Avatar arjan van dreumel

arjan van dreumel

kota kinabalu en mabul

Geplaatst op 26 juli 2022 om 13:52 uurJuli 19-24: Kota Kinabalu Vergeleken met Komodo is het even schrikken hier, het zicht is maar 5m en veel zwevend stof in het water wat natuurlijk ook weer neerslaat op koraal, etc. Hierdoor is de achtergrond meer grijs/beige. Er zijn wel leuke clownsvissen in anemonen (Nemo’s) en naaktslakken en mooie kokerwormen/anemonen.
Na de eerste dag werd het zicht de tweede en derde dag een stuk beter en de duikstekken mooier. De vierde dag was het zicht weer minder maar toch nog aardige dingen gezien waaronder mooie school baracuda’s
Nu word ik wel steeds meer benieuwd naar Mabul/Sipadan omdat eigenlijk iedereen hier zegt dat je daar echt naar toe moet gaan!!!! Op de rustdag heb ik een wandeling gemaakt door Kota Kinabalu of KK zoals ze hier zeggen. Mwah, daar mis je niet veel aan. Wel had ik herinneringen naar Darwin jaren geleden omdat het ook hier !@#^$%$#@#warm en klam is en de airco-ruimtes heel aanlokkelijk.

Juli 24-Aug ..:
Mabul/Sipadan
De 24e ging helaas de wekker weer wat vroeger aangezien ik uiterlijk om 0715u op het vliegveld wil zijn wat ca 20-30min rijden is. Dat reizen is toch altijd langdradig 06.20u opstaan, taxi, 1,5 uur wachten op vliegveld, uurtje vliegen, 1,5uur taxi, 2 uur wachten op de boot, uurtje varen en dan uiteindelijk na 10uur op de nieuwe bestemming: Mabul/Sipadan.
Klein eilandje (ik geloof dat je in een uurtje rond kan lopen over het strand) met klein dorpje op en aan de zee en h
ééééééél veel duikcentra. Ik heb hier een 4persoonskamer en dat gaat tot nu toe prima, eerst 1 kamergenoot, gisteren 2 en vandaag volle bak en zijn wij met 4. Het gaat boven verwachting want ik had eerst gedacht daardoor minder goed te slapen maar sinds ik op dit eiland ben slaap ik prima.


Juli25-26:
de eerste twee duikdagen zitten er op. Leuke duiken met veel vis. Ik heb voor het eerst walking frogfish gezien. Een vis die vrijwel niet kan zwemmen  maar op zijn 2 borstvinnen, die als een voetje vervormd zijn, loopt. Erg grappig.
Ook weer veel mooi gekleurde naaktslakken en een paar schilldpadden en murenes gezien.


Morgen juli 27: Sipadan
; dat zou een duikwalhalla moeten zijn dus ik ben erg benieuwd. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie