Avatar Britt Beltman

Britt Beltman

Afscheid nemen....

Bericht - 14 juni 2018 om 11:35 uur

De dutch night, onze manier van geld inzamelen voor APD, was echt een super geslaagd evenement! We hebben voor hier echt veel geld opgehaald en iedereen was helemaal blij. Voorbereiding en uitvoering gingen lekker op de hollandse manier:p. Echter betekende deze avond wel dat het ons bijna laatste weekend was in Fisherhaven. Inmiddels was afgelopen weekend alweer ons laatste weekend in ons vertrouwde dorpje... 
Deels is het fijn om te weten dat je over twee weken weer lekker thuis bij paps en mams op de bank zit en alles kan inhalen van Netflix, maar aan de andere kant is het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Aftellen?

Bericht - 31 mei 2018 om 13:26 uur

De afgelopen twee weken had ik weer lekker de tijd om in het ritme te komen van project, maar helaas gunde de lokale bevolking me dat niet geheel. Er waren namelijk wederom rellen en dit keer ook steeds dichter bij ons, waardoor we in totaal twee dagen thuis moesten blijven. In Nederland kunnen we het ons niet echt voorstellen dat je door onrust in een dorp niet eens je eigen huis uit mag, maar helaas was (en waarschijnlijk gebeurt het wel weer) het hier wel aan de orde. De ontevredenheid onder de bevolking gaat voornamelijk, zo is ons verteld, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

vakantie vibes

Bericht - 15 mei 2018 om 15:40 uur

Jaja, wederom lekker van de radar geweest!
Het leven was weer geweldig afgelopen maand, want het was onder andere vakantie!!!
Papa, mama, Joey en Steven kwamen mij hier opzoeken. Echt super fijn allereerst om ze allemaal weer te zien en daarbij ook heel erg dankbaar dat het allemaal mogelijk is dat ze konden komen.
Samen hebben we voornamelijk de regio rondom Kaapstad bekeken en wat er wel echt uitsprong was de route vanaf ons guesthouse (niet echt van ons, maar had mama geregeld. je snapt wel wat ik bedoel) naar Kaap de goede hoop. Van een huisgenoot had ik begrepen dat het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Ben ik weeer!

Bericht - 19 april 2018 om 14:13 uur

Ai ai ai, wat een lastige taal blijkt dat Afrikaans te zijn... Binnen het project gaat het eigenlijk heel goed, alleen had ik verwacht dat je met Nederlands hier zo de taal wel zou kennen. Niets is minder waar, want Schoenlappe is hier vlinder (hele lekkere vertaling). Alleen al aan dit eerste woord misschien al te bedenken dat het nog niet zo gemakkelijk is... Soms zit ik ook echt met open mond te kijken als mensen hier met elkaar aan het praten zijn, gewoon echt niet te volgen (andersom volledig hetzelfde:p). Desondanks zorgt het wel echt voor hele leuke (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Da's pech, auto weg

Bericht - 03 april 2018 om 10:48 uur

Het was Pasen dit weekend, dat betekende van vrijdag tot en met maandag vrij! Ons plan was om met de auto die we hadden gehuurd richting Mosselbaai te rijden. En ja, dat was het plan! Bij het plaatsje Riversdale in de buurt begon de motor namelijk te rammelen. De eerste afslag toch maar gestopt om te kijken wat er was, maar helaas was niemand van ons door een nachtje slapen auto monteur geworden (grote tegenvaller). Dus dan maar een mannetje ophalen van het tankstation in de buurt, ga alsjeblieft niets lezen over de veiligheid in Riversdale want wij kwamen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Lekker fit, thank god

Bericht - 28 maart 2018 om 09:32 uur

Zo ziekig als ik vorige week was, zo fit ben ik nu weer. Gelukkig heb ik niet veel hoeven missen en met een dagje thuis blijven was het ook wel weer opgelost. De week verder stond in het teken van werk, maar gelukkig zijn er hier heel veel vrije dagen. Woensdag waren we vrij en gingen we ziplinen bij het Hottentots Holland Nature Reserve (zoiets als hottentottententenstoonstellingen, volgens de geschiedenisleraar komt het daar vandaan). De natuur was echt in 1 woord prachtig, grote rotsen en heel veel groen. Door een hobbelig ritje omhoog op de berg konden we vanaf (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

lekker aan het schommelen

Bericht - 20 maart 2018 om 10:54 uur

Tja, dit soort weken moet je ook hebben. Het vorige weekend was zoals jullie konden lezen echt prachtig. Helaas kan ik dat met mijn oude lijf blijkbaar niet helemaal aan, want de gehele week deed ik op halve kracht. Heel vervelend voor mijn gevoel, want de meeste mensen weten wel dat ik liever wat teveel hooi op mijn vork neem dan te weinig. Deze week was het geen hooi, maar stro. Ook weer een vergelijking van niks trouwens, maar goed.

Het weekend begon wel heel leuk, namelijk met een pubquiz bij ons stamcafé Blue Roof. Naar mijn idee wel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

These days, these days

Bericht - 12 maart 2018 om 10:28 uur

Wat een week weer! Voor in Afrika was het overwegend koud, 23 graden gemiddeld. De lange broeken mochten aan en in de avond lekker met een trui aan buiten zitten en genieten van de sterrenhemel. Elke keer als ik weer naar buiten loop verbaas ik me erover hoe prachtig het hier is. We hebben bergen en als we een kwartier wandelen zitten we aan het water (niet mee gezegd dat je er in kan zwemmen, er gaat een gerucht dat er kleine haaien inzitten. Liever geen Freek Vonk taferelen). Daarnaast lijkt alles hier gewoon veel mooier dan in Nederland, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

een grote tegenstelling

Bericht - 02 maart 2018 om 10:30 uur

De titel zegt het al, een grote tegenstelling. Het ene moment staan we in een township waar mensen met 6 personen in een enorm klein huisje wonen, het andere moment zijn we aan het dineren onder de lampjes met het meest lekkere eten. Even om daarop in te gaan. Inmiddels hebben we vrijwel alle projecten van APD gezien en weten we ook redelijk wat onze taken gaan zijn de komende tijd. Het geeft rust dat je inmiddels wat beter weet wat je moet doen en ook dat je inmiddels wat de weg kent. In het kort wat ik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

WE MADE IT

Bericht - 22 februari 2018 om 08:21 uur

En daar ben je dan, Zuid Afrika! Na een, voor mijn gevoel, rustige vlucht kwamen we aan in Zuid-Afrika. Direct werden we door de opdrachtgever meegenomen langs de prachtige bergen als je van Kaapstad naar Fisherhaven rijdt. Onderweg hebben we aardig wat foto's gemaakt van dit prachtige land. Het hele weekend zijn we rondgeleid langs de meest mooie plaatsen en hebben we een typische afrikaanse braai meegemaakt. Een soort barbeque, maar dan anders :p. De mensen hier zijn echt super gastvriendelijk en ze doen er alles aan om het ons naar onze zin te maken.
Het verschil met Nederland is (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2