Avatar Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand

Wat een prachtige reis zijn we aan het maken!

Geplaatst op 25 september 2019 om 22:48 uurDe nacht was voor enkelen onrustig. Elke nacht hebben twee woonbegeleiders nachtdienst. Naast het bieden van zorg, moeten ze ook elk uur een controle ronde door het hele schip lopen. Daar zijn ze bijna nog drukker mee dan met de cliĆ«nten. Ook de machinekamer moet gecontroleerd worden. Toen de nachtdienst een stille machinekamer binnenliep.. sloeg plots de apparatuur aan met een brullend lawaai. Een van de dames gilde het uit van de schrik. Medewerkers die hier wakker van werden, dachten dat de buurvrouwen aan het 'keten' waren.Vanaf half 7 druppelden alle medewerkers en vrijwilligers weer binnen voor het ontbijt. Het blijft een luxe hotelgevoel om langs zo'n heerlijk buffet te kunnen lopen. Na het ontbijt keken enkelen weer mee in de stuurhut. Erg leuk dat de bemanning zo enthousiast is om de stuurhut te laten zien en van alles te vertellen over de vele apparatuur aan boord.En toen was er... BINGO! Jawel, het blijft leuk. Opperste concentratie in de zaal en veel bingo's tegelijk. Geen valse bingo, dus geen liedjes. 's middags weer genoten van een heerlijke broodmaaltijd met soep en een worstenbroodje, terwijl we genoten van het uitzicht op zee. Voor sommige cliĆ«nten is het wat moeilijk te begrijpen dat we met ons allen op het water zitten. Een client zei: "Ik zie helemaal geen boompies, mooie bloempjes of tuunties... ik zie alleen maar water!" of iemand anders: "Zet mij nu maar weer even ergens anders.. ik zit al de hele tijd naar het water te kijken". Anderen maken het water juist heel bewust mee en kijken hun ogen uit bij de sluizen en op open water. Ze volgen de vaarroute en genieten van het uitzicht.Rond 14 uur lagen we in Enkhuizen. Daar stonden Jan en Sandra van de voedingsdienst ons al op te wachten met nieuwe voorraad, want het eten en drinken gaat er hard doorheen! Wat een mooi stadje was Enkhuizen en wat een geluk met het weer.. het was droog en niet al te koud. Bijna iedereen ging van boord. Grappig om dan in een stad zo ver van huis de hele tijd bekenden tegen te komen. Rond half 5 waren de meesten weer terug, iedereen werd ontvangen met een borrel.Na wederom een heerlijke maaltijd kwam shantykoor 'De Sjappetouwtjes' aan boord. Ze hadden mooie zeeliederen en kregen de mensen in beweging: de polonaise werd ingezet! Een bewoner zegt ontzettend te genieten van de reis: "Mooier dan dit kan toch niet?" Moe, maar voldaan is iedereen nu richting bed. De grote zaal wordt aangeveegd en een vrijwilliger rent met de swiffer door de zaal. Dat is vast die advocaat?Wij gaan nog even onder de heater op het zonnedek nakletsen over weer een prachtige dag :)


Reacties

Anita ter Heide-Kappert
Geplaatst op 26 september 2019 om 22:05 uur
Lieve pa en ma, Wat fijn dat jullie zo genieten, het is jullie zo gegund! Tot morgen! Liefs Anita

Klariska
Geplaatst op 26 september 2019 om 18:45 uur
Geniet van de laatste avond! Genoten van de verhalen. Tot snel Pa. Groetjes Klariska (dochter van Dhr Nijboer)

Willemien
Geplaatst op 26 september 2019 om 17:20 uur
Leuk om die verhaaltjes te lezen hopelijk heeft een ieder genoten van deze reis Nu nog een laatste gezellige avond samen en morgen gezond weer op voor de vaart naar Arnhem De groeten aan iedereen van Willemien (dochter mevr. Holterman_jutten)

Thea Nijenkamp
Geplaatst op 26 september 2019 om 13:51 uur
Papa en mana moet ik jullie morgen nog komen halen of blijven jullie op de PWA. Ik lees dat het nanelijk nogal leuk is (-: Groeten aan allemaal.

Jannie van Lenthe
Geplaatst op 26 september 2019 om 12:01 uur
Wat heerlijk dat jullie zoveel plezier hebben En dat het weer zo mee zit Geniet nog maar van de laatste dagen Gr Jannie dochter van mevr. Boverhof

Ingrid Nijburg-Moll
Geplaatst op 25 september 2019 om 23:54 uur
Lieve mama, ik hoop zo dat je geniet van deze vakantie en ik ben heel erg benieuwd naar wat je me straks vertellen kunt. Geniet nog van de laatste dagen! Ik vind het leuk om de verhaaltjes te lezen. Tot vrijdag avond. Liefs van Ingrid

Plaats een reactie