Avatar Astrid Elie

Astrid Elie

Van Zuid Laren naar Rolde

Bericht - 21 februari 2021 om 21:00 uur

Zondag 21 februari ‘21 En toen waren we weer terug in Rolde. Vorige week weggereden in een besneeuwde wereld, vandaag teruggekomen en gewandeld in slechts een fleece-vest. Wat is Drenthe mooi! Gewandeld langs weilanden, boerderijen en over heidevelden. Stilgestaan bij hunebeden, een rondgang over het kerkhof van Rolde. Een oud karrespoor leidt ons over de heide richting Rolde. Het warme zonnetje wat een soezerig effect heeft tijdens het lopen zorgt dat mijn gedachten afdwalen en mijn verbeelding op hol gaat. Ik zie opgewekte jonge deernen lopend naast een boerenkar, verwachtingsvol naar de plaats van bestemming. Gaan ze hun toekomst vinden in het volgende dorp of wellicht verder nog? Ik zie (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Van Groningen naar Rolde (werd Zuid-Laren)

Bericht - 21 februari 2021 om 20:59 uur

Zondag, 14 februari’21 Tom heeft een blessure aan zijn rechtervoet. Tijdens het uitgebreide ontbijt bespreken we uitgebreid de kwetsuur van Tom en de voors en tegens van zijn zooltjes. Het is ineens laat, opschieten dus. We starten een uur te laat, Tom komt met pijn op gang. Het wordt nog pijnlijker als hij halverwege zijn voet stoot aan een uitstekende steen; au! We hebben eigenlijk gepland om tot Rolde te lopen, maar we vertrekken een uur te laat vanuit de B&B. We maken onderweg veel foto’s van de winterse omgeving. Molens en schaatsende mensen leveren prachtige plaatjes op. De tijd tikt door en halverwege de ochtend ontdekken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Voorpret

Status update - 21 februari 2021 om 20:57 uur

Dinsdag 9 februari ‘21 Hoe raar kan het gaan als je een lange afstandswandeling plan en jezelf in gedachten door prachtige groene weidevelden ziet lopen, gezellig een terrasje aan zie doen of lichtvoetig een heuvel zie oplopen en de natuur daar een heel eigen draai aangeeft.   Een groter contrast is namelijk nu niet denkbaar: er wordt deze week gesproken over een mogelijke 11- stedentocht  in Friesland, nachtelijke temperaturen van ver onder de -10. We kijken elkaar af en toe schaapachtig aan en kijken stilzwijgend naar de weerberichten op tv. Dit weekend uitstellen is geen optie: zo wie zo hebben we de afspraak ooit met elkaar gemaakt: we wandelen altijd onze tocht uit. En daarnaast hebben we de overnachtingen al betaald. En we zijn niet voor niets Zeeuwen: zunig an. Inmiddels toch nog maar een extra dik paar wandelsokken aangeschaft en door een ‘warm contact’ met onze leverancier in bedrijfskleding hebben we allerlei thermo-ondergoed gekregen, warme jassen, truien, tussenjassen (een soort dun extra jasje)en bivakmutsen. Als ik s’ nachts in mijn heerlijke bedje ligt, wat voorverwarmd is door een elektrische deken van mijn moedertje, lijkt de kou nog ver weg. In werkelijkheid komt de wandeltocht snel dichterbij en zullen we toch echt de kou moeten trotseren. Nog even één of twee dagen (als het niet anders kan) werken en dan gaan we heerlijk op pad. Ik heb er superveel zin in.  

Donderdag 11 februari
Lieve help, morgen gaan we richting het noorden! Ineens is het bijna zover. Maar……wij zijn er klaar voor. Back-pack is bijna gepakt, nog wat laatste zaken erin doen en dan is het vanavond even lezen en op tijd naar bed. En morgen op tijd weer opstaan want we moeten toch vanuit het zuid-westen naar het noorden van Nederland. En juist door het winterse weer kan er onderweg vertraging optreden. We zijn voornemens de auto in Rolde te parkeren en daarvandaan met het openbaar vervoer via Groningen naar Pieterburen te gaan. Daar dienen we voor 17.00 uur in te checken in ons hotel. We blijven toch gebonden aan tijd; zondag moeten we op tijd in Rolde aankomen want de avondklok gaat om 21.00 uur in en dan dienen we thuis te zijn. Niet alleen wegens avondklok maar ook omdat ik de volgende dag om 20.00 uur op kantoor dient te zijn.  

Komend weekend van start

Bericht - 09 februari 2021 om 19:34 uur

We hebben afgelopen weekend besloten om komend weekend (Valentijnsweekend) te gaan lopen. Betekent wel dat we heel snel onze voorbereidingen voor dat weekend moeten treffen. En we krijgen te maken met een flinke uitdaging: er is Siberische kou op komst. Allemachtig, wat spannend. Dit betekent volop genieten van een witte wereld waarin we veel foto’s kunnen maken en genieten van het winters tafereel. Juist door deze winterse wending wordt ons begin van de wandeltocht naar Rome heel spectaculair! Ik wandel in ieder geval in mijn skibroek. Heb vandaag meteen 2 potten vaseline gekocht voor onze gezichten mee in te smeren. Dat middeltje weet ik nog vanuit mijn kinderjaren, grappig (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

de 'stoute schoenen' aangetrokken

Bericht - 31 januari 2021 om 18:48 uur

Zondag, 31 januari '21

En we gaan het gewoon doen! Niet meer wachten tot later of over een paar jaar, nee...........het moment is gewoon nu!
We hebben vanochtend dus besloten om met het Valentijnsweekend te starten met onze voettocht naar Rome, vanuit Pieterburen wel te verstaan. We vangen aan met het Pieterpad en vervolgen via Reims de Via Francigena naar Rome.
We hebben 2 wandeldagen ingepland van totaal 70 km, dat is dus wel even een pittige start maar we zijn ervan overtuigd dat dit te doen is. We hebben al een aantal 'vierdaagsen' gedaan en vinden dat 2 dagen van totaal 70 (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie