Avatar Wilma Dicou

Wilma Dicou

Zon, zout en flamingo’s!

Geplaatst op 30 december 2019 om 23:07 uurWauw!! Atacama desert wat ben je mooi!!
wat een geweldige dag was het gisteren! De zon scheen volop, de lucht was strakblauw en onze 4x4 had er, net als wij, zin in!!
de avond daarvoor werden we al getrakteerd op een (niet op foto vastgelegd) cadeautje: achter ons terrassje in de lodge liep een poema langs ??!
’s morgens vroeg hebben we koers gezet naar Valle Arcoiris, ofwel de regenboogvallei. Niet toeristisch, maar oh zo prachtig! Het was even zoeken, de “afslag” hadden we dan ook royaal gemist, waardoor we via een kneitersmal weggetje uitkwamen in een ienieminie dorpje genaamd Rio Grande. Midden in de droogte, onder in een kloof aan de bedding van een rivier die ooit vast heel groot was, midden in het groen gelegen! 
Dezelfde weg weer teruggestuiterd, en jawel: de afslag naar Valle Arcoiris gevonden!! Whoop whoop!! Door de rivierbedding (met water) heen met ons RAVje, en daar was ze: de regenboogvallei!! Prachtig verscholen, en vol met (haast niet op foto vast te leggen) kleuren!!
met al die kleuren in ons achterhoofd werd het tijd voor een rondje zoutvlakte. 
First stop: Laguna Baltinache.... wit, heel wit, en blauw, heel blauw!!! 
Stuiter de stuiter door naar Laguna Chaxa, waar de flamingo’s hun thuisbasis hebben. Dat was te ruiken....man oh man wat een lucht!!! Combineer een rotte vislucht met een warme fohnwind en dan heb je misschien een idee...
Maar...de flamingo’s lieten zich van hun beste kant zien!!
met de vislucht nog in onze neus gingen we op onze volgende missie: vind de verborgen meren van Laguna Tebibquinche! Na wederom onze nieren losgetrild te hebben kwamen we daar aan, en ook dat was weer een plaatje!!!
moe, verbrand, maar voldaan weer naar onze lodge! 
Vanochtend mochten we weer vroeg op, om onze vlucht vanuit Calama naar Santiago te halen, on vervolgens door te vliegen naar Puerto Montt. 
Wat een verschil!! Hier in dit havenstadje is het groen!! 
Morgen begint het tweede deel van onze reis: de Carretera Austral volgen naar beneden! 
To be continued!!


Reacties

Sven
Geplaatst op 31 december 2019 om 00:14 uur
Leuk om jullie ervaringen zo te lezen. Lekker genieten. Hele fijne jaarwisseling alvast!

Plaats een reactie