Avatar Boukje en Johan

Boukje en Johan

Van alles

Bericht - 17 mei 2019 om 22:31 uur

Naast de pechgevallen ook hele leuke verrassende dingen meegemaakt. Lunchen in een restaurant en dan te horen krijgen dat je niet hoeft te betalen, want dat heeft iemand anders al voor je gedaan. De persoon in kwestie is inmiddels vertrokken. Of de ranger van een park biedt je een lift aan, omdat je na 1 1/2 mijl klimmen nog een halve te gaan hebt; eigenlijk is de energie op en Johan is inmiddels boven, dan ben ik heeeel blij. Klimmen gaat steeds beter, maar blijft lastig, vooral aan het eind van de dag. 
0 reactiesPlaats een reactie

Fort Stevens State Park

Bericht - 17 mei 2019 om 22:06 uur

Alweer heel wat kilometers in de benen, een lekke band en een gebroken pedaal verder. Midden op de brug tussen Washington en Oregon kon ik niet meer fietsen. Levensgevaarlijke brug van 2 mijl, nauwelijks een shoulder, alles raast rakelings voorbij. In Astoria een goede fietsmanden gevonden die het probleem heeft opgelost, nl een nieuwe krenk. Daar lekker geluncht en vervolgens naar Fort Stevens Statepark. Nu een dagje rust, beetje rondkijken, morgen weer verder.
1 reactiesPlaats een reactie

Sequiem State Park

Bericht - 12 mei 2019 om 18:25 uur

Even een korte update. Overnacht op een prachtige camping aan het water, helaas zonder WiFi. Nu aan de koffie en daar is wel WiFi. De komende 2 dagen zijn we in the middle of nowhere, dus weinig berichten. 

0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 11 mei 2019

Status update - 11 mei 2019 om 18:00 uur

Gisteren aangekomen in Victoria, leuke stad, mooie fietsroute ernaar toe en veel terrassen. Helaas geen camping, dan maar een hotel.

Highway 1

Bericht - 11 mei 2019 om 16:25 uur

Sinds we uit Vancouver zijn vertrokken hebben we al flink geklommen. Erg wennen in het begin en zo nu en dan toch lopen. Ik weet, het is niet slim, maar soms lukt het niet anders. Vanaf Horseshoe Bay een mooie boottocht naar Nanaimo op Vancouver Island. En toen kwam de grote tegenvaller, 35 km langs Highway 1, fietsend op de vluchtstrook en auto’s maar vooral vrachtauto’s razen je voorbij. Gelukkig vonden we een mooie camping, vol grote en nog grotere RV’s, voornamelijk pensionada’s, die rondreizen. 
1 reactiesPlaats een reactie

Vancouver

Bericht - 09 mei 2019 om 14:28 uur

Ook de vliegreis verliep naar wens, we kregen spontaan 2 zitplaatsen met veel beenruimte aangeboden door een steward. Op het vliegveld, na veel controles, hadden we snel onze bagage inclusief de fietsen. Buiten hebben we, of beter gezegd Johan, de fietsen in elkaar gezet, alles deed het nog! Toen op de fiets door Vancouver en ik moet zeggen dat zo’n tochtje van 20 km tegenvalt na een lange reis. Bovendien is Vancouver veel heuvelachtiger dan ik me gerealiseerd had. Toch gelukt ????
0 reactiesPlaats een reactie

Schiphol

Bericht - 07 mei 2019 om 10:37 uur

Vanochtend om 7.00 uur vertrokken, alles verliep volgens planning. Met Paul aan het stuur een ontspannen reis naar Schiphol, kon ik onderweg appen, wordfeuden etc. Vervolgens inchecken en onze fietsen afgegeven bij de balie odd sizes, valt eigenlijk wel mee. Inmiddels hebben we alle controles gehad en zitten we net een krant en tijdschriften rustig te wachten bij de gate. Wordt vervolgd in Canada.
3 reactiesPlaats een reactie

Best lastig een blog

Bericht - 06 mei 2019 om 10:14 uur

Ik dacht foto’s geplaatst te hebben maar dat is blijkbaar niet gelukt, nog een poging
0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 05 mei 2019

Status update - 05 mei 2019 om 18:02 uur

De voorbereidingen zijn in volle gang, de fietsen staan ingepakt, klaar om net ons de oversteek te maken. Vandaag een groot deel van de bagage ingepakt.