Avatar Arnet v.d. Zanden

Arnet v.d. Zanden

Afscheid

Bericht - 29 november 2018 om 12:45 uur

Hallo lieve allemaal,

Mijn avontuur is bijna ten einde, wat heb ik veel bijzondere momenten mee mogen maken, wat heb ik veel wijsheid meegekregen en wat ben ik dankbaarvoor de tijd dat ik bij de kinderen van MG en de familie Lama heb mogen zijn. 

In de dagen dat we op reis waren hebben we een heerlijke tijd gehad; Nepal is een prachtig, maar vooral een bijzonder land. Ingeklemd tussen China en India, is het geweldig om te zien en dat het een trots en krachtig land is, met een hele eigen identiteit. Het heeft zo veel te bieden en je (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Op reis

Bericht - 19 november 2018 om 13:15 uur

Schakelen,

Tja, en dan zit het er plotseling bijna op bij MG en gaan we op reis in Nepal...Als we terugkomen verblijven we nog twee dagen bij de familie Lama om afscheid te nemen van de kinderen en de familie. We kunnen dan nog een dagje meedraaien op MG en rustig afscheid nemen, de kadootjes voor iedereen zijn gekocht en liggen klaar.  De laatste dagen op MG hebben we nog best veel kunnen doen, voorbeelden voor meer passende activiteiten voor de kinderen met een lager niveau en vooral veel één op één begeleiding geven. Ook heb ik de methodiek ‘brainblocks’ (informatie over autisme), kunnen uitleggen aan alle (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Wauw,,

Bericht - 11 november 2018 om 06:16 uur

Wauw!!!

Wauw ja, ik kan het niet anders uitdrukken wat er de afgelopen dagen hier voorbij komt. Het is gewoon niet uit te leggen....We zijn afgelopen woensdag en donderdag naar Kathmandu geweest om daar het lichtfestival (Tihar) mee te maken. Wat een feest toch weer....Ieder winkeltje, huis, restaurant en hotel maakt bij de voordeur een cirkel met daarin een prachtig mozaïkwerk van kleuren, bloemetjes en zaden. Vanuit deze cirkel maken ze een dikke bruin geverfde streep naar binnen. Hierop worden kaarsjes, lampjes en bloemetjes gelegd en moet de God van de Welvaart naar binnen toe leiden. Hopende op veel goede en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Vervolg

Bericht - 07 november 2018 om 18:39 uur

Opnieuw in Kathmandu,

De dagen gaan nu plotseling snel...Wat hebben we al weer veel meegemaakt en gezien. De vriendin van Pema (Aniek) is aangekomen met  haar ouders en we hebben, samen met haar familie en de familie van Pema gegeten en genoten van het feit dat de wereld van Nepal en Nederland hier samenkomt; bijzonder....Ondertussen gaat het werken op MG lekker en is er meer continuïteit. De kids zijn aan me gewend en ik draai, nu samen met Frank, alleen met een klein groepje kinderen óf één op één, wat eigenlijk het beste is. Fijn dat we de extra aandacht kunnen geven die (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Op de helft

Bericht - 03 november 2018 om 15:44 uur

Hoi luitjes,

Ik ben inmiddels zo’n beetje op de helft van mijn avontuur....Nu Frank er ook is, is het even opnieuw bekijken hoe en wat we gaan doen. Het is wel duidelijk dat daar vanuit MG geen sturing aan wordt gegeven; ze laten dat helemaal bij ons. We besluiten dus zelf dat Frank in eerste instantie met mij mee oploopt en dan gaat het vanzelf wel duidelijk  worden waar en hoe we ons verdienstelijk kunnen maken...En zo loopt het ook: iedereen moet even wennen dat  Frank er is en na een dag zijn  de grote knullen al helemaal aan hem verknocht, zooooo schattig. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Weer even een berichtje

Bericht - 30 oktober 2018 om 12:33 uur

Namaste,

Ik ben al weer een paar dagen lekker aan het werk op MG: hoor inmiddels al een beetje bij het meubilair. De kinderen zijn nu duidelijk aan me gewend en dat geeft rust. Iedere ochtend, als ze me aan zien komen lopen, word ik met geschreeuw en gejoel begroet en wordt de grote poort open geschoven. Met een Namaste, good morning of 1 2 3 4 hoedje van papier, kan de dag beginnen. Er is een redelijk duidelijk programma op MG; iedere ochtend, na even buiten gespeeld te hebben, beginnen ze met het volkslied: zo aandoenlijk...met de hand op hun (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Vervolg

Bericht - 28 oktober 2018 om 12:51 uur

Hoihoi,

Inmiddels is bij jullie de wintertijd aangebroken en zie ik dat het weer zich daar aardig aan begint aan te passen, zal ff wennen zijn....Hier is het weer  nog steeds heerlijk; zo’n 24 graden en volop zon. De avonden en nachten worden nu wel frisser en in de ochtend duurt het wat langer voordat het een beetje is opgewarmd. Eerste bakkie koffie dus binnen in het keukentje, wat ik tot mijn beschikking heb, tweede bakkie kan buiten zo rond half 9. Nu de kinderen van MG er zo’n beetje allemaal weer zijn, kom ik weer in een ritme, wat fijn (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Weer aan de slag!

Bericht - 25 oktober 2018 om 13:58 uur

Vandaag was het dan eindelijk zover, ik kon weer aan de slag. Superfijn!! Acht van de elf kinderen waren er en je kon wel merken dat ze twee weken vakantie haddden gehad. Ze waren druk, luidruchtig, uitdagend en vlogen letterlijk alle kanten op. Ook was er nog maar één teacher en samen met haar, Mindhup  en mij was het een krappe bezetting. Morgen zijn ze er volgens mij allemaal weer. Het gaf mij wel fijn de ruimte en de gelegenheid om wat actiever met de kinderen bezig te gaan en wat uit te proberen in materialen en benadering. En grappig hoe er (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Weer terug

Bericht - 23 oktober 2018 om 12:51 uur

Hoihoi, 

Ik ben weer terug op mijn “stekkie”, het voelt als thuiskomen. Wat is het hier héérlijk als je 6 dagen in zo’n stad als Kathmandu ben geweest. Het is een stad waar je kunt genieten van de prachtige cultuur, gezelligheid, toerisme, drukte en bedrijvigheid, maar ook de hectiek, het stof, de stank en de herrie. Hier is het landelijk, de lucht is blauw en fris,hoor je geluiden van spelende kinderen, blaffende honden en mensen die druk aan het werk zijn in de talloze werkplaatsjes. Mensen werken op het land of in hun moestuintjes, kuieren wat over de heuvelige zand-steenpaden of (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Vervolg Kathmandu

Bericht - 20 oktober 2018 om 12:08 uur

Ben ik weer,

Het is goed toeven in Kathmandu, alle highlights weer even aangedaan:Durber Square, Patan, Garden of Dreams en natuurlijk de wijk Thamel, waar ik verblijf. Het struinen door de straatjes met al die winkeltjes verveelt ( helaas) nooit. Vandaag wilde ik naar een tempel net buiten de stad gaan, óp naar het busstation om eens te kijken of ik daar in alle hectiek een bus kan vinden naar de tempel Budhanilkanta. Wat een chaos daar. Na aan 6 buschauffeurs gevraaagd te hebben wie of waar er naar deze tempel wordt gereden,  de moed maar opgegeven, ze verstaan me (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3