Avatar Wilma Dicou

Wilma Dicou

De zoute woestijn

Geplaatst op 29 december 2019 om 00:54 uurOnze (off)roadtrip is begonnen!! Gisteren hebben we onze 4x4 opgehaald op het vliegveld van Calama na een prachtige vlucht over de toppen van de Andes, en zijn we naar San Pedro de Atacama gereden. Ons onderkomen voor 3 nachten is een werkelijk schitterende lodge net buiten het stadje, Lodge Quelana.
Op karakter zijn we ‘s middags door San Pedro gaan struinen, aangezien de wekker om 3.15 uur ging...
San Pedro is een hippie-achtig kleurrijk stadje met een ontzettend relaxte vibe!
Vanochtend hebben we koers gezet naar naar de lagunes Miscanti en Meñiques. De rit bracht ons over de hoogvlaktes met uitzicht op de alom aanwezige vulkanen hier! Iedere kilometer verandert het landschap, de weg en het uitzicht! De eerste wilde nandoe (struisvogel) hebben we ook al gespot!
Hierna wilden we de Salar de Talar bezoeken, maar deze was niet toegankelijk, dus zijn we doorgereden naar de Salar de Aguas Caliëntes: een prachtige zoutvlakte daar dicht in de buurt, inclusief onze eerste flamingo’s!! (In de verte..maar toch!)
Het was vandaag nogal bewolkt, en we hebben zelfs regen gehad....heeeeeel bijzonder in een woestijn waar op sommige plaatsen al 400 jaar (!!) geen regen is gevallen... 
De terugweg hebben we voor het overgrote deel onverhard gepakt, dicht langs de zoutvlakte, waar het  behoorlijk begon te waaien, en we tientallen zandtornado’s hebben zien razen.
Morgen nog een dagje Atacama, waarbij hopelijk de zon schijnt, zodat we de spectaculaire zonsondergang kunnen zien én de schijnbaar geweldige sterrenhemel hier: fingers crossed!!


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie