Avatar Denise Rongen

Denise Rongen

Donderdag 7 november

Bericht - 07 november 2019 om 20:50 uur

Hallooo allemaal, Vandaag moest ik weer zorgen dat de koeien om 5 uur al klaar stonden aangezien ik vandaag weer wat melkmonsters moest afnemen. De melkmonsters afnemen ging goed en ik vind het best leuk om te doen :). Daarna heb ik nog geholpen met de kalveren te verzorgen, omdat ze daar nog niet mee klaar waren en heb ik een vergadering van het bedrijf mee mogen bijwonen. Daarna heb ik de stieren gevoerd en opgestrooid en hebben we in Sønder Omme de mais kuil helemaal moeten open maken en de graskuil 1m moeten open maken, hierna heb ik (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Woensdag 6 nov

Bericht - 06 november 2019 om 18:46 uur

Hallo allemaal, Vandaag heb ik gemolken in de ochtend in Sønder Omme en hebben we na het ontbijt een aantal koeien verplaats, opgestrooid en gevoerd en meegekeken hoe ze iets in systeem zette (ook al snapte ik er niks van want alles was in het Deens hahahah). In de middag ben ik weer met de loader naar Sønder omme moeten rijden zodat thomas de mais ik de kar kon doen en heb ik ondertussen strotouwtjes en plastic afgesneden en opgeruimd, om 14 uur ben ik terug naar de thuislocatie gereden en kon ik daarna naar mijn huisje gaan, gelukkig ook (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dinsdaggg 5 november

Bericht - 05 november 2019 om 19:08 uur

Halllooo allemaal, Vandaag ben ik begonnen om 5 met melken in Sønder Omme, na het ontbijt heb ik de gehele morgen mee gekeken en mee koeien ingejaagd met het klauwbekappen en we hebben zelf een paar klauwen mogen bekappen :) en hij zei dat het goed ging, dit was de eerste keer dat ik het zelf mocht doen. In de middag ben ik weer met de loader naar Sønder omme moeten rijden zodat thomas de mais ik de kar kon doen en heb ik onder tussen de ligboxen daar schoon gemaakt daarna ben ik terug gereden met de loader (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Maandag 4 nov

Bericht - 04 november 2019 om 18:53 uur

Hallo allemaal, Gister heb ik een keer een lekker relax dagje gehad en heb ik goed aan mijn stage opdracht kunnen werken. Vandaag ben ik begonnen met melken en hebben we daarna wat koeien moeten omzetten, ligboxen moeten schoonmaken en alle stallen op de thuislocatie moeten vegen. In de middag ben ik met de loader naar Sønder omme moeten rijden zodat thomas de mais ik de kar kon doen en we hebben we een stuk plastic van de mais afgehaald. Toen hij klaar was ben ik met de loader terug gereden en heb ik nog wat geholpen met uitmesten. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Zaterdaggg 2 november

Bericht - 02 november 2019 om 23:04 uur

Halloooo allemaal :)
Vandaag had ik een dagje vrij. Ik ben even naar de supermarkt geweest en in de middag ben ik naar familie Muijrers geweest waarvan we nu net pas van terug zijn. Ik heb bij hun mogen mee eten en daarna heb ik met Linda meegekeken hoe ze de kalfjes verzorgd, hier heb ik veel van geleerd en ben ik weer wijzer geworden. Als ik eerlijk mag zijn heb ik bij hun tot nu toe ook het meeste geleerd waarom iets wordt gedaan, hoe iets wordt gedaan en de regels in Denemarken. Ik vind het heel jammer dat (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Vrijdag 1 november

Bericht - 01 november 2019 om 21:17 uur

Hallooo allemaal, Vandaag heb in gemolken, koeien verplaats en ligboxen schoongemaakt. Ook was er een Nederlandse vrouw van Alpuro langs geweest en heb ik daar ook nog een gesprek mee gevoerd wat ze hier misschien konden veranderen. Ik was ff na 14 uur klaar. Toen straks hebben we pizza gegeten, mmmmmm lekker. Dit weekend heb ik vrij en ik ga morgen nog eens langs bij familie Muijrers. Kunnen we ook weer eens ff lekker limburgs praten hahahah. Maandag t/m vrijdag gaan we nog in de ochtend melken in Sønder Omme. Als het goed is en Joost tijd (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Foto's uitzichten

Bericht - 01 november 2019 om 15:23 uur

Hierbij enkele mooie uitzicht fotos. Kopieer de link. https://photos.app.goo.gl/ci181oJA7uhhSuHc7
1 reactiesPlaats een reactie

Donderdag 31 okt

Bericht - 31 oktober 2019 om 22:19 uur

Hallo allemaal, Vandaag heb ik in de ochtend gemolken in Sønder Omme, na het ontbijt hebben we nog wat koeien moeten verplaatsen en heb ik met de loader moeten rijden. Verder hebben we nog derest van de kalverhokken schoon gemaakt en weer goed op z'n plek terug gezet. Toen dat klaar was ff na 14 uur mocht ik gaan. Nu net hebben we nog even wat gedronken met z'n alle want morgen avond gaat de jongen die hier ook in het huisje logeert weer terug naar Nederland, het was gezellig. Nu snel slapen zodat we teminste nog een paar uurtjes (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Woensdag 30 okt

Bericht - 30 oktober 2019 om 18:35 uur

Hallooo allemaal, Gister ben ik om 5 begonnen met melken en heb ik de gehele morgen mee geholpen met koeien injagen en mee gekeken met het klauw bekappen, daarna heb ik nog wat drinkbakken schoongemaakt en was ik rond 14 uur klaar. Vandaag ben ik ook begonnen met melken en na het ontbijt hebben we nog wat koeien omgezet en in Sønder Omme hebben we een aantal pinken dat niet door de stier gedekt zijn in een groepje gezet zodat ze geïnsemineerd kunnen worden en na het middag eten heb in de loader terug naar de thuislocatie gereden en hebben (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Begin 4e week

Bericht - 28 oktober 2019 om 19:59 uur

Hallo allemaal, Gister heb ik een lekker dagje niks gedaan en heb ik aan mijn stage opdrachten gewerkt en ben ik optijd naar bed gegaan. Vandaag ben ik om 5 begonnen met melken in Sønder Omme en hebben we na het ontbijt ligboxen schoongemaakt en de rest van de dag tot een uur of bijna 4 koeien en pinken van de ene locatie naar de andere gebracht. Morgen beginnen we met melken weer en na het ontbijt mag ik weer mee kijken met het klauwbekappen.. Vandaag gaan we weer optijd proberen te slapen en als ik jullie eerlijk mag zeggen ben (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4