ik ontzettend veel spulletjes en materialen gekregen. Zo ook baby- en kinderkleertjes voor het weeshuis Cradle of Love. Vrijdag ging ik met een koffer vol richting de kindjes! Wat waren de nannies blij! De kindjes werden uit bed gehaald, verschoond en gelijk werden de nieuwe kleertjes aangedaan. Het is zo mooi om te zien dat de kindjes op zo’n fijne plek kunnen opgroeien en spelen. Ik vind het fijn om tussen de heftige ervaringen in het ziekenhuis door af en toe (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 13!

Bericht - 28 juni 2018 om 11:23 uur

Ik ben al ongeveer 1,5e week terug in Tanzania. Op het begin vond ik het spannend... Komt de heimwee weer terug? Maar het bevalt super goed! Ik heb weer voldoende energie en geniet met volle teugen van alles. Door alle leuke dingen die we ondernemen en meemaken heb ik dus nog niet veel aan thuis gedacht!  

Vorige week vrijdag werden we uitgenodigd door lokale vrienden bij een voetbalwedstrijd. Huisgenootjes Dylen & Tom mochten meedoen en dus hadden we eventjes het gevoel ‘echt’ bij de locals te horen. Leuk om zo steeds meer mensen te ontmoeten hier!
 

Zaterdag was het weer zover! De Rode Duivels moesten weer gaan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 12!

Bericht - 21 juni 2018 om 20:10 uur

Dan ben ik dan weer! Terug van weggeweest... Ik heb de afgelopen week al hele leuke dingen meegemaakt en hierdoor ben ik vergeten om gisteren de blog te plaatsen. Iets later dan verwacht dus!  

Ten eerste wil ik iedereen ontzettend bedanken voor alle donaties. Wat onwijs veel spulletjes, materialen en apparaten heb ik gekregen. Wauw! 1000 keer bedankt! Het ziekenhuis heeft de eerste lading spulletjes al gekregen en is hier ontzettend blij mee. Een speciaal bedankje aan Medisana Benelux NV voor de donatie van de medische apparatuur, een échte aanvulling op de weinige spulletjes hier in het Meru District Hospital!
 

Verder wil ik iedereen eventjes bedanken (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Oh, wat is het fijn, om weer thuis te zijn...

Bericht - 01 juni 2018 om 09:29 uur

Helaas dit keer een iets andere blog dan dat jullie van mij gewend zijn!  

Het is al sinds ik mij kan herinneren mijn droom geweest om naar Afrika te gaan en hier te werken in de gezondheidszorg. Ook heb ik altijd al gezegd “Als ik klaar ben met mijn opleiding, ga ik in het buitenland wonen”. Helaas is dit ideaalbeeld iets veranderd in de afgelopen 2,5e maand.
 

Ik heb mijn heimwee al een paar keer genoemd, maar het werd steeds erger. Ik had geen energie meer om in Tanzania te blijven en werd er letterlijk ziek van. Ik moest dus een beslissing maken, mijn (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 11!

Bericht - 30 mei 2018 om 09:40 uur

Ik zou in deze blog graag willen schrijven dat de heimwee weg is, maar helaas! Ik probeer echter veel afleiding te zoeken en leuke uitstapjes te ondernemen!  

Donderdag was het een érg rustige dag in het ziekenhuis, geen spannende verhalen dus! Het was donderdag een prachtige zonnige dag en dus genoten we na de werkdag van het zonnetje in de tuin... Vitamine D doet een mens goed! ’s Avonds weer een gezellige stapavond in Arusha gehad met Laura & onze plaatselijke vrienden. Ik geniet nog steeds van de dansjes van de Afrikanen, heerlijk die soepele heupen!  

Vrijdag hadden we een vrije dag! Samen met Laura & Janine (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 10!

Bericht - 23 mei 2018 om 14:23 uur

Alweer de blog van week 10! Eventjes wat feitjes op een rijtje... Ik ben vandaag precies 70 dagen in Tanzania en heb nog 77 dagen te gaan in dit prachtige land! Mama, papa & Rick komen over precies 56 dagen, daar verheug ik me erg op! De afgelopen week heb ik een moeilijke week gehad. Wéér last van ziekte en hierdoor heel veel last van heimwee. Ik stond bijna op het punt om een vliegticket naar huis te boeken en eventjes ‘op vakantie’ te komen in Nederland. Ik heb gelukkig veel steun van mijn huisgenootjes hier en zij slepen mij ook wel weer hierdoor heen.  

Donderdag (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 9!

Bericht - 17 mei 2018 om 11:38 uur

Excuses, de blog is iets later dan jullie van mij gewend zijn... Eén keer met je ogen knipperen en de week is alweer voorbij! 
Inmiddels al 2 maanden in Tanzania. Ik geniet van mijn tijd hier en van het feit dat ik steeds meer ‘ingeburgerd’ raak. Ik ben gewend aan het leven hier, aan het openbaar vervoer, een beetje aan de taal en de omgang met de Tanzanianen.  

Donderdag werkte ik weer samen met dr. Lilian. We hebben samen de consulten op de antenatal uitgevoerd. Hier worden controles op alle zwangere vrouwen uitgevoerd. Ik mocht hierbij de handgrepen van Leopold uitvoeren (ligging van het baby’tje), voelen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 8!

Bericht - 09 mei 2018 om 17:00 uur

Vorige week dinsdag had ik het een beetje moeilijk met de samenwerking met de andere verpleegkundigen. Wanneer ik een vraag stelde of om hulp vroeg werd ik totaal genegeerd. Dit voelde een beetje als stank voor dank... Gelukkig was het donderdag wel weer een leuke dag! Ik werkte samen met fijne verpleegkundigen en artsen. Ook werkte ik voor de eerste keer samen met een vrouwelijke arts. Deze gaf eigenlijk direct enorm veel vertrouwen in mij aan. Wanneer ze een verpleegkundige nodig had, voor technische handelingen of om adviezen, riep ze mij in plaats van de verpleegkundigen van de afdeling. Op een gegeven moment hoorde ik haar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2