Avatar Wilma Dicou

Wilma Dicou

De-tours, hiken en een hottub

Geplaatst op 03 januari 2020 om 01:19 uurVandaag afscheid genomen van ons magische plekje in Chaiten, en als eerste een kijkje genomen in Parque Pumalin, het park wat ooit door Douglas Thomkins en zijn vrouw is gekocht, en later onder strikte voorwaarden is teruggegeven aan Chili.
Wij dachten richting de gletsjer te rijden, maar dat pakte anders uit....
na een superleuk stuk rijden, met overal weer een even mooi uitzicht, rammelige bruggetjes en stuurmanskunsten konden we niet verder. Maar....er was daar wel een wandeltocht naar (dachten wij) de gletsjer. Nou, dat bleek niet het geval, maar het was een prachtige hike (door de bloedhitte, dat wel), door de bossen, langs watervallen, over gammele bruggetjes en veel klimmen en dalen!
na deze tocht vervolgden wij onze weg over de legendarische Route 7! Het voordeel aan Route 7 is dat er iedere kilometer een paaltje staat.
”Ligt het aan mij of staan er ineens geen paaltjes meer???”
”ik dacht precies hetzelfde, maar we kúnnen niet fout gereden zijn, er is hier niks!! Ik check de Here-app wel even.....Kak maat, we zitten heel ergens anders!”
Tja, dan moet je 20 kilometer terug stuiteren!
na deze de-tour, vonden we de weg gelukkig weer en kwamen we door een stadje wat veel recentelijker was weggevaagd door een vulkaanuitbarsting: heel bizar om te zien....Tussen het puin vlaggetjes met namen erop en kruizen voor de omgekomen dorpsbewoners....
De route vervolgde zich langs prachtige gletsjers, en leidde ons naar ons onderkomen voor de komende 2 nachten: El Pangue Lodge, mét zwembad en hottub, én.....wasservice, dus eindelijk die stinkende kleren uit die tas!!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie