Avatar Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand

Op verkenning op Terschelling

Geplaatst op 24 september 2019 om 23:16 uurVanmorgen vroeg (6.30 uur) gingen de motoren al aan, waarvan sommigen uit bed dreunden.
Medewerkers en mantelzorgers schoven vanaf 06.30 uur weer aan een heerlijk ontbijt. Alle lof aan Roefie, Mariel en Jantje!
Hoe mooi.. ondertussen was er een prachtige zonsondergang te zien. Alle camera's in de aanslag.. hopelijk heeft iedereen ook gewoon genoten van het mooie moment.
Rond half 8 kwam Marion de versierde salon binnen: ze was jarig vandaag. Er is vandaag twee keer voor haar gezongen. Gelukkig houdt Marion er heel erg van om in het middelpunt van de belangstelling te staan (of toch niet?).
De bemanning kwam zich voorstellen en vertellen wat ze doen aan boord. Vol bewondering kijken we bij alle sluizen toe hoe ze hard aan het werk zijn om de reis in goede banen te leiden. Onderweg werden we zelfs door ze op zeehonden gwezen! Kleine geluksmomentjes..De tijd vliegt hier aan boord. Het was al zo weer tijd voor de lunch. Vanmiddag aten we warm, zodat ook de dames van de keuken vanmiddag Terschelling in konden. Ze vonden het wel moeilijk om de afwas te laten staan, maar ze gingen onder lichte druk toch van boord. Vanmiddag schoten veel vrijwilligers hen te hulp om toch de afwas erdoor te krijgen. Twee vrijwilligers wilden in deze grote berg afwas de dames van de keuken niet storen in hun pauze, maar wisten niet hoe de vaatwasser werkt. Er is geen probleem dat niet opgelost kan worden hier (blijkbaar was vragen op dat moment geen optie)... ze hebben alle bestek gewoon met de hand gewassen! En blinkend schoon dat het was. En daarna gingen we voor het eerst van boord. Rond half 2 was het bijna opstellen in rijen van 2. Toen de deur open ging, stonden de eersten startklaar om het eiland te gaan verkennen. Terwijl het droog leek te zijn vanmiddag, begon het helaas toch te regenen. Wat ontzettend jammer.. maar gelukkig was niemand van suiker en werd er een goede oplossing gevonden voor dit probleem: snel het cafe in! Een groepje stond te kijken aan het strand naar de wilde golven. Er waren veel kitesurfers te zien.. gaaf! Meneer Nijenkamp zei: ik kan hier wel uren staan kijken. Hoe mooi is dat :)Na een paar uurtjes druppelde iedereen weer binnen, met allerlei Terschellingse souvenirs (van Terschellingse Juttersbitter tot magneten). Er zijn allerlei kaartjes naar het thuisfront verstuurd. De post gaat hier pas op woensdag weg, dus het zal nog even duren voor ze aankomen.'s avonds genoten we van een broodmaaltijd met soep en een broodje kroket.
Daarna op het programma: 2 verhalenvertellers uit Terschelling. Veel mooie verhalen, onder andere over alle containers die hier uit zee aanspoelen. Moraal van veel verhalen was: "De Terschellingers dachten: het is gratis...... meenemen!"
En nu maar kijken hoe de nacht weer gaat verlopen. Hopelijk iets rustiger dan vannacht.. We zullen het incident hier anoniem vertellen: het verhaal gaat dat een medewerker halverwege het stapelbed bleef hangen. Scheef aan de trap hangend, kon ze niet meer voor- of achteruit. Er klonk over de gangen: HELPPPPP! Gelukkig was de vrijwilliger onder haar de beroerdste niet en gaf een 'drukkerd tegen het gat'. En dit schijnt dezelfde medewerker te zijn als die de runderstoofpot voor bruine bonen soep aanzag. Slaat het slaapgebrek al toe?Wij zitten nu met de medewerkers en vrijwilligers in de bar nog even na te praten onder het genot van een klein borreltje. De verhalen komen langzaam los. Het zijn lange, intensieve, maar mooie dagen! We lachen, genieten en kijken onze ogen uit.De nachtdienst is van start gegaan met hun speurtocht door het hele schip. Elk uur moeten ze een ronde lopen door het schip en met een soort scanner langs iets meer dan 10 punten. Dat houdt ze in ieder geval wakker. De rest van het schip gaat zo op een oor, om morgenvroeg weer rond 6.30 uur te vertrekken naar de volgende bestemming. We kijken weer terug op een mooie dag.Welterusten meelezers!


Reacties

Pien
Geplaatst op 25 september 2019 om 17:02 uur
Wat leuk om het zo te volgen. Heel veel plezier nog verder allemaal en de groetjes aan Tini Bos

Sjoukje Zijlstra-Moll
Geplaatst op 25 september 2019 om 14:52 uur
De sfeer zit er goed in! Geweldige kanjers zijn jullie! Dank!

Teun Ubels
Geplaatst op 25 september 2019 om 09:01 uur
Jullie zijn lekker bezig daar , nog veel plezier voor de komende dagen.

Plaats een reactie